Κατηγορίες
Football League - Μεταγραφές

Football League – Από τον Πανσερραϊκό στη Λαμία

balou1Την 5η του μεταγραφή πραγματοποίησε χθες (4/1) ο ΠΑΣ Λαμία στην μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιεί η Διοίκηση της ΠΑΕ, σε συνεργασία με τον προπονητή Γιώργο Βαζάκα, να ενισχυθεί η ομάδα και να συνεχίσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με υψηλότερους στόχους.

Ειδικότερα μετά τους Σιατραβάνη, Πίτκα, Μίλιεβιτς, Παπαργυρίου, παίκτης της Λαμιώτικης ομάδας είναι πλέον ο 31χρονος (22/2/1985) Βραζιλιάνος μέσος Φάμπιο Βιέϊρα Αμάρο κι εν συντομία Μπαλού. Πρόκειται για τον τρίτο Βραζιλιάνο που θα αγωνιστεί φέτος στον ΠΑΣ Λαμία (υπάρχουν ήδη ο Λεάντρο Κλιμάκο Πίντο Φερνάντο Μπαρμπόζα και ο Γιόνε Ντα Σίλβα Πίντο).

balou3Ο μέχρι προ τινος ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού, ο οποίος μάλιστα πριν λίγες μέρες είχε αγωνιστεί στο ΔΑΚΛ ως αντίπαλος της Λαμίας, έλυσε το πρωί’ της Δευτέρας το συμβόλαιό του με την Σερραϊκή ΠΑΕ η οποία ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

«Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός 1964 ανακοινώνει την από κοινού λύση συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Fabio Vieria (Balu). Η Πανσερραϊκή οικογένεια τον ευχαριστεί από καρδίας για όσα έχει προσφέρει στον Σύλλογο και του εύχεται ότι καλύτερο για την συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας».

Το απόγευμα ο Βραζιλιάνος μέσος, που έχει γεννηθεί στην πόλη Τιμοτέο, ανακοινώθηκε από τη Λαμιώτικη ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Φάμπιο Μπαλού. Ο 30χρονος (22/02/1985) Βραζιλιάνος μέσος αγωνιζόταν στο πρώτο μισό της σεζόν στον Πανσερραϊκό ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη χώρα μας σε Παναχαϊκή, Πανθρακικό και Τρίκαλα».

Η ποδοσφαιρική του πορεία

balou4Ο Μπαλού ξεκίνησε από την Βραζιλία και την Κορίνθιανς. Το 2006 πήγε στην Πορτογαλική Μαριτίμο. Από εκεί δόθηκε δανεικός κατά σειρά στις Πορτογαλικές Πορτιμονένσε και Μπαλενένσες (ομάδες Α’ και Β΄ Εθνικής Πορτογαλίας).

Τον Γενάρη του 2011 ήρθε στην ομάδα των Τρικάλων, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πήγε στον Πανθρακικό, όπου αγωνίστηκε για έναν χρόνο. Στη συνέχεια έπαιξε στην Κύπρο για ένα εξάμηνο με την φανέλα της Πάφου. Συνέχισε για έναν χρόνο στην Αγκόλα (Μπράβος Ντο Μακουί).

Τον Γενάρη του 2014 ήρθε στην Παναχαϊκή όπου αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο.

Φέτος ξεκίνησε στον Πανσερραϊκό και πλέον είναι κάτοικος Λαμίας.

Στην Ελλάδα όλα τα ματς που έπαιξε ήταν σε επίπεδο Β΄ Εθνικής. Είχε συνολικά 71 συμμετοχές και 8 γκολ.

Στην Κύπρο το εξάμηνο που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με την Πάφο είχε 12 συμμετοχές κι ένα γκολ.

*efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected