Κατηγορίες
Super League 1

Νίκος Καρύδας: “Βαρόνος ο Μάκης Σεντελίδης!”

karu-665x363Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην συνεργάτης του Νίκου Παπαδόπουλου στον Ηρακλή, Νίκος Καρύδας, ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους κατά του Μάκη Σεντελίδη, αποκαλώντας τον «βαρόνο».

Αναλυτικά τα όσα είπα ο Νίκος Καρύδας:

Για την κόντρα μεταξύ Σεντελίδη και Παπαϊωάννου: «Δεν εννοώ και τους δύο με την ανάρτησή μου. Εννοώ έναν από τους δύο. Αυτόν που παίζει εξέχοντα ρόλο στην ομάδα του. Σαν προσωπική μου εκτίμηση, ήθελα να εξωτερικεύσω αυτό που αισθανόμουν. Έχουν περάσει οι εποχές που έκρυβα τα λόγια μου. Το ζήτημα είναι κάτι που αφορά την οικογένεια του Ηρακλή. Εγώ σαν θεατής έτυχε να παρακολουθήσω τη συνέντευξη του Σεντελίδη και όταν κάποια στιγμή ο Παπαϊωάννου βγήκε στον αέρα, ο Σεντελίδης έκλεισε το τηλέφωνο. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο. Μπορεί να έχουν κάτι προσωπικό ή κάτι άλλο που τους χωρίζει, αλλά για μένα αυτό που έχει δείξει ο Σεντελίδης είναι ότι αρέσκεται σε διοικητικές θέσεις. Σε θέσεις μη μαχητή. Ήταν προσβλητικό για την ιστορία του Παπαϊωάννου, όπως και για οποιονδήποτε άνθρωπο».

Για τον χαρακτηρισμό «βαρόνος» που χρησιμοποίησε: «Το βαρόνος δεν το εννοώ μόνο για την υπόθεση του Ηρακλή. Έχω τις προσωπικές μου εκτιμήσεις που ξεκινούν από την αντιμετώπιση που είχαν οι Έλληνες γυμναστές από την ΕΠΟ, σε παρένθεση Τέλη Μπατάκη και Μάκη Σεντελίδη και τους ρόλους που έπαιξαν όσο ήταν στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Όταν μιλάω για βαρόνους της θεωρίας δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτό που έγινε με τον Παπαιωάννου, αλλά και στη δουλειά του στο Πανεπιστήμιο, καθώς και στην ΕΠΟ. Έπαιξε ρόλο για να φύγω εγώ από τον Ηρακλή, όταν ήμουν βοηθός του Νίκου Παπαδόπουλου. Εισηγήθηκε την αποχώρησή μου από τον Ηρακλή και όταν το έμαθα παραιτήθηκα. Ήταν προσωπική μου απόφαση, αφότου έμαθα ότι ο Σεντελίδης εισηγήθηκε την απομάκρυνσή μου. Όλα ξεκίνησαν από το θέμα με τα διπλώματα της UEFA. Ο Σεντελίδης με τον Μπατάκη ήταν πρωτεργάτες στο να απομακρύνουν τους γυμναστές που είχαν ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, από τη διαδικασία των UEFAPro. Αυτό που με είχε εξοργίσει πάρα πολύ ήταν η επίσημη δικαιολογία ότι οι γυμναστές βγαίνουν χωρίς γνώσεις από τα πανεπιστήμια και κάποια στιγμή όταν πήγα να παρακολουθήσω μια σχολή UEFAέκανα την εξής ερώτηση “ποιοι διδάσκατε στα πανεπιστήμια;”. Δεν αναγνώριζαν την εξειδίκευση στο πανεπιστήμιο στην ΕΠΟ».

Για την αποχώρησή του από τον Ηρακλή: «Ο Σεντελίδης την περίοδο που ήμουν στον Ηρακλή πίεζε τον Παπαδόπουλο να πάρει βοηθό προπονητή με δίπλωμα UEFA. Εγώ αντιτασσόμουν από την αρχή σε αυτό το θέμα γιατί θεωρούσα ότι ήταν υποβάθμιση σε επιστήμονες. Σε ανθρώπους που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο και έχουν ειδικευθεί πάνω σε αυτό. Εγώ δεν έχω UEFAPro. Όταν έγινε το θέμα με τα διπλώματα ουσιαστικά καταργήθηκε η άδεια άσκησης επαγγέλματος. Είχαμε το δικαίωμα να δουλέψουμε μέχρι και σε εθνικές ομάδες. Η απόφαση ήταν υπό τη σκέπη της UEFA. Θεωρώ ότι ο Σεντελίδης και ορισμένοι καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Μπατάκη, δημιούργησαν ένα πολύ άσχημο προηγούμενο με τους γυμναστές. Όταν λέω βαρόνους της θεωρίας μιλάω για τους ανθρώπους οι οποίοι θεωρητικά μιλάνε πάντα, αλλά τους λείπει η μάχη μέσα στο γήπεδο. Όταν παρακολούθησα τα σεμινάρια της UEFA είδα πολλά πράγματα που είναι διαφορετικά από την πραγματικότητα. Δούλευα τότε στον ΠΑΟΚ. Γινόταν τελείως διαφορετική ανάλυση των αγώνων που δίναμε με τον ΠΑΟΚ. Αυτό ακριβώς εμπεριέχει η έννοια βαρόνος της θεωρίας».

Για το αν έχει δίκιο ο Παπαϊωάννου: «Τυχαίνει να γνωρίζω τον Παπαϊωάννου. Έχει επιλεχθεί από την Άρσεναλ και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πιστεύω ότι ο Παπαϊωάννου μπορούσε να βοηθήσει. Για να φωνάζει πιστεύω ότι έχει κάποιο δίκιο. Δεν νομίζω ότι θα βρεθεί άκρη. Είμαι τόσο αποφασισμένος, γιατί θεωρώ ότι υπάρχει τρομερή αδικία στους γυμναστές. Εγώ που δουλεύω στο εξωτερικό δεν έχω καμία διασφάλιση σε περίπτωση που διεκδικώ χρήματα από το συμβόλαιό μου. Ουσιαστικά είμαστε ξεκρέμαστοι. Κατηγορώ ευθέως τον Μπατάκη, για αυτό που έχει δημιουργήσει απέναντι στους γυμναστές και τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που συνηγόρησαν στο να βγουν οι γυμναστές έξω από τα δικαιώματά τους».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected