Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μακροχώρι – ΑΕ Αλεξάνδρειας 2-3 (photos+vid)

DSCN9875

Εντυπωσιακό παιχνίδι στο Δημοτικό Γήπεδο Μακροχωρίου, παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο μετά τις τελευταίες νεροποντές.

Η ΑΕ Αλεξάνδρειας επανήλθε με δυναμικό τρόπο στις επιτυχίες και χάρη σε ένα εντυπωσιακό (και άκρως αποτελεσματικό) πρώτο ημίχρονο, απέσπασε τη 10η φετινή της νίκη. Η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη είχε σε πολύ καλή μέρα όλα της τα ατού και παίζοντας κυρίως από τα πλάγια, δημιούργησε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

DSCN9909Για το Μακροχώρι αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Οι “ασπρόμαυροι”, με τα δύο νέα μεταγραφικά της αποκτήματα στο αρχικό σχήμα (Γιώργος Σαρκατζής από την Ακαδημία Μακροχωρίου και Λευτέρης Πέγιος από τον ΑΣ Πατρίδας), δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0 από το 6ο λεπτό ενώ μείωσαν σε 2-3 στις καθυστερήσεις, χωρίς να υπάρχει ο επαρκής χρόνος για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και στην πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ. Ο Τσακαλίδης από τα πλάγια βρήκε τον Λάζαρο Πίκο μέσα στη μεγάλη περιοχή και αυτός από διαγώνια θέση με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μυλωνά. Αυτό ήταν το 5ο προσωπικό τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα για το νεαρό επιθετικού του Μακροχωρίου.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους “ασπρόμαυρους”, καθώς οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και κατάφεραν σε διάστημα 19 λεπτών να πετύχουν τρία τέρματα.

Αρχικά στο 14′ ο Λίτσι βρέθηκε στα πλάγια μετά από ωραία πάσα του Παναγιώτη Κούκλα, “έσπασε” στον Πέτκο που βρέθηκε σε θέση φορ και με ιδανικό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια. Στο 25′ οι “πράσινοι” έφτασαν και στο 2-0 όταν ο Νικολόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από τα πλάγια, ο Πέικος πήδηξε προ του Χαρίση και βρήκε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γρήγορο παιχνίδι (κυρίως από τα πλάγια) από πλευράς “πρασίνων” έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα και μάλιστα στο 33′ έφτασαν και σε τρίτο τέρμα. Ο Άρης Κούκλας εκτέλεσε το φάουλ από το χώρο του κέντρου, ο Πέικος έπιασε την κεφαλιά που απομακρύνθηκε προ της γραμμής, ο Λίτσι σούταρε πάνω στους αμυντικούς και ο Γιώργος Λέκκας με πλασέ στο ριμπάουντ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-3.

Το ευρύ σκορ του πρώτου μέρους έδινε σαφές προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, με το Μακροχώρι να είναι πλέον αναγκασμένο να ρισκάρει ακόμη περισσότερο. DSCN9906Ο κόουτς των γηπεδούχων πέρασε μάλιστα τον Φωτόπουλο στον αγωνιστικό χώρο, βγάζοντας εκτός τον αμυντικό Χρήστο Σερασκιέρη ενώ στο 70′ ήταν η σειρά του Παπακωνσταντίνου να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, ανεβάζοντας το ρίσκο στο 100% για τους γηπεδούχους.

Οι περσινοί πρωταθλητές της Α2 ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Λίτσι έφτασε κοντά στο 1-4, όμως οι αμυντικοί που πρόλαβαν να γυρίσουν στην άμυνα, απομάκρυναν τελευταία στιγμή.

Το Μακροχώρι παρά τις προσπάθειες νωρίτερα, κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα, με το πρώτο γκολ του Γιώργου Σαρκατζή, μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Κωτσόπουλου.

DSCN9979Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καρυπίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Γιάντση και Βαλκάνο.

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Χαρίσης, Σταματίου (72′ Παπακωνσταντίνου), Πέιος, Σερασκιέρης Χ. (46′ Φωτόπουλος), Σερασκιέρης Δ., Τσακαλίδης, Κωτσόπουλος, Σαρκατζής, Πίκος, Δημοσθένους (83′ Σταυρίδης), Φιλιππίδης

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Μυλωνάς, Νικολόπουλος, Κούκλας Π., Πέικος, Γρηγοριάδης, Τσιρίδης, Κούκλας Α., Λίτσι (75′ Παπακωνσταντίνου), Μπακιρτζής (90+2′ Νικολόπουλος), Πέτκος, Λέκκας.

*ευχαριστούμε θερμά το alexandriamou.gr για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών και των βίντεο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected