Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 1-0

_DSC8017Τον στόχο του πέτυχε ο ΑΣ Ειρηνούπολης στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, έστω και με το ισχνό 1-0.

Το σκορ βέβαια δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα καθώς οι περσινοί πρωταθλητές είχαν 15 τελικές προσπάθειες για γκολ, ενώ ο “δικέφαλος” έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, οι οποίες όμως ήταν εξαιρετικές ευκαιρίες δεδομένου και του ότι το σκορ ήταν στο ρευστό 1-0.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζιαρίδη ευτύχησε να προηγηθεί με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών και να πάρει νωρίς κεφάλι στο σκορ, ωστόσο απώλεσε πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια ώστε να “καθαρίσει” το παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Λευτέρη Κελεσίδη όσο το σκορ δεν έπαιρνε διαστάσεις, άρχισε να γίνεται απειλητικό και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να πετύχει τέρμα που θα άλλαζε άρδην την εικόνα του αγώνα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές στη σημερινή αναμέτρηση οι δύο τερματοφύλακες, Γιάννης Θεοδωρίδης (αγωνίστηκε τελικά στη θέση του τραυματία Σπύρου Σταματέλου, καταγράφοντας παράλληλα την 1η του συμμετοχή με τη φανέλα του ΑΣ Ειρηνούπολης) και Κώστας Θεοδώρου που κατέβασαν τα… ρολά σε αρκετές περιπτώσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα καταγράφηκε στο 4ο λεπτό, όταν ο Γιαουτζής εκτέλεσε ιδανικά το φάουλ, υποχρεώνοντας τον Κώστα Θεοδώρου σε μία εκπληκτική εκτίναξη στο Γ της εστίας.

Ακολούθησε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αυτή τη φορά με ευτυχή κατάληξη και “δράστη” τον Κώστα Έξαρχο. Με τον εντυπωσιακό αυτό τρόπο, ο έμπειρος επιθετικός έφτασε τα 18 στο πρωτάθλημα και προπορεύεται στον πίνακα των σκόρερς, έναντι του απόντα σήμερα λόγω τιμωρίας Γιώργου Κίτσα, που έχει 16.

Στο 19′ ο Θεοδώρου αντέδρασε εξαιρετικά στην εξ επαφής κεφαλιά του Έξαρχου μετά τη σέντρα του Κουκουράκη, ενώ στο 32′ το σουτ του νεαρού χαφ των γηπεδούχων απέκρουσε και πάλι ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ.

Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων καταγράφηκε στο 32ο λεπτό, όταν ο Σπύρος Κίτσας πλαγιοκόπησε την άμυνα των “τζιαλορόσι” από τα πλάγια, το σουτ όμως που επιχείρησε απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Θεοδωρίδης.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και σ αυτό συνετέλεσε το γεγονός πως οι γηπεδούχοι σταδιακά έδωσαν περισσότερο χώρο στον ΠΑΟΚ και πρόσεξαν περισσότερο την ανασταλτική λειτουργία ώστε να κρατήσει το πολύτιμο τρίποντο. Στο 53′ ο Θεοδωρίδης είχε και πάλι ιδανική αντίδραση στην εξ επαφής κεφαλιά του Μπουκλά μετά το κόρνερ του Σπύρου Κίτσα, ενώ στο 64′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν κοντά στο γκολ, το σουτ όμως του Έξαρχου από πλάγια θέση προσέκρουσε στη συμβολή των δοκών.

Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι της συνάντησης βρήκε τον ΑΣ Ειρηνούπολης να πανηγυρίζει την 14η νίκη του (8η εντός) στο φετινό πρωτάθλημα, που τον διατηρεί σταθερά στο -1 από την κορυφή. Από την άλλη πλευρά, οι “ασπρόμαυροι” γνώρισαν την τρίτη εκτός έδρας ήττα και προετοιμάζονται πλέον για τον ημιτελικό του Κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, κόντρα στον Κεραυνό Επισκοπής

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Γαβράς, με βοηθούς τους κ.κ. Χρυσάνη και Μπακάλη.

Συνθέσεις

ΑΣ Ειρηνούπολης : Θεοδωρίδης, Συμεωνίδης Χ., Πετκάκης, Τάσο, Παπαδόπουλος Ν., Ασλαμπάλογλου, Κουκουράκης, Γιαουτζής, Τσιούπρος (79′ Βούλγαρης), Έξαρχος (86′ Τερζής), Καρυπίδης (72′ Χουϊλουλίδης)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου Κωσ., Θεοδώρου Κυρ. (77′ Κίτσας Λ.), Λαδάς, Βασιλείου, Μπουκλάς Γ., Καρατάσος, Χαρισούδης, Κίτσας Β. (77′ Μαρτζέλος), Ζωγράφος, Κίτσας Σ., Κίτσας Ν. (65′ Χριστοφόρου)

*φωτ. από τον πρώτο γύρο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected