Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Θεσπρωτός – Πύρασος 2-1 (photos)

R4Y04WXΕξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Θεσπρωτός στους Φιλιάτες, η οποία συνοδεύτηκε με νίκη, 2-1 επί του Πύρασου. Οι κιτρινόμαυροι ήταν σαρωτικοί σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χάνοντας τις ευκαιρίες με το κιλό!

Ο Πύρασος, που μέχρι σήμερα μετρούσε μόνο νίκες επί του Θεσπρωτού, κινήθηκε αυτή τη φορά ρε ρηχά νερά αγωνιστικά.

Μόλις στο 10΄ ο Καβαλλάρης είδε την εξ΄επαφής κεφαλιά του να προσκρούει στο κάθετο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Χαλάτσης σταμάτησε το κοντινό σουτ Πέντσα. Στο 14′ τα λάθη στην άμυνα του Θεσπρωτού έφεραν το Μαλακασιώτη φάτσα με τον Κωνσταντάκο, τον οποίο νίκησε με κοντινό πλασέ για το 0-1. Ο Θεσπρωτός, παρά το σοκ του γκολ, αντέδρασε αμέσως. Κόρνερ του Μπίκα από δεξιά, κεφαλιά του Καρύδη, ο οποίος σηκώθηκε πολύ ψηλά και 1-1 για το Θεσπρωτό στο 20′.

Στο 28′ ο Νάκος νίκησε με το πλασέ από πλάγια που επιχείρησε το Χαλάτση, αλλά ο Χατζητρακόσιας έσωσε την ομάδα του πάνω στη γραμμή. Ακολούθησε ένα κακό τέταρτο στο παιχνίδι, μέχρι ο Θεσπρωτός να χτυπήσει ξανά. Στο 42′ πάσα του Νάκου στον Πέντσα, σέντρα εκείνου από αριστερά, κεφαλιά του Στεφανίδη και 2-1 για το Θεσπρωτό, που δίκαια πήγε προηγούμενος στο ημίχρονο. Στο β΄ημίχρονο ο Θεσπρωτός μπήκε εξίσου δυνατά κυνηγώντας ένα τρίτο γκολ που θα “καθάριζε” τον αγώνα. Ο Χαλάτσης όμως έκανε μεγάλη εμφάνιση, κρατώντας ως το τέλος στο παιχνίδι τον Πύρασο.

w7jhTBwΣτο 54′ αρχικά σταμάτησε την κοντινή προσπάθεια του Στεφανίδη, ενώ στο 62′ ήρωας ντύθηκε ο Στεφανής διώχνοντας πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Καβαλλάρη, με τον Χαλάτση εξουδετερωμένο. Ένα λεπτό μετά ο Χαλάτσης είπε “οχι” στην κοντινή κεφαλιά του Πέντσα μετά από σέντρα του Κερμενίδη, ο οποίος ήταν καλός στο μικρό διάστημα που έπαιξε στο ντεμπούτο του.

Στο 74′ ο Τέλλος έπιασε μια κεφαλιά δυνατή σαν σουτ, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των θεσσαλών αρνήθηκε να επιτρέψει στο Θεσπρωτό να σκοράρει, διώχνοντας σε κόρνερ. Το “πλατανόφυλλο” είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κερμενίδη να στέλνει μόλις άουτ του διαγώνιο σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή του Πύρασου στο 82′. Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δε σκόραραν ούτε σε εκείνο το σημείο, αναπόφευκτα πέρασε από το μυαλό όλων το πάθημα των Φαρσάλων.

Ο Θεσπρωτός “μαζεύτηκε” στα τελευταία λεπτά, καθώς αντί για το θρίαμβο ενός μεγάλου σκορ, ο ιερός φόβος για τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, “φύλαξε τα έρμα”. Τελικά οι του Πύρασου δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά πέρα από δυο φάσεις που πήγαν να δημιουργήσουν οι Αναστασίου και Μαλακασιώτης (έσωσε στο 94΄ο Τέλλος πριν συμβεί κάτι επικίνδυνο). Ο Θεσπρωτός έφτασε τελικά σε μια απόλυτα δίκαιη επικράτηση.

Με δέκα τελείωσε τον αγώνα ο Πύρασος (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Στεφανής στο 92′) ενώ στο 75′ ο προπονητής των φιλοξενούμενων Ξηροφώτος αποβλήθηκε από τον πάγκο του. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη του Θεσπρωτού στο πρωτάθλημα.

Συνθέσεις

Θεσπρωτός (Χατζηπέτρου): Κωνσταντάκος, Ηλίας, Πανταζής (74′ Τέλλος), Μήτσης, Καρύδης, Μώκος, Νάκος (57′ Κερμενίδης), Μπίκας (79′ Σουκρίογλου), Στεφανίδης, Πέντσας, Καβαλλάρης

Πύρασος (Ξηροφώτος): Χαλάτσης, Καψιότης (88′ Πλασταράς), Χατζηστρακόσιας, Καραγεώργος, Κοτζαθανάσης, Στεφανής, Τσιουρέλης (80′ Βαλώτης), Βαγγελάκος, Μαλακασιώτης, Μυργιώτης (65′ Κοντοβάς), Αναστασίου.

περισσότερες φωτογραφίες στο thesprotiaball.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected