Κατηγορίες
Basket

Σαν σήμερα πριν 35 χρόνια η αλησμόνητη συνάντηση Γιαννάκη – Γκάλη!

titlos1Πριν από 35 χρόνια, σαν σήμερα (24 Ιανουαρίου), έγινε η πρώτη συνάντηση των δύο κορυφαίων Ελλήνων παικτών. Όλη η Ελλάδα ήθελε να παρακολουθήσει την πρώτη «κόντρα» δύο χαρισματικών σκόρερ.

Του 22χρονου Παναγιώτη Γιαννάκη και του 24χρονου Νίκου Γκάλη, αλλά χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, τυχεροί ήταν 2000 φίλαθλοι που στοιβάχτηκαν δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα Ιωνικού – Άρη, ενώ αν υπήρχε τότε ένα ΣΕΦ π.χ, θα γέμιζε για πλάκα.

Βλέπετε, η χρονιά  80-81 ήταν η πιο ελκυστική και αφετηρία για την εξάπλωση του αθλήματος. Κάθε ομάδα είχε και έναν σουπερ σταρ, ενώ οι ενδιαφέρουσες μετακινήσεις  διεθνών παικτών, κέντριζε το ενδιαφέρον του κόσμου. Ήταν η χρονιά που εκτός από Γκάλη – Γιαννάκη, υπήρχε ο εκπληκτικός Ντέιβιντ Καλιγκάρης στον Σπόρτιγκ, ο Ραμπίδης (Ράμπις) στην ΑΕΚ που είχε και τον Βασίλη Γκούμα, αλλά και τον Παύλο Σταμέλο, ο Παναθηναϊκός με τον Ντέιβιντ Στεργάκο και ο Ολυμπιακός είχε προσθέσει δίπλα στους Γιατζόγλου, Καστρινάκη και τον Χρήστο Ιορδανίδη από τον Παναθηναϊκό.

Αλλά ας επανέλθουμε στον αγώνα Ιωνικού – Άρη που αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του μπάσκετ και γράφτηκαν ακατάρριπτα ρεκόρ. Γιατί και οι 73 πόντοι του Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και οι 62 του Νίκου Γκάλη αποτελούν την καλύτερη επίδοση της καριέρας τους, σ’ έναν αγώνα που κρίθηκε στην παράταση με νίκη του Άρη (114-113).  Και μάλιστα οι επιδόσεις αυτές χωρίς να υπάρχει το τρίποντο. Επίσης εκείνη η χρονιά ήταν και η πιο παραγωγική για τον Νίκο Γκάλη με 1.135 πόντους στην πρώτη θέση των σκόρερ (43 π. μ.ο.)

περισσότερα στο basketnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected