Κατηγορίες
Football League

Football League – Το…χαβά της η ΑΕΛ! (photos+vid)

IMG_4078-copyΟ Ανδρέας Λαμπρόπουλος ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, είχε μία ασίστ στον Μπόγιοβιτς και ένα γκολ και οδήγησε στην νίκη την ΑΕΛ με 2–0 επί του Αχαρναϊκού στο AEL FC Arena.

Πρωταθλήτρια χειμώνα η ΑΕΛ, που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Φούτμπολ Λιγκ με νίκη παραμένοντας στην πρώτη θέση. Τέταρτο γκολ για τον Μπόγιοβιτς και δύο αναγκαστικές αλλαγές. Ωστόσο με την έναρξη του αγώνα, έγινε κάτι σπάνιο για τα Ελληνικά δεδομένα στο γήπεδο…

Μοναδική κίνηση, μοναδικό συναίσθημα….

Η διαιτητής σφύριξε, η σέντρα έγινε, οι παίκτες όμως δεν… ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους για να σκοράρουν. Αντίθετα, και οι είκοσι δύο παίκτες κάθισαν κάτω στο χορτάρι. Διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο τους για τις αθώες ζωές που χάθηκαν στο Αιγαίο.

Μία ενέργεια σπάνια που δεν ξέρουμε αν έχει ξανασυμβεί στα ελληνικά γήπεδα. Δείχνοντας πως αντιθέτως με ότι λένε όλοι, έχουμε και εμείς επίπεδο, έχουμε ανθρωπιά. H ευαισθητοποίηση όλων είναι απαραίτητη… (δείτε εδώ)

Δοκάρι ο Αχαρναϊκός, φάσεις και η ΑΕΛ!

Για να επιστρέψουμε στο αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά στον… αιφνιδιασμό. Και αυτό γιατί μόλις στο 4ο λεπτό κέρδισαν το πρώτο κόρνερ του ματς. Το οποίο εκτελέστηκε από τον Μπέλιτς, με τη μπάλα να φτάνει στον Εμέκα ο οποίος σούταρε σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ!

Οι «βυσσινί» ωστόσο έδειξαν και αυτοί τις επιθετικές τους αρετές. Όταν στο 10΄από λάθος γύρισμα του Ρεπετσά ο Ροβίθης πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως η μπάλα κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτύων!

Ο Λαμπρόπουλος πήρε… «χαμπάρι» τον Ρεπετσά.

Ο «εγκέφαλος» στο χώρο του κέντρου για τους γηπεδούχους, αναγνώρισε γρήγορα το ελάττωμα του κεντρικού αμυντικού των φιλοξενούμενων, Ρεπετσά. Ο οποίος έχει αργά πόδια. Γι” αυτό έβγαζε κάθετες προς την πλευρά του για να τις εκμεταλλευτεί ο Μίλαν Μπόγιοβιτς.

Και αν ο Σέρβος επιθετικός στο 23΄δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά, το έκανε λίγο αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 26ο λεπτό, ο Λαμπρόπουλος έκανε αυτό που είπαμε πιο πάνω, ο Μίλαν Μπόγιοβιτς νίκησε ξανά στο σπριντ τον Ρεπετσά, πέρασε και τον Παγούδη και σε κενή εστία «άνοιξε» το σκορ για τους «βυσσινί»!

https://www.youtube.com/watch?v=1FQ0eH0p8L0

Και αν φαινόταν πως οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς θα συνέχιζαν την πίεσή τους για ένα δεύτερο γκολ, αυτό δεν έγινε. Τουλάχιστον στο πρώτο μέρος. Διότι τα πολλά αβίαστα λάθη που έκαναν, έκοβαν τις επιθέσεις τους, δίνοντας περισσότερες κατοχές στον Αχαρναϊκό.

Μάλιστα αποδεικτικό τις κατάστασης σε αυτά τα λεπτά ήταν, πως δεν υπήρχε κάποια σημαντική ευκαιρία, ούτε για την ΑΕΛ, ούτε και για τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πεσμένος όπως και στα τέλη του πρώτου μέρους. Ωστόσο οι γηπεδούχοι έχασαν στο 50΄μοναδική ευκαιρία για το 2 – 0. Ωραία κίνηση του Μασούρα μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, «έσπασε» για τον Μπουντόπουλο στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος σπατάλησε κυριολεκτικά μία μεγάλη στιγμή, στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Όμως το αδύναμο σημείο ήταν στο κέντρο της άμυνας του Αχαρναϊκού με τον Ρεπετσά. Στον οποίο «στόχευσε» ξανά η ΑΕΛ. Στο 67ο λεπτό, ωραία κάθετη του Ροβίθη, ο Μπουντόπουλος βγήκε απέναντι στον Παγούδη, αυτός απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος έκανε το 2–0!

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Βέρτζος (21΄λ.τ. Γιοβάνοβιτς), Κομεσίδης, Μονιάκης (51΄Κοντοχρήστος), Μπανούσης, Λαμπρόπουλος, Μπουντόπουλος (77΄Μαρουκάκης), Ουρτάδο, Ροβίθης, Μπόγιοβιτς.

Αχαρναϊκός (Τίμος Καβακάς): Παγούδης, Εμέκα, Μπέλιτς (66΄Ματσούκας), Μήλιος (54΄Καλογερόπουλος), Ομπράντοβιτς, Πολίμος, Μάρης, Παβίσεβιτς, Ρεπετσάς (72΄Όμο), Μουστάκης, Κωστόπουλος.

περισσότερες φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected