Κατηγορίες
Αθλήματα

Australian Open – Συνοπτικές οι διαδικασίες για Τζόκοβιτς!

Χωρίς τίτλοΜε συνοπτικές διαδικασίες ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε την κυριαρχία του, νίκησε με 3-0 τον Άντι Μάρεϊ και κατέκτησε για έκτη φορά το Αυστραλιανό Όπεν.

Στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαμε για μία ακόμα χρονιά στο Αυστραλιανό Όπεν. Ο Τζόκοβιτς βρήκε για τέταρτη φορά απέναντι του σε τελικό τον Άντι Μάρεϊ επιβλήθηκε με 6-1, 7-5, 7-6(3) και κατέκτησε για έκτη φορά το πρώτο Γκραν Σλαμ της σεζόν.

Με αυτή του την κατάκτηση ο “Νόλε” έπιασε στην κορυφή Ρόι Έμερσον ο οποίος είχε κατακτήσει το συγκεκριμένο τουρνουά τις σεζόν 1961, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967.

Έτσι, ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας έφτασε συνολικά τους 11 τίτλους σε Γκραν Σλαμ πιάνοντας στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας τον Ρομπ Λάβερ και τον Μπγιορν Μποργκ και έχει μπροστά του μόνο τους Ρόι Έμερσον (12), Πιτ Σάμπρας (14), Ράφαελ Ναδάλ (14) και Ρότζερ Φέντερερ (17).

Για να φτάσει όμως στον ενδέκατο τίτλο του ο Τζόκοβιτς έπρεπε να δώσει μία ακόμα εξαιρετική παράσταση. Η αρχή ήταν εντυπωσιακή με τον “Νόλε” να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης με το 6-1 να έρχεται απόλυτα φυσιολογικά.

Κάπου εκεί άρχισε να αντιδρά ο Βρετανός με τη συνέχεια του τελικού να είναι ανάλογη με την αξία των δύο αθλητών. Οι δυο τους κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 3-3 με τον Τζόκοβιτς να κάνει πρώτος break και τον Μάρεϊ να του απαντά στο αμέσως επόμενο game. Μάλιστα, ο Βρετανό κράτησε το σερβίς του κάνοντας το 5-4, όμως ο “Νόλε” με τρία συνεχόμενα game κατέκτησε το δεύτερο σετ με 7-5.

Ο Μάρεϊ το πάλεψε όσο μπορούσε στο τρίτο σετ το οποίο τελικά κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε το σετ με break με τους δύο αθλητές στη συνέχεια να κρατούν το σερβίς τους μέχρι το 3-2 όταν ο Βρετανός έκανε εκείνος το break. Στη συνέχεια κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω και έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Τζόκοβιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μάρεϊ και με 7-6 (3) έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου.

 

δείτε στιγμιότυπα στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected