Κατηγορίες
Super League 1

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις – Τι προκύπτει αν πάρει το Κύπελλο ο Ατρόμητος

fenΣε περίπτωση που ο Ατρόμητος κατακτήσει το Κύπελλο και με δεδομένο ότι δεν προλαβαίνει τα πλέι οφ, σημαίνει ότι η ομάδα που θα βγει 4η στα πλέι οφ της Superleague, δεν θα συμμετάσχει στην Ευρώπη. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Ατρόμητος κάνει κακή πορεία στο πρωτάθλημα και δεν θα προλάβει να μπει στην 5άδα και να συμμετάσχει στα πλέι οφ. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το Κύπελλο Ελλάδας, όπου πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία ως τώρα και έχει ήδη προκριθεί στα ημιτελικά του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και θα προσπαθήσει για τρίτη φορά στην ιστορία του να περάσει στον τελικό. Λέτε να είναι και η φαρμακερή;

Το σενάριο αυτό αποτελεί και τη μεγάλη… απειλή για τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα πλέι οφ, διότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο (να είναι Κυπελλούχος ο Ατρόμητος), θα πάρει μέρος στο Europa League και αυτό σημαίνει αυτόματα πως η τελευταία ομάδα του μίνι πρωταθλήματος των “τεσσάρων” δεν θα συμμετάσχει στα προκριματικά της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο πρώτος των πλέι οφ θα έχει δυο προκριματικούς στο Champions League, αν θέλει να μπει στους ομίλους, ο δεύτερος θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικά του Europa (εκεί θα παίζει και ο Κυπελλούχος Ατρόμητος, εφόσον θα έχει πάρει το τρόπαιο), ενώ ο τρίτος θα ξεκινάει από τον δεύτερο προκριματικά του Europa και θα θέλει τρεις προκρίσεις για να μπει στους ομίλους. Θυμίζουμε πως πέρυσι το κατάφερε ο Αστέρας του Στάικου Βεργέτη. Ο τέταρτος των πλέι οφ δεν πηγαίνει πουθενά!

Από φέτος, ευρωπαϊκό εισιτήριο δίνει ο θεσμός του Κυπέλλου μόνο σε όποια ομάδα πάρει το τρόπαιο και όχι στον ηττημένο του τελικού, αν ο Κυπελλούχος έχει πάρει το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπως συνέβαινε ως τώρα. Αν ο Ολυμπιακός κάνει το νταμπλ, τότε το εισιτήριο του Κυπελλούχου δεν πάει στον φιναλίστ, αλλά στον δεύτερο των πλέι οφ. Ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό του Europa στα τέλη του Ιουλίου.

Η μόνη περίπτωση να μπορεί ο Κυπελλούχος Ελλάδας να βρεθεί στους ομίλους του Europa League απευθείας, είναι ο νικητής της φετινής διοργάνωσης να είναι μια από τις 16 ομάδες των 12 πρώτων πρωταθλητών με βάση την βαθμολογία της που από πρωτάθλημά της θα έχει εισιτήριο απευθείας για τους ομίλους του Europa. Δηλαδή, αν μια ομάδα πάρει το τρόπαιο και στο εγχώριο πρωτάθλημά τη; είναι στις θέσεις που στέλνουν στους ομίλους Europa League, τότε δίνει την θέση της στην Κυπελλούχο της 13ης χώρας στη βαθμολογία της UEFA που την διεκδικεί η Ελλάδα.

Σε περίπτωση που το τρόπαιο πάει στην ΑΕΚ ή στον ΠΑΟΚ και τερματίσουν στην πρώτη θέση των πλέι οφ, τότε το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα ανήκει στον Κυπελλούχο… μεταφέρεται στην δεύτερη ομάδα των πλέι οφ, κάτι που ισχύει και σε ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως δεν θα μπει στην διαδικασία των πλέι οφ ως -σχεδόν σίγουρος- πρωταθλητής. Σενάρια μεν, αλλά υπαρκτά την δεδομένη χρονική στιγμή και αν μη τι άλλο η συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected