Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ποντιακή Νεολαία Αράχου – Μακροχώρι 5-2 (photos)

Ευρεία σε έκταση νίκη για την Ποντιακή Νεολαία Αράχου, που στην πρώτη χρονιά της ιστορίας του στην Α1, εδραιώνεται στην 4η θέση.

Η ομάδα του Χρήστου Υφαντίδη ήταν καταιγιστική κατά διαστήματα και επέβαλε τον ρυθμό της, όμως το Μακροχώρι (παρά τις πολλές ελλείψεις) κατάφερε να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα στο τέλος, μείωσε σε 3-2, ωστόσο παρά την μεγάλη προσπάθεια, δεν κατάφερε να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Έτσι, το ματς της χρονιάς είναι πλέον αυτό της 19ης Μαρτίου στο Δημοτικό Γήπεδο Μακροχωρίου, όπου θα υποδεχτεί την ΑΕ Χαρίεσσας κι αν οι “ασπρόμαυροι” επικρατήσουν, τότε εξασφαλίζουν την παραμονή στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, εντούτοις η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκει στο Μακροχώρι, όταν ο Τσακαλίδης βρέθηκε σε καλή θέση και το σουτ που επιχείρησε τράνταξε το δοκάρι του Χατζημιχαήλ (22′). Η συνέχεια όμως ανήκει στους “μπλαουγκράνα” που επέβαλαν τον ρυθμό τους και μετά από μια σειρά ευκαιριών, προηγήθηκαν στο 37′ με τον Καϊρακλίδη, ο οποίος σημείωσε το παρθενικό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Η είσοδος του Ευγένη Κίτσα στο δεύτερο μέρος επέδρασε καταλυτικά στην επίθεση για τους γηπεδούχους, που συνέχισαν να απειλούν τα καρέ του Γαϊτανίδη. Στο 57′ ο πρώην παίκτης του Παναιτωλικού έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του και 8 λεπτά αργότερα έφτασε και στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα (12ο φετινό) “γράφοντας” το 3-0.

Και ενώ φάνηκε πως το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί και η Ποντιακή Νεολαία θα έφτανε σε μια εύκολη επικράτηση, οι “φιλοξενούμενοι” βγήκαν στην επίθεση και μέσα σε τρία λεπτά μείωσαν το σκορ σε 3-2! Αρχικά ο Τσιφλίδης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό και ξεγέλασε τον Χατζημιχαήλ και στη συνέχεια ο Πίκος, με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή μείωσε ακόμη περισσότερο, δίνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά.

Μάλιστα, σε δύο ακόμη περιπτώσεις, το Μακροχώρι βγήκε απειλητικά στην επίθεση, ωστόσο ανακόπηκαν ως off-side από τον βοηθό κ. Νησελίτη, υποδείξεις για τις οποίες εξέδωσε ανακοίνωση η “ασπρόμαυρη” ομάδα.

Και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ανέβει ψηλά ρισκάροντας για την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι βρήκαν τους χώρους στην κόντρα και έφτασαν στο τέταρτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Δεμπρόπουλο. Ο ίδιος παίκτης μάλιστα, διαμόρφωσε και το τελικό 5-2 λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρησης, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Νησελίτη και Χριστοδούλου

Συνθέσεις

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Χατζημιχαήλ, Αραμπατζής, Τόζογλου, Νουσιόπουλος, Τζέπης, Πιπιλιάρης, Μαγγανάρης, Σκούρα, Δεμπρόπουλος, Καϊρακλίδης (74′ Αποστολόπουλος), Μουταφίδης (46′ Κίτσας Ε.)

Μακροχώρι : Γαϊτανίδης, Σταματίου, Κολεσίδης, Πέγιος, Σταυρίδης, Πίκος, Κελεσίδης, Τσακαλίδης, Σαρκατζής, Σούγγαρης, Τσιφλίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected