Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – Φίλιππος Μελίκης 3-1

DSCN0034

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα για την ΑΕ Χαρίεσσας, που στο ματς – σταθμό για την παραμονή, επικράτηση του Φίλιππο Μελίκης με σκορ 3-1.

Η ομάδα του Γιάννη Χατζηαθανασίου, με τη σημερινή της νίκη, εξασφάλισε την 13η θέση και κοιτά πλέον ψηλότερα, αρχής γενομένης από το ματς του μεθεπόμενου Σαββάτου (19/3) στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στο Μακροχώρι. Η νίκη κόντρα στους “ασπρόμαυρους”, θα δώσει νέο ενδιαφέρον στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, σε αντίθετη περίπτωση όμως, οι “κιτρινόμαυροι” θα πρέπει να περιμένουν ως το τέλος του Μαΐου, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί τα μπαράζ ανόδου για τον πρωταθλητή μας.

Από την άλλη πλευρά, ο Φίλιππος επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην Α2 Ερασιτεχνική, σε μια σεζόν με πολλά προβλήματα, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Την αρχική αισιοδοξία και η ενίσχυση με νεαρούς ποδοσφαιριστές, ακολούθησαν οι συνεχόμενες ήττες αλλά και οι τέσσερις (!) συνολικά αποχωρήσεις προπονητών, καθώς στον “ερυθρόλευκο” πάγκο κάθισαν φέτος κατά σειρά οι Γιάννης Γιάννου, Λευτέρης Κελεσίδης, Κώστας Κατσώνης και Γιώργος Κωνσταντάκος. Ο υποβιβασμός όμως δεν είναι καταστροφή για τον Φίλιππο, καθώς η πληθώρα παικτών από το πλούσιο φυτώριο του συλλόγου, δίνουν το στίγμα για την επόμενη μέρα και το απαραίτητο restart (αλλά και η εσωτερική ανάλυση για το τι έφταιξε) που πολλές φορές είναι αναγκαίο σε ανάλογες περιπτώσεις.

Το σημερινό παιχνίδι, μπροστά σε 100 περίπου θεατές, ήταν ιδιαίτερα θεαματικό παρά το γεγονός πως παιζόταν ουσιαστικά μια κατηγορία. Η ΑΕΧ ξεκίνησε πολύ δυνατά, στα πρώτα 15 λεπτά είχε δύο καλές στιγμές με τους Γραμματικό και Κοτσογιαννίδη και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών.

Στη φάση αυτή, ο Παμπουχίδης κινήθηκε από τα δεξιά μετά την πάσα του Γραμματικού, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Παραστατίδης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιώμου, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι την ανάπαυλα, ο Φίλιππος (παρά το γεγονός πως στο 16′ έχασε με τραυματισμό τον Αντώνη Παρσόπουλο) ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και με συνεχόμενη επιθετική δραστηριότητα, μετέφερε την πίεση στα καρέ του Κασαπίδη. Στο 38′ η πίεση μετουσιώθηκε σε τέρμα, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Τσιώμος. Η… φούρια των “ερυθρολεύκων” μάλιστα λίγο έλειψε να επιφέρει και την ανατροπή στο σκορ και μάλιστα δύο φορές, σε ισάριθμα δοκάρια των Ανδρίτσου και Πιτσάβα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Γιάννη Χατζηαθανασίου μπήκε αποφασισμένη να πάρει τα ηνία του ματς και με την είσοδο του Βαλάντη Τοπαλίδη στον αγωνιστικό χώρο (επέστρεψε μετά από μεγάλο διάστημα) πήρε περισσότερα τρεξίματα και κατάφερε λίγο πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών, να φτάσει σε δεύτερο τέρμα.

DSCN9954

Δύο τέρματα για τον Γραμματικό στο σημερινό παιχνίδι

Ο Τοπαλίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Τσιώμος απέκρουσε τη μπάλα στην έξοδο, αυτή κατέληξε στον Τσάλμα, αυτός σούταρε δυνατά, οι κόντρες ευνόησαν τον Γραμματικό ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

Τα νέα δεδομένα στο ματς, ανάγκασαν τους “ερυθρόλευκους” να ρισκάρουν περισσότερο και έτσι η ΑΕΧ βρήκε πολλούς χώρους για να βγει στην κόντρα.

Η καλή στιγμή με τον Πιτσάβα στο 79′ ακολούθησε η μεγάλη ευκαιρία από πλευράς “κιτρινόμαυρων” με το κοντινό σουτ του Παραστατίδη, για να έρθει το γκολ που ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο 87′ ο Τοπαλίδης έκανε την επέλαση από δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γραμματικό, ο οποίος με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Το 10 τέρμα του Λευτέρη Γραμματικού στο πρωτάθλημα ήταν αυτό που “σφράγισε” την 6η νίκη της ΑΕΧ στο πρωτάθλημα, που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει για καλύτερο πλασάρισμα στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Ασβεστάρα

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Κασαπίδης, Τηλκερίδης Μιχ., Γκότσης (56′ Τοπαλίδης), Παπαλεξίου, Σταμάτης Α., Κοτσογιαννίδης, Παμπουχίδης, Γραμματικός, Τσάλμας (79′ Τσαούσκιογλου), Παραστατίδης, Τηλκερίδης Μπ. (66′ Σταμάτης Θ.)

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Ντόβας, Παρσόπουλος Α. (16′ Τζιάλι), Μιχαηλίδης, Τσιώμος, Μαμουτόπουλος, Αναστασόπουλος, Ανδρίτσος, Μηλιώτης, Περπερίδης (71′ Γαβριηλίδης), Πιτσάβας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected