Γ Εθνική / Τοπικά

Κύπελλο Ερασιτεχνών (1ος όμιλος) Δόξα Δράμας – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 4-1

faab2d8be3474cd3b90a529acd66178c_LΠολύ εύκολα όπως αναμενόταν οι “μαυραετοί” της Δόξας κέρδισαν χθες με σκορ 4-1 την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣ Ροδόπης.

Το παιχνίδι έγινε χθες στο γήπεδο Δόξας παρουσία λίγων φιλάθλων λόγω του εργάσιμου της ημέρας και της μη εμπορικότητας του αντιπάλου και ήταν για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος.

Οι μαυραετοί μετά από αυτή την νίκη προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και την ερχόμενη Τετάρτη 16/3 θα υποδεχθούν τον Έβρο Σουφλίου που χθες την ίδια ώρα κέρδισε 0-1 στις Σέρρες τον Οδυσσέα Αναγέννησης κερδίζοντας την πρόκριση του.

Το καλό για την Δόξα είναι ότι και πάλι το ματς θα είναι νοκ άουτ εντός έδρας χωρίς να ταλαιπωρηθεί με ταξίδι και αν καταφέρει και κερδίσει, στον γ’ γύρο θα φιλοξενήσει και πάλι σε νοκ άουτ αγώνα στις 30/3 τον Νέστο Χρυσούπολης που χθες δυσκολεύτηκε και χρειάστηκε την ημίωρη παράταση για να κερδίσει 1-4 στην Ξάνθη(1-1 ο κανονικός αγώνας) την κυπελλούχο ομάδα της Αναγέννησης Θαλασσιάς.

Εύκολη πρόκριση με καλή απόδοση για την Δόξα

Στο αγωνιστικό μέρος, οι μαυραετοί μπήκαν δυνατά χθες στο ματς και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο. Ήδη στο 10λεπτό το ματς ήταν 1-0, με την Δόξα να έχει τον πλήρη έλεγχο του ματς και να κάνει το 2-0 πριν το ημίωρο με πολύ όμορφο γκολ του Στέφαν Σπάσιτς. Στη συνέχεια και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου ο αντίπαλος ισορρόπησε την κατάσταση και το σκορ έμεινε στο 2-0. Εύκολο το έργο των μαυραετών και στο β’ μέρος, με τον Σάντος στο 53΄ να γράφει το 3-0 και να δίνει τυπική διαδικασία στο υπόλοιπο του ματς.

 

Ικανοποίηση από την απόδοση

Στα θετικά για την Δόξα η καλή απόδοση των λεγόμενων αναπληρωματικών που έδειξαν ότι μπορούν να δώσουν λύσεις και να βοηθήσουν. Ο Τάσος Καράδαης όταν χρειάστηκε στο τέρμα ήταν σταθερός, ο Ραφαήλ Κελεσίδης έκανε καλό ματς από την δεξιά πλευρά, όπως και ο Κώστας Πετρόπουλος που ευστόχησε και στο πέναλτι στο 4-0. Ο Άγγελος Βραμέντζαλης σταθερός στην άμυνα, ενώ και μεσοεπιθετικά η ομάδα λειτούργησε πολύ καλά με κορυφαίους τους Σπάσιτς και Μαρκόπουλο και δραστήριο τον Δημήτρη Κονταξή που επανήλθε μετά τον τραυματισμό του και είχε δοκάρι στο 90΄ να σκοράρει. Προερχόμενος από τον πάγκο, εξαιρετικό ματς με μπαλιές ακριβείας έκανε και ο Κανετίδης, ενώ γενικά η ομάδα είχε σωστή ανάπτυξη παιχνιδιού και δημιουργία φάσεων στην αντίπαλη εστία.

Φιλότιμη προσπάθεια από το Σιδηροχώρι, φανερή όμως η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Στο 3’ καλό σουτ του Μαρκόπουλου άουτ.

Στο 9’ ωραία μπαλιά του Κελεσίδη δεξιά, σέντρα ακριβείας του Σάντος και εύκολα από κοντά ο Αθανασιάδης θα κάνει το 1-0 για την Δόξα.

Στο 18’ κίτρινη κάρτα στον Μπάμπουρα.

Στο 27’ ωραία ενέργεια του Σπάσιτς, κοφτή τρίπλα και το σουτ στη γωνία το 2-0 για την Δόξα.

Στο 36’ πολύ καλή σέντρα του Κελεσίδη, κεφαλιά του Μαρκόπουλου λίγο άουτ.

Στο 52’ ωραίος συνδυασμός Μπάμπουρα – Μαρκόπουλου το σουτ του πρώτου μπλοκάρει σταθερά ο Ποιμενίδης.

Στο 53’ λάθος συνεννόηση Μαραγκού και τερματοφύλακα Ποιμενίδη, μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή ο Σάντος κάνει το 3-0 για την Δόξα.

Στο 60’ ωραία κάθετη πάσα του Πετρόπουλου τέτατετ ο Αθανασιάδης θα τον προλάβει και θα διώξει την μπάλα με σωτήρια προβολή ο Λεφής.

Στο 73’ ανατροπή του Βιτλή που μπήκε από αριστερά στην περιοχή από τον Λεφή. Πέναλτι που εκτελεί εύστοχα ο Πετρόπουλος για να κάνει το 4-0.

Στο 79’ ωραία σέντρα του Μαραγκού και με κεφαλιά από κοντά ο Μαυρόπουλος θα μειώσει σε 4-1 για το Σιδηροχώρι.

Στο 88’ καλός συνδυασμός Δανίδη και Δεμερτζίδη συρτό σουτ του τελευταίου άουτ.

Στο 90’ ωραία σέντρα του Πετρόπουλου κεφαλιά του Κονταξή στο οριζόντιο δοκάρι, στην εξέλιξη της φάσης και πάλι καλή σέντρα του Πετρόπουλου, προλαβαίνει την έξοδο του Ποιμενίδη ο Κονταξής κάνει την κεφαλιά άουτ.

Συνθέσεις

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ(Κώστας Βασιλακάκης): Καράδαης, Κελεσίδης, Βιτλής, Χαριτωνίδης, Βραμέντζαλης, Μπάμπουρας (63’ Στόικος), Πετρόπουλος, Αθανασιάδης, Μαρκόπουλος (65’ Κονταξής), Σάντος, Σπάσιτς (58’ Κανετίδης).

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ(Σάκης Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Μαραγκός, Λεφής, Σουλτανίδης (59’ λ. τ. Παναγιώτου), Δεμερτζίδης, Παππούς (65’ Ντράτση), Γάιδας, Δανίδης, Ξενονδοχίδης (59’ Μαυρόπουλος), Χατζηπαπάς.

 

*sportdrama.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected