Κατηγορίες
Basket

Ιτούδης VS Ομπράντοβιτς για το ευρωπαϊκό στέμμα!

531356558Η μεγάλη ώρα έφτασε! Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αναμετρηθούν σήμερα (15/5, 21:00, ΕΡΤ 1 και NovaSports 1) στην «Mercedes-Benz Arena», με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου της Euroleague.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεπέρασε το εμπόδιο της Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα με ηγέτη τον Νάντο Ντε Κολό, όμως η Φενέρ δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση, καταφέρνοντας ωστόσο να πάρει την πρόκριση στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Έτσι τα φαβορί επιβεβαίωσαν την δυναμική τους στους ημιτελικούς του Final Four, και οι Δημήτρης Ιτούδης και Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα διεκδικήσουν τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης.

Οι δύο τεχνικοί, που πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια μαζί στον Παναθηναικό, θα αναμετρηθούν για έκτη φορά από το 2013 και μετά, ενώ, στην αποκλειστική συνέντευξή τους στο SDNA, έδειξαν απόλυτα έτοιμοι γα το σπουδαίο παιχνίδι.

Ο Έλληνας Head Coach, που οδήγησε την «ομάδα του στρατού» στον τελικό της Euroleague μετά από τρία χρόνια αποκλεισμών στα ημιτελικά, θα διεκδικήσει το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο, ενώ ο «Ζοτς» θέλει να φτάσει για ένατη φορά στην κορυφή της Ευρώπης, δίνοντας παράλληα στην Φενέρ την χαρά της πρώτης κατάκτησης του βαρύτιμου κυπέλλου.

Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), ενώ η «Mercedes-Benz Arena» αναμένεται να είναι κατάμεστη.

Λίγο νωρίτερα, στις 18:00 (ΕΡΤ 1, NovaSports 1), η Λαμποράλ Κούτσα θα αναμετρηθεί με την Λοκομοτίβ Κούμπαν με φόντο την τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Η απογοήτευση στα δύο στρατόπεδα είναι έκδηλη, όπως φάνηκε και στις δηλώσεις των Γιώργου Μπαρτζώκα και Μάικ Τζέιμς, όμως η νίκη παραμένει ένας μεγάλος στόχος, όπως τόνισε και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Διαιτητές του μικρού τελικού θα είναι οι Χριστοδούλου (Ελλάδα), Ρίζικ (Ουκρανία) και Παστούσιακ (Πολωνία).

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected