Κατηγορίες
Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική

Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική (8ος όμιλος) Αμβρακία Κωστακιών – Αστέρας Ιτέας 4-3

13234671_10209752293547221_1395500185_oΝίκη που τη φέρνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Τηλυκράτη, πέτυχε με 4-3 η Αμβρακία επί του Αστέρα Ιτέας.

Η αρτινή ομάδα μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι, και μόλις στο 2′, είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τάσσου. Με τη συμπλήρωση ενός δεκαλέπτου, ο ίδιος παίχτης άνοιξε το κοντρόλ και δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση από κοντά. Στο επόμενο λεπτό, λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όμως ο Βαρέλης νίκησε στο τετ-α-τετ τον Καρδαρά. Η Αμβρακία θορυβήθηκε και ενέτεινε την πίεσή της, που ευοδώθηκε στο 13′, με τον Νταλάκα να κάνει γύρισμα στην περιοχή, και τον Τάσσο να γυρίζει ωραία το σώμα του και να σουτάρει, γράφοντας το 1-0. Εκ νέου ο Τάσσος, που ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου μέρους, ένα λεπτό μετά το γκολ του, λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τέρμα με το εξαιρετικό γυριστό σουτ που επιχείρησε όμως, να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αλεξανδρή.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Αστέρας ήταν αρκετά επικίνδυνος επιθετικά, έχοντας στο 24′ φάουλ του Καρδαρά, ψηλά άουτ. Η ομάδα της Ιτέας, έφερε τελικά το ματς στα ίσα, όταν σε μια περίεργη φάση, ο Βαρέλης συγκρούστηκε στον αέρα με το Θάνο, και ο διαιτητής Φωτιάδης έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Τοπούζι, για το 1-1. Η Αμβρακία δεν επηρεάστηκε από το γεγονός αυτό, και βγήκε αμέσως στην επίθεση, καταφέρνοντας μάλιστα να επανακτήσει το προβάδισμα στο σκορ στο 33′, με δημιουργό ξανά τον Νταλάκα, και εκτελεστή από το ύψος της μικρής περιοχής με σουτ, και πάλι τον Τάσσο, για το 2-1. Οι γηπεδούχοι δε σταμάτησαν εκεί, και τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασαν στην επίτευξη και τρίτου τέρματος, με τον Τάσσο να κάνει παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, το Γιώργο Νταλάκα να κάνει καταπληκτική προσποίηση-μισό γκολ κάτω από τα πόδια, και το Σιδηρόπουλο να τελειώνει με ψύχραιμο πλασέ τη φάση, σημειώνοντας το 3-1, που ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Δημήτρη Μπαλάφα, μπήκε και πάλι καλύτερα στο γήπεδο, και είχε εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Νταλάκα από δεξιά, στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 55′, και πάλι ο Γιώργος Νταλάκας, προσπάθησε να πετύχει ένα φοβερό σε εκτέλεση γκολ, ωστόσο το ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε, σταμάτησε ο Αλεξανδρής εντυπωσιακά. Ένα λεπτό μετά, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με το σουτ του Θάνου να είναι άψυχο, και να μπλοκάρει εύκολα ο Βαρέλης. Στο 69′ ο Νταλάκας είχε ακόμη ένα καλό φάουλ, που έβγαλε ο Αλεξανδρής, και στο 73′, ο ίδιος παίχτης, που μπορεί να μη σκόραρε όμως ήταν εξαιρετικός, έχοντας συμμετοχή σε όλα τα τέρματα της Αμβρακίας, έκλεψε από τον τερματοφύλακα, σέντραρε και ο Βάσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-1.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν άμεσα στο σκορ ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι, με πέναλτι που κέρδισε από τον Παπαρούνη ο Τοπούζι, και μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος, για το 4-2. Ο Αστέρας έγινε άκρως επιθετικός μην έχοντας τίποτα να χάσει, με το Δημήτρη Μπαλάφα, να αλλάζει τη διάταξη της ομάδας του παίζοντας με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Στο 89′, ο Βάσος είδε φοβερό μακρινό σουτ του να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το παραθυράκι του Βαρέλη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μάλιστα, η ομάδα της Ιτέας έβαλε φωτιά στο παιχνίδι, με το Χαρδαλούπα να παίρνει κεφαλιά μέσα από ένα γκρουπ παιχτών, έπειτα από κόρνερ, την μπάλα να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 4-3. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με κάποια γεμίσματα στο τελευταίο δίλεπτο, να “κλέψουν” το βαθμό της ισοπαλίας, κάτι που δε συνέβη, με την ομάδα των Κωστακιών να πιάνει κορυφή στη βαθμολογία των play-off, έχοντας ως συγκάτοικο τον Τηλυκράτη, που επικράτησε μέσα στη Ναύπακτο επί του τοπικού Αστέρα, με 0-1.

 

Συνθέσεις

Αμβρακία Κωστακιών (Μπαλάφας Δ.) : Βαρέλης, Τάσσος, Λύτος, Τσόλκας, Παπαρούνης, Βερλέκης, Γούλας (89′ Παπανίκου), Παππάς (83′ Αβραμίδης), Σιδηρόπουλος (77′ Μανοδήμος), Νταλάκας, Μπεζεβέγκης

Αστέρας Ιτέας (Λίβας Κ.) : Αλεξανδρής, Βάσος, Δρίβας (61′ Παπαγεωργίου), Κοντογιώργος (70′ Μαυροφρύδης), Όλντασης (40′ λ.τ. Δαμιανός), Αλολλάρης, Τοπούζι, Κουρελής, Χαρδαλούπας, Καρδαράς, Θάνος

artagoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected