Basket

Επέστρεψε στην Α2 ο Αμύντας! (photos)

161063xlargeΜία εβδομάδα νωρίτερα, ο Αμύντας έχανε την απευθείας άνοδο στην Α2, ηττώμενος στον Άγιο Δημήτριο από τον Κρόνο και μη εκμεταλλευόμενος των απώλεια του Πανιωνίου στην Νίκαια, αλλά σήμερα δεν έχασε την ευκαιρία στην Αταλάντη και κέρδισε τον προβιβασμό του με το 87-81 επί της ΑΕΛ.

Η ομάδα του Αλέξανδρου Ζαβού, απενεπλάκη άμεσα από το αρχικό της «μούδιασμα», όπου έμοιαζε να παραδίδεται στο ρυθμό των Θεσσαλών και πήρε τον έλεγχο, κερδίζοντας δια «περιπάτου» το τρίτο «εισιτήριο» για τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Αξιέπαινη, ήταν η προσπάθεια για ανατροπή των τυπικά φιλοξενούμενων, μειώνοντας στο -5 πέντε λεπτά πριν το φινάλε, από το -19 του ημιχρόνου.

Η ΑΕΛ έμοιαζε να μπορεί να καταστεί ανταγωνιστική, φέρνοντας το ματς στα δικά της μέτρα και έχοντας τον πρώτο λόγο στον αρχικό πολύ χαμηλό ρυθμό, κάτι που αποτυπώθηκε στο 2-6 των πρώτων πέντε λεπτών. Ο Αμύντας, άρχισε κάπου εκεί να βρίσκει ρυθμό και προηγήθηκε με το «εύθραυστο» 12-10 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η συνέχεια, όμως, θα ήταν ανάλογη για την τυπικά γηπεδούχο ομάδα, η οποία με ένα επιθετικό της «κρεσέντο» στο δεύτερο δεκάλεπτο, κατάφερε να φέρει την απόσταση στα «πρόθυρα» των 20 πόντων και να γίνει το απόλυτο φαβορί για την τελική επικράτηση (44-25).

Οι παίκτες του Αβραάμ Παπαδόπουλου δεν τα παράτησαν και επιχείρησαν να κάνουν την ολική επαναφορά, μειώνοντας αρχικά τη διαφορά σε επίπεδα μη απαγορευτικά (59-49 στο 30′). Εν συνεχεία, κατάφεραν να μικρύνουν την «ψαλίδα» στο -5, βάζοντας σε αμφιβολία την κυριαρχία των αντιπάλων τους (64-59 στο 35′). Ο Αμύντας, όμως, διατήρησε τα κεκτημένα που του είχαν απομείνει, ιδίως χάρη στον συγκινητικό Χρήστο Μπάρμπα που έφτασε τους 27 πόντους, και πανηγύρισε την άνοδό του.

Ο ΓΣΛ ήταν ο νικητής του αγώνα κατάταξης της τρίτης θέσης, επικρατώντας με 70-78 του Ηρακλείου στο «Σαλούν». Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε η έτερη θεσσαλική ομάδα, ο Γιώργος Ζαφειρούδης κατάφερε να κρατήσει ενωμένη την ομάδα του και να τη βοηθήσει να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο του Κλειστού του Παπάγου, κυριαρχώντς από τα μέσα της δεύτερης περιόδου έως το τέλος, αποτελώντας πια την πρώτη επιλαχούσα ομάδα, μετά τη συμπολίτισσα ΑΕΛ.

Ύστερα από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, όπου ο ΓΣΛ πήρε τα ηνία με τρίποντο του Παπαχρήστου (17-19), οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν σταδιακά τον απόλυτο έλεγχο και με επιμέρους σκορ 2-10 στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, «έχτισαν» διαφορά σε διψήφιο νούμερο (29-40 στο 17′). Καραδολάμης και Κουπίδης, έμοιαζαν να σώζουν εκείνη τη στιγμή την κατάσταση για τους Κρητικούς, μειώνοντας στο -6 για το πρώτο εικοσάλεπτο (36-42).

Η συνέχεια, όμως, θα ήταν ακόμη καλύτερη για τον Γυμναστικό, καθώς αντέδρασαν ιδανικά στο αρχικό «σοκ» του προσπεράσματος του Ηρακλείου με τον Κουπίδη (41-39 στο 22′) και μέσα σε μόλις επτάλεπτά κατάφεραν να πάρουν απόσταση 17 πόντων (51-68), με το 55-68 της τρίτης περιόδου να μοιάζει δύσκολα αναστρέψιμο. Για μια ομάδα σαν αυτή του Βασίλη Ράλλη βέβαια, δεν υπάρχει κάτι το αδύνατο και αυτό φάνηκε να μπορεί να αποδειχθεί, όταν ο Πάλλης μείωσε τη διαφορά στους πέντε πόντους, με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος (70-75). Η τρομερή άμυνα των Λαρισαίων, όμως, δεν της επέτρεψε να πλησιάσει περαιτέρω, με τον Βαβάτσικο να βάζει το «κερασάκιστην τούρτα» έξω από τη γραμμή των 6.75.

Για τη «μάχη» της τέταρτης θέσης, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Ιωνικός Νικαίας υπέταξε με 62-60 την Καστοριά και κέρδισε το προβάδισμα για ενδεχόμενες ανακατατάξεις. Οι παίκτες του Νίκου Οικονόμου, κόντεψαν να χάσουν το ματς μέσα από τα χέρια τους, όταν μετά το υπέρ τους 59-54 στα δύο περίπου λεπτά πριν το φινάλε, οι «Γουναράδες» κατάφεραν να φέρουν τα πάντα στην απόλυτη ισορροπία στα 54″, με ένα σερί 0-5. Το παιχνίδι κρίθηκε στις βολές, όπου ο Ιωνικός ήταν ψύχραιμος κατά τα 3/4, με τον Γεωργοπαπαδάκο να διαμορφώνει το 62-59 στα 4″ πριν το φινάλε. Η ομάδα του Γιώργου Σούλιου κέρδισε με τη σειρά της βολές και ήταν εύστοχη στην πρώτη, αλλά η απόπειρα για εκούσια άστοχη βολή και προσπάθεια για επιθετικό ριμπάουντ δε στέφθηκε από επιτυχία, με αποτέλεσμα οι τυπικά γηπεδούχοι να πάρουν το «ροζ φύλλο».

Από τη δική της πλευρά, η Καστοριά κατέθεσε ένσταση για τη μη χρησιμοποίηση δύο παικτών κάτω των 20 ετών, από την πλευρά του Ιωνικού.

περισσότερες φωτογραφίες στο basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected