Football League

Ο τερματοφύλακας που έφυγε από την ομάδα, επειδή δεν ήθελε να παίζει επιθετικός!

12900957_1134187666625736_688024874064766890_o-426x300Του Γιώργου Φραδελάκη, sdna.gr

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα. Ακόμα και τερματοφύλακα που αρνείται να παίζει… επιθετικός και γι’ αυτόν τον λόγο να τον διώχνει η ομάδα του! Ο Χρήστος Βορύλλας μιλάει στο SDNΑ για τη δραματική σεζόν της Παναχαϊκής…

Ο νεαρός πορτιέρο πρωταγωνιστεί σε μία ακόμα ιστορία ελληνικής ποδοσφαιρικής τρέλας, από αυτές που σχεδόν καθημερινά πλέον βλέπουμε. Ποιος θα του το ‘λεγε άλλωστε ότι από την ηλικία των 8 ετών όπου αγωνίζεται σταθερά ως τερματοφύλακας, θα περνούσε μία δεκαετία, θα έφτανε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κι ουσιαστικά θα εξαναγκαζόταν να αλλάξει θέση για να παίξει επιθετικός!

Κι όμως, συνέβη με τον νεαρό γκολκίπερ της Παναχαϊκής, Χρήστο Βορύλλα, ο οποίος πρόσφατα κλήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Πάτρας παρ’ ό,τι πέρυσι το καλοκαίρι υπέγραψε για πέντε χρόνια. Κι ο λόγος;     Επειδή μετά από επτά μήνες που υπολογίζεται από τους προπονητές του ως επιθετικός, κουράστηκε και ζήτησε να επιστρέψει στη φυσική του θέση. Οχι, δεν απαίτησε θέση βασικού -και δεν θα μπορούσε εξάλλου να το κάνει όταν μιλάμε για ένα 18χρονο παιδί- απλά να λογίζεται ως δεύτερη επιλογή στον πάγκο!

“Στο πρώτο άκουσμα σίγουρα παραξενεύτηκα κάπως, αλλά εκείνη την περίοδο δεν πήρα τόσο άσχημα. Ηταν σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την ομάδα, τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ουσιαστικά είχαμε αποδεκατιστεί. Θυμάμαι ήταν πριν το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό. Η ομάδα είχε μείνει με μόλις 12 παίκτες κι από αυτούς οι τρεις ήταν τερματοφύλακες! Ετσι ήρθε ο προπονητής μου, ο κ.Σπανός και μου είπε ότι θα χρειαστεί να αγωνιστώ σε άλλη θέση. Τότε το μόνο που σκέφτηκα ήταν να μπω μέσα και να βοηθήσω. Από αντοχή νομίζω καλά τα πήγα, εντάξει, ήμουν λίγο έξω από τα νερά μου, απ’ ό,τι μου είπαν όμως ανταποκρίθηκα ικανοποιητικά”, ήταν τα πρώτα λόγια του Βορύλλα στο SDNA.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν και το επαγγελματικό ντεμπούτο του νεαρού, ο οποίος έγραψε τα πρώτα λεπτά του βιογραφικού του σε επίπεδο Football League. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι των Αχαιών μάλιστα, ο προπονητής του για να τον ανταμείψει τον έβαλε να ντεμπουτάρει κι ως τερματοφύλακας αυτή τη φορά! “Ήταν ξανά εντός έδρας, με τον Απόλλωνα, στις καθυστερήσεις μου είπε θα μπεις μέσα, ως… ανταμοιβή για τη βοήθεια που έδωσες. Ηταν στις καθυστερήσεις και πήρα τη θέση του Στρέζου, έστω για να πάρω μία πρώτη μικρή εμπειρία”, λέει ο 19χρονος τερματοφύλακας.

Τι έκανε όμως όλο αυτό το διάστημα ο νεαρός πορτιέρο; Οπως μας λέει, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προπονούνταν ως τερματοφύλακας, για να μπαίνει ωστόσο να παίξει ως… επιθετικός στα παιχνίδια! “Συνήθως καθόμουν στον πάγκο κι έμπαινα να βοηθήσω ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας όμως έκαναν προπονήσεις σαν τερματοφύλακας. Οταν ο προπονητής μου σκεφτόταν το ενδεχόμενο να με χρησιμοποιήσει ως επιθετικό, συνήθως 1-2 ημέρες πριν το παιχνίδι, συμμετείχα και στο κομμάτι της τακτικής”, εξομολογείται ο Βορύλλας.

Πως ωστόσο έφτασε στα άκρα η σχέση του με την Παναχαϊκή;Μετά από τόσο μεγάλο διάστημα είχα κουραστεί ψυχολογικά, είχα προλάβει να “γράψω 7-8 συμμετοχές, αλλά δεν ήθελα άλλο να μην αγωνίζομαι στη φυσική μου θέση. Εφτασα στο σημείο να μην το ευχαριστιέμαι πλέον, αισθανόμουν να βρίσκομαι στα όριά μου. Πήγα λοιπόν και είπα στον προπονητή μου την περασμένη Παρασκευή ότι δεν θέλω να αγωνίζομαι άλλο μέσα. Πλέον υπήρχαν εξάλλου λύσεις. Ζήτησα λοιπόν να μείνω στον πάγκο κι αν χρειαστεί να βοηθήσω ως τερματοφύλακας. Ο  κόουτς, ο κ.Φυντάνης προσπάθησε να μου αλλάξει γνώμη, αλλά ήμουν ανένδοτος. Μίλησε στη συνέχεια με τον πρόεδρο (τον Πότη Τσιριμπή) και την επόμενη μέρα όταν έφτασα στο γήπεδο ήρθε ο βοηθός προπονητή και μου είπε να πάω στο γραφείο του κόουτς. Προσπάθησε ξανά να μου αλλάξει γνώμη, επέμεινα και τότε μου είπε ότι με απόφαση της διοίκησης δεν θα έπαιρνα ρούχα για να προπονηθώ και θα λύσουμε το συμβόλαιό μου”!

Ο Χρήστος Βορύλλας βρέθηκε πριν δύο χρόνια στους Νέους της Παναχαϊκής κι άρχισε να παίρνει… άρωμα από την πρώτη ομάδα μέσω του προπονητή τερματοφυλάκων Γιώργου Φουσέκη, αλλά φέτος ήταν ο Γιώργος Κούπης αυτός που του έδωσε την ευκαιρία και τον βοήθησε να αναδειχθεί. Μετά από όλα αυτά που έζησε βέβαια, είναι λογικό ένα παιδί που δεν έχει κλείσει καν τα 19 χρόνια του να σκέφτεται ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του στο ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεται ήδη σε μία σχολή που του αρέσει (Γεωπονία), όπου μάλιστα πέρασε με 17.000 μόρια!

“Δεν απογοητεύομαι και φυσικά δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να τα παρατήσω. Είμαι αποφασισμένος να κυνηγήσω το όνειρό μου, αν και πλέον σκέφτομαι πολύ το να πάρει μεταγραφή σε κάποια σχολή της Αθήνας και να ψάξω εκεί για κάποια ομάδα. Θα συνεχίσω τις προπονήσεις όλο το καλοκαίρι…”.

Από εκεί και πέρα του ζητήσαμε ένα σχόλιο και για τις δραματικές στιγμές που έζησε η ομάδα του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, με τα οικονομικά προβλήματα που την ταλαιπωρούν και τα λόγια του συγκλονίζουν.“Πράγματι, ήταν πολύ περίεργη χρονιά. Ξεκινήσαμε με άλλους στόχους, αλλά στην πορεία τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Υπήρχαν προβλήματα στις πληρωμές, ευτυχώς εγώ δεν είχα τόσο μεγάλο, γιατί ήμουν από την Πάτρα και μένω με τους γονείς μου. Υπήρχαν όμως άλλα παιδιά που αντιμετώπιζαν ακόμα και πρόβλημα διαβίωσης. Ξέρω παίκτες που πρόσφεραν ένα πιάτο φαγητό σε συμπαίκτες τους ή ζούσαν με δανεικά. Αυτά βέβαια νομίζω συμβαίνουν σε όλη τη Β’ Εθνική, όχι μόνο σε μας…”. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected