Κατηγορίες
Football League

Ο Ημαθιώτης προπονητής Τάκης Τσακαλίδης μιλά για τη φετινή χρονιά στον Κισσαμικό

Tsakalidis1

Υπερευχαριστημένος από τη φετινή χρονιά δηλώνει σε συνέντευξή του στο athlitiko ο άμεσος συνεργάτης του Σπύρου Μπαξεβάνου στον Κισσαμικό, Τάκης Τσακαλίδης.

Ο έμπειρος τεχνικός εκφράζεται για όλα τα θέματα της ομάδας στο athlitiko.gr, κάνοντας ειδική αναφορά στην επόμενη μέρα που ακολουθεί.

Αναλυτικά :

Ο Κισσαμικός καταφέρνει να τερματίσει 6ος στην πρώτη του χρονιά στη Φούτμπολ Λιγκ. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό το γεγονός μέσα στην ομάδα;

Εκτιμώ πως είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Νομίζω ότι από την όποια προσδοκία είχαμε, αυτή την έχουμε ξεπεράσει, επομένως πρέπει να είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι.

Και το αξιοσημείωτο είναι ότι σε κάποια φάση μέσα στη χρονιά η ομάδα είχε βάλει πλώρη ακόμα και για την 4η θέση!

Όταν συμμετέχεις για πρώτη φορά σε μια καινούρια κατηγορία προφανώς πρέπει να είσαι συγκρατημένος. Σε κάποια φάση της σεζόν η πορεία της ομάδας μπορεί να μας έδειξε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμα περισσότερο, όμως το γεγονός ότι στο δεύτερο γύρο τα πράγματα ήταν ρευστά, αυτό δεν μας επέτρεψε ώστε να πάμε ακόμα πιο ψηλά.

Το θέμα πλέον είναι του χρόνου τι γίνεται… Δημιουργούνται προσδοκίες. Μπορεί να καταφέρει η ομάδα να είναι ακόμα πιο ψηλά την επόμενη σεζόν;

Η άποψή μου είναι η εξής και θα την πω κάπως… παραστατικά. Όταν είσαι σένα φτωχοκάλυβο και πας σε μια μονοκατοικία, σταδιακά θα πας σε μεζονέτα και μετά σε πολυκατοικία. Πρέπει να κάνουμε ακόμα υπομονή.

Οπότε δεν είναι ακόμα ο χρόνος για τον Κισσαμικό να πάει σε… πολυκατοικία;

Λέω, πρέπει να κάνουμε υπομονή. Ξεκινώντας το πρωτάθλημα, το τι θα προκύψει μετά θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητες που θα έχει η ομάδα μέχρι και τη λήξη του α’ γύρου και μετά θα υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς ιδιοκτησίας, από την πλευρά δηλαδή του προέδρου μας, να δούμε το τι θα γίνει στη συνέχεια. Όπως κάναμε και πέρσι. Πέρσι δεν ήταν αυτοσκοπός ο τίτλος. Στόχος μας ήταν να πάμε καλά, να είμαστε μέσα στην τριάδα τα Χριστούγεννα και εάν και εφόσον είχαμε 2-3 βαθμούς διαφορά από την πρώτη θέση -όπως τα λέω έχουν γίνει- θα κάναμε κάποιες προσθήκες και θα κυνηγούσαμε την άνοδο. Εμείς κάναμε κάποιες προσθήκες το χειμώνα, η αντίπαλος πρωτοπόρος ομάδα της Κηφισιάς αποδυναμώθηκε κιόλας, επομένως σταδιακά αυξήσαμε την διαφορά.

Εν όψει της συνάντησης και της συμφωνίας που είχατε όλο το τεχνικό τιμ με τη διοίκηση, σας αναλύθηκαν οι στόχοι για την επόμενη χρονιά;

Εννοείται. Είναι δυνατόν να προκύπτει ανανέωση της συνεργασίας χωρίς να καθοριστούν στόχοι και δυνατότητες της ομάδας; Οι στόχοι είναι αυτοί που είπα. Η ομάδα θα ξεκινήσει με βάση αυτό που έχει καταφέρει, αλίμονο αν πάμε σε διαφορετική βάση αφετηρίας.

Δηλαδή, έκτοι και συνεχίζουμε;

Ακριβώς, έτσι ακριβώς. Η ομάδα θα ξεκινήσει με αφετηρία το υπόβαθρο που έχει δημιουργήσει φέτος και σίγουρα οι βλέψεις θα είναι για πιο ψηλά. Εξάλλου κανείς μας δεν θα είναι ευχαριστημένος εάν του χρόνου η ομάδα δεν καταφέρει να είναι τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με φέτος είτε ψηλότερα.

Τώρα, εν όψει μεταγραφικού σχεδιασμού, θέμα που αφορά και τον προπονητή βέβαια, προς τα πού θα κλίσει η ομάδα; Ποιοι στόχοι θα χαραχτούν;

Αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα είναι με τα παιδιά που υπάρχει μία γενικότερη εκτίμηση από την πλευρά της διοίκησης και του προπονητή μας, να είναι το πρώτο στοιχείο που θα εξετάσουμε. Μετά θα δούμε τι θα γίνει. Δεν μπορούμε να συζητάμε για άλλα παιδιά, δεν μπορούμε να συζητάμε να δημιουργήσουμε ξανά μια νέα ομάδα εξ αρχής. Στατιστικά, επειδή πιστεύω πολύ σε αυτό τον παράγοντα, έχουμε καταφέρει τρεις φορές να δημιουργήσουμε καινούργια ομάδα. Νομίζω όμως ότι τώρα θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας ότι πρέπει να χτίσουμε την ομάδα πάνω σε κάποια παιδιά που έχουμε ήδη φέτος.

Και τα οποία έδειξαν το αγωνιστικό τους πρόσωπο.

Ακριβώς. Είμαστε υπερευχαριστημένοι από το σύνολο των παιδιών και πολλά εξ αυτών πιστεύω δεν χρειάζεται να αποχωρήσουν. Πάνω σε αυτούς θα χτίσουμε το υπόλοιπο κομμάτι της ομάδας.

Αυτή η άποψη απηχεί και της διοίκησης;

Ναι, οπωσδήποτε. Αυτό το γεγονός είναι στην αποδοχή όλων μας. Αν δεν υπήρχε και ταύτιση σε αυτό το κομμάτι, προφανώς δεν θα υπήρχε και συμφωνία.

Ο πρόεδρος σας είπε κάτι καινούργιο που ν’ αφορά τις εγκαταστάσεις της ομάδας;

Αυτό είναι ένα κομμάτι που αφορά καθαρά τον ίδιο τον πρόεδρό μας. Εμείς ό,τι πάρουμε στα χέρια μας με αυτό θα πορευτούμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, το έχουμε αποδείξει. Υπάρχει η έξτρα δυσκολία του γηπέδου που προπονούμαστε. Είμαστε η μοναδική ομάδα που προπονείται σε πλαστικό. Είχαμε ένα πρόβλημα μέχρι το Νοέμβριο, αλλά μετά τα παιδιά έκαναν προσαρμογές και δόξα τω Θεώ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ίσα-ίσα, με την αγωνιστικότητά μας και με την εικόνα της ομάδας αυξήσαμε την διαφορά από το γκρουπ που παλεύει για τη σωτηρία.

Στην τελευταία του δήλωση μετά το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας ο Σπύρος Μπαξεβάνος είπε ότι παίζατε φέτος μεταξύ συγγενών και φίλων. Έχετε παράπονο από τον κόσμο;

Παράπονο δεν έχουμε, γιατί να έχουμε παράπονο; Τα παιδιά είναι αυτά που είναι και είναι άξια συγχαρητηρίων. Οι οργανωμένοι μας φίλαθλοι, τα παιδιά είναι αυτά. Προσπαθούν για το καλύτερο, αγαπάνε την ομάδα. Δεν υπάρχουν άλλοι που να αγαπούν την ομάδα όπως αυτοί. Επομένως, εμείς, ίσα-ίσα, τους ευχαριστούμε και όταν πηγαίναμε και παίζαμε στο Ρέθυμνο ερχόντουσαν και έρχονται και στα Χανιά. Αυτή είναι και γι’ αυτούς εμείς παίζουμε. Προφανώς όμως χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη Αυτή η προσπάθεια τόσο από τον κόσμο με την παρουσία του όσο και συνδράμοντας οικονομικά προς το μεγαλομέτοχο, τον κύριο Ροκάκη πρέπει να δυναμώσει. Το κυριότερο πράγμα που πρέπει να προκύψει, είναι μια ευρύτερη οικονομική βοήθεια προς τον κ. Ροκάκη.

Για την δική σας συμβολή ως τεχνικό τιμ, πώς ήταν, πώς ζήσατε αυτή τη χρονιά;

Εάν λέγαμε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι θα ήμασταν αλαζόνες και καβάλα στο καλάμι. Προσωπικά, έχω ζήσει εμπειρικά παρόμοιες καταστάσεις. Έχω ζήσει και το έχω δηλώσει, ότι τα καλύτερά μου χρόνια προπονητικά ήταν τα δύο στον Πλατανιά και έχω την τιμή και την χαρά στον Κισσαμικό να ζω πάλι το ίδιο έντονα και καλά και μάλιστα για τέταρτη χρονιά, την οποία θα ξεκινήσω τώρα. Παρεμπιπτόντως, για μένα είναι ρεκόρ παραμονής σε μία ομάδα να συνεχίζω για τέταρτο χρόνο. Μου συμβαίνει για πρώτη φορά στα 62 μου και αν στενοχωριέμαι για κάτι είναι ότι δεν έχω τα περιθώρια του χρόνου ώστε να σπάσω το ρεκόρ του Γκέραρντ!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected