Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Football League

Οι μεγάλες πρωτιές του Δημήτρη Ρίζου και του Τόλη Τερζή!

Χωρίς τίτλοΈνα εξαιρετικό αφιέρωμα του www.soccerbase.gr σε ότι αφορά τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών στη Football League!

Αναλυτικά :

“Ξέρετε ποιος ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίστηκε στο φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ;

Με ένα κλικ στο www.soccerbase.gr θα μάθετε ότι ήταν ο Δημήτρης Ρίζος. Στις 10 Ιανουαρίου στο ματς Ζάκυνθος – Λαμία ήταν 39 ετών τριών μηνών και τεσσάρων ημερών.

Αυτός είναι τερματοφύλακας, παίκτη γηπέδου έχουμε; Βέβαια, ο αμέσως επόμενος. Στις 29 Μαϊου στο Πανσερραϊκός – Απόλλων, ο Ανρί Καμαρά είναι 39 ετών και 19 ημερών.

Τι άλλο μπορούμε να μάθουμε; Α, ναι, συνολικά 12 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν έχοντας κλείσει τα 35 χρόνια τους, αυτά και άλλα πολλά στη νέα εφαρμογή του www.soccerbase.gr!

Φυσικά τα αποτελέσματα των δεδομένων σε παλιότερα χρόνια υπάρχουν μόνο για όσους ποδοσφαιριστές είναι γνωστή η ημερομηνία γέννησης. Έτσι με όσα έχει καταφέρει να καταγράψει το www.soccerbase.gr, μπορείτε να βρείτε ποιοί είναι οι νεότεροι που έχουν παίξει στην Α’ Εθνική.

Ένα κλικ, δύο κλικ και το βρήκες!

Στις 26 Δεκεμβρίου 1977 οι τότε επαγγελματίες έκαναν απεργία και οι ομάδες κατέβασαν ερασιτέχνες και νέους. Στην Παναχαϊκή όμως αγωνίστηκε σαν αλλαγή ο Κώστας Τσαμπάς, σε ηλικία 14 ετών, τριών μηνών και τεσσάρων ημερών.

Στις 26 Ιουνίου 1960 το πρωτάθλημα πλησίαζε στο τέλος και ο Γιάννης Χέλμης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον ταλαντούχο μέσο Γιάννη Γιαννακόπουλο, που ήταν μόλις 14 ετών, 11 μηνών και 21 ημερών, δίπλα στον αδελφό του Γιώργο Γιαννακόπουλο. Ο Γιάννης (απεβίωσε το 2009) λόγω τραυματισμού δεν έκανε μεγάλη καριέρα σε ψηλό επίπεδο.

Τρίτος στη σειρά, αλλά πρώτος στα χρόνια των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, ένας ποδοσφαιριστής, που επίσης εκμεταλλεύθηκε μια απεργία. Στις 7 Σεπτεμβρίου 1986 η Βέροια χρησιμοποιεί δίπλα στους 18χρονους τον Απόστολο Τερζή, μόλις 15 ετών πέντε μηνών και 27 ημερών! Γιος του Γιώργου Τερζή, του Άρη και της Βέροιας, ο Απόστολος γύρισε πολλές ομάδες, παίζοντας στην Α’ μόνο με τη Δόξα Δράμας, πέρα από την παραπάνω συμμετοχή.

Ο Γιώργος Τζελέπης έγινε φέτος ο νεότερος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική, σε ηλικία 16 ετών, τεσσάρων μηνών και δύο ημερών,

Αυτά και άλλα πολλά, ταξιδεύοντας στο περιεχόμενο www.soccerbase.gr, με την συνεχώς εμπλουτιζόμενη βάση δεδομένων, με χιλιάδες πια ποδοσφαιριστές.

Α… και στην Γ’ Εθνική, ο μικρότερος σε ηλικία, 14 ετών, εννέα μηνών και 20 ημερών, και ο μεγαλύτερος, 43 ετών 11 μηνών και 29 ημερών, έπαιξαν στην ίδια ομάδα! Ο τελευταίος δύο μέρες μετά το ματς έκλεισε τα 44! Ανεπανάληπτο!”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected