Super League 1

Η “πρώτη” του Ατρομήτου (photos)

213205Το πρώτο ραντεβού της χρονιάς μπροστά σε 500 περίπου φιλάθλους της ομάδας, είχαν οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου στον καθιερωμένο Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως αναφέρει το atromitistas.gr, στις 18:30 έγινε η πρώτη συγκέντρωση του Ατρομήτου εν όψει της νέας σεζόν, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται και να κάνει αισθητη την παρουσία του στο γήπεδο του Περιστερίου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Ελευθέριος Κουναλάκης, ο οποίος ευχήθηκε στους ποδοσφαιριστές υγεία και πολλές επιτυχίες, ενώ τους πρόσφερε και από μια μικρή εικόνα της Παναγίας του Προυσού.

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, παρουσιάστηκαν αρχικά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και στη συνέχεια όλοι οι παίκτες του φετινού ρόστερ, με τον πρόεδρο το Ατρομήτου, Γιώργο Σπανό να στέλνει το εξής μήνυμα: «Θέλω να ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά, με υγεία. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα με στόχους που θέλει να είναι αυτάρκης και παράλληλα να είναι ανταγωνιστική. Όλοι μαζί διοίκηση, φίλαθλοι και ομάδα να είμαστε συσπειρωμένοι για να εκπληρώσουμε τους στόχους της φετινής σεζόν».

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε προπόνηση την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της ομάδες, ενώ ακολούθησαν δηλώσεις από τον Γιώργο Σπανό, τον Τραϊανό Δέλλα, τον Νίκο Λαζαρίδη, τον Χαβιέρ Ούμπιδες και τον Γιώργο Ζησόπουλο.

Σπανός: «Υπάρχει ποιότητα παρά το μειωμένο μπάτζετ»

Ο Γιώργος Σπανός αρχικά δήλωσε: «Αν κάνουμε έναν απολογισμό της περυσινής κακής χρονιάς θα δούμε ότι πήραμε μια ευρωπαϊκή πρόκριση, βρεθήκαμε μια ανάσα από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και δυο βαθμούς μακριά από την είσοδο στα πλέι οφ. Το ευχάριστο φέτος είναι ότι υπάρχει άπλετος χρόνος για προετοιμασία και προγραμματισμό και ότι από την πρώτη μέρα ο προπονητής μας έχει όλο το ρόστερ στη διάθεσή του. Επίσης, σημαντικό είναι ότι οι ξένοι που ήρθαν πέρυσι έχουν πλέον προσαρμοστεί και θα είναι από την αρχή της προετοιμασίας. Οπότε θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα εχέγγυα, υπάρχει ποιότητα για να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στις ανταγωνιστικές ομάδες του πρωταθλήματος».

Για τους στόχους και τη μείωση του μπάτζετ: «Ουσιαστικά κάναμε έναν προγραμματισμό χωρίς να γνωρίζουμε τα οικονομικά δεδομένα της σεζόν. Υπάρχει ένα ομιχλώδες οικονομικά τοπίο που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τα έσοδα που θα έχουμε τη φετινή σεζόν. Εμείς κοιτάμε να είμαστε οικονομικά αυτάρκεις, να μην έχει κανένα πρόβλημα  ομάδα είτε είναι εδώ ο Σπανός είτε φύγει, δηλαδή να μπορεί να λειτουργήσει μόνη της. Θεωρώ όμως ότι υπάρχει και η ποιότητα παρά τη μείωση του μπάτζετ. Το θέμα είναι να υπάρχει τεχνογνωσία και θεωρούμε ότι οι φετινές μεταγραφές θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε κι εναν βασικό κορμό από τα προηγούμενα χρόνια και νομίζω ότι θα παρουσιάσουμε μια καλή ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα θα έρχονται και οι νίκες».

Για το αν θα γίνουν άλλες μεταγραφικές κινήσεις: «Όσο είναι ανοιχτή η μεταγραφική αγορά και όσο εξελίσσεται η προετοιμασία μπορεί να προκύψει κάποια προσθήκη ή κάποια αποχώρηση. Εμείς θα κοιτάξουμε να καλύψουμε το οποιοδήποτε κενό. Σαφώς όμως ο βασικός προγραμματισμός έχει γίνει και ο προπονητής μας έχει τους παίκτες που έχει ζητήσει».

Για τα παιδιά από τις ακαδημίες που ανέβηκαν: «Δίνουμε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες και όπως είδατε και φέτος έχουμε παιδιά που ανέβηκαν. Τους δίνουμε την ευκαιρία να κάνουν μια επαγγελματική καριέρα. Ευχόμαστε να βγουν τα νέα παιδιά, εμείς θα τα στηρίξουμε».

Για την ανταπόκριση του κόσμου από τις πωλήσεις των διαρκείας: «Από ότι έχω πληροφορηθεί είμαστε στα περυσινά δεδομένα. Έχω πει ότι ένας τόσο μεγάλος δήμος θα πρέπει να έχει και τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Θα πρέπει να βλέπουμε και το παρελθόν και να είμαστε και ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε. Και μέσα στην πόλη μας πολύ πρόσφατα έγιναν κάποια μπαράζ με ομάδες που πριν κάποια χρόνια γινόντουσαν ομηρικές μάχες. Οπότε αν αναλογιστούμε που βρίσκεται τώρα ο Ατρόμητος θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Θέλουμε τη συμπαράσταση όλου του Περιστερίου για να γινόμαστε καλύτεροι».

Δέλλας: «Αν χρειαστεί κάτι η ομάδα θα βοηθηθεί»

Για τη νέα χρονιά: «Η ομάδα δεν έχει πολλές αλλαγές, κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες ξέρουν τι ζητάω. Τα όνειρά και οι φιλοδοξίες μας παραμένουν υψηλά διότι ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί. Είμαι απαιτητικός και πιέζω τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον εαυτό μου για το καλύτερο. Πέρυσι ενώ κάναμε ένα καλό β΄ γύρο δεν καταφέραμε το στόχο μας, αλλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια φέτος».

Για το έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ: «Έχουμε ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες με όλους τους παίκτες μας. Θα δούμε στη συνέχεια, αν χρειάζεται κάποια ενίσχυση, η ομάδα θα βοηθηθεί».

Για το τους παίκτες από τις ακαδημίες: «Η φιλοσοφία μας είναι να βοηθάμε τους παίκτες από τις ακαδημίες αλλά θα πρέπει και τα νέα παιδιά να μας δείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν σε υψηλό επίπεδο. Εμείς θα στηρίξουμε όποιον μπορεί να το κάνει».

Ο Νίκος Λαζαρίδης είπε: «Να είμαστε όλοι υγιείς και να συμμετέχουμε από την αρχή όλοι στην προετοιμασία για να χτίσουμε μια ομάδα δυνατή. Πρέπει φέτος να υλοποιήσουμε τους στόχους που είχαμε βάλει πέρυσι και δεν τα καταφέραμε. Ξεκινάμε μια χρονιά με πολλές φιλοδοξίες».

Ο Χαβιέρ Ούμπιδες τόνισε: «Πρέπει φέτος να τα δώσουμε όλα, ο κάθε παίκτης ξεχωριστά και να είμαστε μια οικογένεια με καλό κλίμα και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο. Η ομοιογένεια των προηγούμενων ετών θα μας βοηθήσει συν τις νέες μεταγραφές. Ο στόχος είναι πάντα τα πλέι οφ και το Κύπελλο».

Τέλος ο Γιώργος Ζησόπουλος συμπλήρωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ατρομήτου που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο σύλλογο με στόχους και προσδοκίες κάθε χρόνο. Θέλω να υποσχεθώ ότι όπως έκανα τόσα χρόνια έτσι και εδώ θα δίνω το 100% για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Το κλίμα είναι οικογενειακό και με υποδέχθηκαν όλοι με θέρμη. Επέλεξα τον Ατρόμητο διότι είναι μια ομάδα που μου δίνει τη δυνατότητα να έχω υψηλούς στόχους».

περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected