Κατηγορίες
Super League 1

Φενέρμπαξε – Παναθηναϊκός 2-1 (vid)

fenerbahce-panathinaikos-2-1-7332382Με νέο σύστημα από τον Αντρέα Στραματσόνι, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τη Φενέρμπαχτσε του Περέιρα στο φιλικό της Κωνσταντινούπολης. Το γκολ του “τριφυλλιού” ο Μάρκους Μπεργκ, ορεξάτος ο Ιμπάρμπο. Πολλά τα προβλήματα στην αμυντική συνοχή.

Το 3-4-3, που για πρώτη φορά δοκίμασε ο Αντρέα Στραματσόνι, ήρθε να υπερτονίσει τόσο τα θετικά όσο και τ’ αρνητικά στοιχεία του Παναθηναϊκού.

Ήδη από το 3′ και το γκολ του Εμενίκε έγινε εμφανές πως ο “βαρύς” Ιβανόφ έχει προβλήματα με γρήγορους αντιπάλους με κίνηση στο χώρο. Μέχρι μάλιστα το 15′ οι γηπεδούχοι είχαν χάσει άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες, που ήρθαν από την πλευρά του Βούλγαρου στόπερ που χρειάστηκε χρόνο να προσαρμοστεί στο νέο σύστημα.

Τουλάχιστον οι “πράσινοι” είχαν καλή κυκλοφορία χάρη αφενός στη σιγουριά του Λεντέσμα στις πάσες που συνδυαζόταν με τα τρεξίματα του Ζέκα αφετέρου με τις συνεργασίες μπροστά μεταξύ Λουντ, Ιμπάρμπο και Μπεργκ (τριάδα επίθεσης). Οι “πράσινοι” δεν άργησαν να ισοφαρίσουν, με την μπαλιά του Μέστο στον Μπεργκ στο 23′, ενώ απείλησαν τουλάχιστον δύο φορές με Λουντ (στο 16′) και Μπεργκ (στο 28′).

Το κακό για τον Παναθηναϊκό ήταν πως στο διάστημα που είχε τον έλεγχο δεν μπόρεσε να σκοράρει ξανά. Διότι το δεύτερο ημίχρονο άρχισε εκ νέου με γκολ της Φενέρμπαχτσε, παρόμοιο με αυτό που η ελληνική ομάδα δέχθηκε στην έναρξη του αγώνα. Η φάση του 54′ ήρθε πάντως από την πλευρά του Κουτρουμπή, προτού ο Εμενίκε που έγινε τελικός αποδέκτης και μετά από προσποιήσεις πλασάρει εύστοχα στην εστία.

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τη φρεσκάδα του πρώτου μισού, αφού και η παρουσία του Σόουζα συμμάζεψε την εικόνα της Φενέρμπαχτσε στον άξονα, ενώ σε συνδυασμό με τις πολλές και συνεχόμενες αλλαγές από τους δύο πάγκους ο ρυθμός επηρεάστηκε βάναυσα. Ακόμη κι έτσι πάντως το “τριφύλλι” θα μπορούσε να σκοράρει αρκεί ο Ιμπάρμπο να είχε καλύτερη τελική επιλογή και ο Κλωναρίδης να πλάσαρε καλύτερα στο 84′. Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι τέλους και ο Παναθηναϊκός έχασε στο πιο δυνατό φιλικό της προετοιμασίας του.

Συνθέσεις

Φενέρμπαχτσε: Φαμπιάνο (25′ Τασκιράν), Χακάν, Κίερ (77′ Ραμαζάν), Νοϊστάντερ (86′ Γιασίρ), Οζάν (86′ Σαβάς), Σενέρ (46′ Φαν ντερ Βιλ), Χασάν Αλί (46′ Κανέρ), Σαλίχ (46′ Σόουζα), Ατίφ (46′ Ποτούκ), Εμενίκε (69′ Στοχ), Φερναντάο (82′ Κουτάν)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο (81′ Ρέις), Ιβανόφ, Μολέδο, Χουλτ (84′ Νάνο), Κουτρουμπής (73′ Βιγιαφάνιες), Λεντέσμα (77′ Κλωναρίδης), Ζέκα, Λουντ (65′ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (88′ Π.Βλαχοδήμος), Μπεργκ

πηγή

https://www.youtube.com/watch?v=G6fj_9vyC1Q

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected