Κατηγορίες
Super League 1

Το προφίλ της Σεντ Ετιέν, αντιπάλου της ΑΕΚ στο Europa League

1468582148_ASSEAEK-ATHENEΠολύ ισχυρή είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό του Europa League, Σεντ Ετιέν και το sport-fm.gr αναλύει το προφίλ της.

Αν και δεν πρόκειται για μεγαθήριο, πολλές συστάσεις δεν χωρούν για την αντίπαλο της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό του Europa League, Σεντ Ετιέν. Έχει σταθερά καλή παρουσία τα τελευταία χρόνια (ύστερα από την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία το 2004-05) και έχει βγάλει (και πουλήσει) και αρκετούς καλούς παίκτες και γενικά πρόκειται για πολύ ισχυρό σύλλογο.

Την περυσινή σεζόν τερμάτισε έκτη στο Championnat, πίσω από την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και τις Λιόν, Μονακό, Νις και Λιλ, συγκεντρώνοντας 58 βαθμούς και διεκδίκησε μέχρι λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος ένα καλύτερο εισιτήριο, αυτό για τα προκριματικά του Champions League. Γήπεδο της είναι το «Ζοφρουά Γκισάρ» που χωράει 42.000 θεατές και είναι αρκετά…θερμή έδρα. Στην Ευρώπη έφθασε μέχρι τους 32 του Europa League, όπου έμεινε εκτός από τη Βασιλεία, καθώς το υπέρ της 3-2 ανετράπη στην Ελβετία (2-1).

Για να φθάσει εκεί απέκλεισε την Τίργκου Μούρες από τη Ρουμανία στον τρίτο προκριματικό γύρο με το 3-0 στη Ρουμανία και την ήττα με 2-1 στη Γαλλία. Στα play off νίκησε εντός έδρας με 1-0 την Μιλσάμι και στην Πορτογαλία είχε έρθει 1-1 λίγες ημέρες νωρίτερα. Στους ομίλους ήρθε δεύτερη με εννέα βαθμούς (δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες, μια ήττα) πίσω από τη Λάτσιο που είχε 14, επτά συγκέντρωσε η Ντνίπρο και δύο η Ρόζενμποργκ.

Προπονητής της είναι ο 49χρονος Γάλλος, Κριστόφ Γκαλτιέ, από το 2009, ο οποίος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2000 από τη Μαρσέιγ και τη σεζόν 2001-02 πέρασε ένα μικρό χρονικό διάστημα από τον Άρη, όπως λίγοι θα θυμούνται, σε μια δύσκολη περίοδο για τους «κίτρινους».

Εντονότατο είναι το γαλλικό στοιχείο στο ρόστερ της και ίσως μπορεί να ξεχωρίσει ο 30χρονος τερματοφύλακας της, Στεφάν Ρουφιέ λόγω εμπειρίας. Αγωνίζεται στην ομάδα από το 2011 και έχει αγωνιστεί τρεις φορές με την εθνική ομάδα.

inner

Συνολικά έχει πάρει δέκα φορές το πρωτάθλημα στη Γαλλία η Σεντ Ετιέν και η τελευταία ήταν το 1981. Επίσης, έχει πάρει έξι φορές το Κύπελλο και μια φορά το Λιγκ Καπ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected