Super League 1

Παναθηναϊκός – Τσβόλε 4-0 (vid)

pao_zwolleΟ Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός στο φιλικό με την Τσβόλε στη Λεωφόρο. Με διαφορετικούς σκόρερ επικράτησε 4-0 και έδειξε έτοιμος για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στο Europa League.

Όπως αναφέρει το contra.gr, αν στόχος του Αντρέα Στραματσόνι στο φιλικό με την Τσβόλε στη Λεωφόρο ήταν να προβάρει όντως το σχήμα του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα την επόμενη εβδομάδα, τότε αποστολή εξετελέσθη.

Διότι, αφού αποκαταστάθηκαν γρήγορα οι μικρές αρρυθμίες στα μετόπισθεν που έφεραν δύο επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Στιλ, ο Παναθηναϊκός έκανε το… παιχνίδι του. Η μπάλα στα πόδια του Λεντέσμα και οργάνωση παιχνιδιού από πίσω είτε με κάθετο ποδόσφαιρο για Ιμπάρμπο-Μπεργκ (ο πρώτος πίσω από τον δεύτερο) είτε με διαγώνιες προς τους ακραίους (μπακ ή χαφ). Ο Αργεντινός δεν ήταν μόνο κουμανταδόρος, αλλά και σκόρερ του πρώτου γκολ στο 27′ μ’ ένα μακρινό σουτ που αποτύπωσε την κλάση του.

https://www.youtube.com/watch?v=YRoeXI4ft0w

πηγή βίντεο : George Theodoropoulos

Με τον Ζέκα να τρέχει και αυτόν να φτιάχνει ο άξονας του “τριφυλλιού” ήταν υπερπαραγωγικός, με αποτέλεσμα να βγαίνουν και φάσεις. Είτε από στημένα (κόρνερ) είτε από συνεργασίες. Όπως των Ιμπάρμπο, Χουλτ και Λουντ στο 37′ για το 2-0 και Ζέκα, Ιμπάρμπο, Μπεργκ για το χαμένο τετ α τετ στο 39′ (επέμβαση Φαν ντερ Χαρτ). Στην εξέλιξη πάντως ο Γουακάσο, που ήθελε και προσπάθησε πολύ να είναι κομμάτι του συνόλου, σκόραρε μ’ ένα σουτ στο οποίο συνδύασε οξυδέρκεια και τεχνική.

Μετά το 3-0 και την ανάπαυλα που μεσολάβησε ήταν έως και λογικό να εξασθενίσει η πίεση των “πρασίνων”. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που έγιναν οι πρώτες αλλαγές. Γιατί με το που πάτησε στο χορτάρι ο Βιγιαφάνιες έφτιαξε το τέταρτο γκολ για τον Μπεργκ στο 67′.

Ο ίδιος έβγαλε τον Σουηδό σε θέση τετ α τετ στο 72′, αλλά αυτός αντί του πλασέ προτίμησε την (κακή) πάσα στον Μπουμάλ πληρώνοντας τον αλτρουισμό του. Ήταν μία από τις πολλές χαμένες των “πρασίνων”, οι οποίοι εμφανίστηκαν πολύ φρέσκοι για την εποχή και σε κατάσταση ετοιμότητας για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ (83′ Οδ.Βλαχοδήμος), Μέστο (73′ Ρέις), Ιβανόφ, Κουτρουμπής (64′ Μολέδο), Χουλτ (73′ Νάνο), Λεντέσμα (79′ Π.Βλαχηδήμος), Ζέκα (73′ Στάικος), Γουακάσο (64′ Μπουμάλ), Λουντ, Ιμπάρμπο (64′ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ

Τσβόλε: Φαν ντερ Χαρτ, Φαν Πόλεν (78′ Έβρε), Φαν ντε Πάβερτ (46′ Φαν Λούι), Μαρσέλις (46′ Σάντλερ), Βάρμερνταμ Σάιμακ (46′ Καραγκούνης), Μπράμα (81′ Κβίντα), Εχιζιμπούε, Μοχτάρ, Μένιχ (74′ Τόμας), Νάιλαντ (46′ Μαστούρ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected