Κατηγορίες
Αθλήματα

Κι άλλη πρωτιά για την Κατερίνα Στεφανίδη αυτή τη φορά στο Diamond League του Λονδίνου! (φωτ)

21391871“Φέτος είναι χρονιά μεταλλίων, η μεγάλη επίδοση μπορεί να περιμένει”, έχει πει πολλές φέτος η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκαθαρίζοντας με κάθε ευκαιρία πως αυτό που την ενδιαφέρει είναι η διάκριση στο Ρίο και όχι τόσο να κυνηγήσει τον επόμενο στόχο της, το άλμα στα 5,00 μέτρα.

Παρόλα αυτά η Ελληνίδα δείχνει σε θέση όχι μόνο να κατακτήσει μετάλλιο στο Ρίο, αλλά να το κάνει με μια σπουδαία επίδοση.

Αυτό φάνηκε και στο επιτειακό Diamond League του Λονδίνου, εκεί όπου η Στεφανίδη επικράτησε με 4,80 μ. για να φτάσει στις τέσσερις νίκες στη σειρά αγώνων και στους 50 βαθμού στη γενική κατάταξη.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ αφού “καθάρισε” τη νίκη τοποθέτησε τον πήχη στα 4,93 μ. προκειμένου να γίνει η δεύτερη αθλήτρια όλων των εποχών στο αγώνισμα, πίσω από την Γελένα Ισινμπάγενα.

Η Ελληνίδα μπορεί να μην ξεπέρασε σήμερα αυτό το ύψος, έδειξε όμως πως σύντομα θα είναι σε θέση να το κάνει. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,62 μ. με επιτυχημένο άλμα, πέρασε με την δεύτερη τα 4,72 μ. και με την πρώτη τα 4,80 μέτρα. Η Γιάρισλει Σίλβα ήταν δεύτερη με 4,72 μ. και άρχισε να βρίσκει το ρυθμό της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Αυστραλέζα Ελίζα ΜακΚάρτνει ήταν τρίτη με 4,62 μέτρα. Η Φαμπάνια Μούρερ αποσύρθηκε από τον αγώνα καθώς είχε ενοχλήσεις.

Στο Diamond League του Λονδίνου αγωνίστηκε και ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο πρωταθλητής μας ήταν δεύτερος στην δεύτερη προκριματική σειρά με 13.46 και λίγο αργότερα τερμάτισε τρίτος στον τελικό με 13.54. Νικητής της κούρσας ήταν ο Ντιμίτρι Μπασκού με 13.20.

βίντεο από T&F Athletics

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected