Κατηγορίες
Basket

Η ήττα από την Ισλανδία τους πείσμωσε και πήραν το εισιτήριο ανόδου!

164742xlargeΤι κι αν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, όφειλε να συνέλθει από τη «σφαλιάρα» των Ισλανδών στον ημιτελικό; Τι κι αν, μέχρι να συνέλθει, έβλεπε τους Κροάτες να προηγούνται με διαφορά 15 πόντων στο ημίχρονο;

Όπως αναφέρει το basketblog.gr, η Εθνική Νέων Ανδρών, κατάφερε πιο αποφασισμένη από ποτέ, να κάνει μία τεράστια αντεπίθεση και να πάρει την νίκη με 73-67, κερδίζοντας την τρίτη θέση και την άνοδο στην Α’ Κατηγορία του Ευρωμπάσκετ U20.

Η «φουρνιά» που ανέθρεψε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά από την 4η θέση στο Μουντομπάσκετ U19 της Κρήτης και την πρωτιά στο Ευρωμπάσκετ U18 του Βόλου πέρυσι, προσφέρει ακόμη μία επιτυχία στο ελληνικό κοινό, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά, ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολη, βάζοντας ψηλά τον πήχη για το μέλλον.

Ο στόχος επετεύχθη, με μία εξαιρετική εμφάνιση των δύο «στυλοβατών» μας, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να σημειώνει πριν την αποβολή στις αρχές της τελευταίας περιόδου, 17 πόντους με 6/8 σουτ και 4 ασίστ και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να έχει double double 16 πόντων και 10 ριμπάουντ, ενώ στους διακριθέντες ήταν και ο Δημήτρης Σταμάτης, με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ. Το απίθανο ματς του Λόβρο Μάζαλιν, με 30 πόντους, 10/20 σουτ και 14 ριμπάουντ δεν αρκούσε, με την Εθνική μας ομάδα να μην του επιτρέπει να γίνει… άλλος ένας Γιόνσον.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με μεγάλη νευρικότητα, λόγω του διακυβεύματος και με το σκορ στο 6-6, με την πάροδο επτά λεπτών, φαινόταν πως όποια έβρισκε πρώτη ρυθμό, θα είχε τον πρώτο λόγο στον αγώνα. Με τέσσερις απανωτούς πόντους του Μάζαλιν, η Κροατία ήταν εκείνη που βρήκε ρυθμό, με τον Μπατζίμ και τον Κάρασιτς να τον συνεπικουρούν και να «ωθούν» την ομάδα τους σε ένα «ελαφρύ» προβάδισμα τεσσάρων πόντων, στο τέλος της πρώτης περιόδου (15-11).

Το ότι οι Κροάτες είχαν βρει μία σταθερή σύνδεση με το καλάθι, φάνηκε περισσότερο στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όταν με σερί 11-0, δια χειρός πρωτίστως του Μάζαλιν και δευτερευόντως του Κάρασιτς, πήραν «αέρα» 15 πόντων (26-11 στο 14′). Μπερδεμένη από τις διαρκείς αλλαγές της αντίπαλης άμυνας από man-to-man σε «ζώνη» και τούμπαλιν, η Εθνική μας έβρισκε λύσεις σε μερικές διεισδύσεις του Μουράτου, ο οποίος σκόραρε τους πρώτους της πόντους στο δεκάλεπτο, ενώ μετά από λύσεις προσφερόμενες από Τολιόπουλο και Κόνιαρη, ο Χαραλαμπόπουλος κατάφερε με τον ίδιο τρόπο να επαναφέρει την απόσταση σε μονοψήφιο νούμερο, δίνοντας μία «χαραμάδα» ελπίδας (35-26 στο 19′). Ο Μάζαλιν, όμως, δε θα επέτρεπε στους διεθνείς μας να πλησιάσουν και το -15 επανήλθε με τρίποντο του Μαϊτσούνιτς στη λήξη του εικοσαλέπτου (41-26).

Μία εντελώς διαφορετική Εθνική βγήκε στο παρκέ, στην τρίτη περίοδο. Μία Εθνική που αυτή την φορά «εκμηδένισε» τον Μάζαλιν και κάθε «ατού» των Κροατών, με τους Τολιόπουλο και Κόνιαρη αρχικά να μην φοβούνται να πάρουν τα μακρινά σουτ και να μειώνουν μόλις στο -4, στα πρώτα τρία λεπτά (43-39). Όταν μπήκαν και οι Χαραλαμπόπουλος, Σταμάτης στην «εξίσωση», ήρθε η ανατροπή χάρη σε καλάθι-φάουλ και εύστοχη βολή του πρώτου (47-48 στο 26′). Το δεκάλεπτο, εν ολίγοις, ήταν μία υπόθεση… των Βασίληδων, καθώς Χαραλαμπόπουλος και Τολιόπουλος, με παροδικές βοήθειες από τις διεισδύσεις του Σταμάτη, τράβηξαν επιτέλους το «κάρο» και το αποτέλεσμα αποτυπώθηκε ξακάθαρα σε ένα εντυπωσιακό +9 (49-58).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με εμάς στο «τιμόνι», αλλά την αρνητική είδηση της αποβολής του Τολιόπουλου στα πρώτα δύο λεπτά, με φάουλ και εν συνεχεία τεχνική ποινή, την ώρα που έδειχναν να πιέζουν οι Κροάτες (55-60). Ο εξαιρετικός Σταμάτης, όμως, ήταν αυτός που κρατούσε την Εθνική, με τον Μουράτο να δίνει «αέρα» 10 πόντων για πρώτη φορά (55-65 στο 34′). Ο ίδιος παίκτης, ήταν εκείνος που διατηρούσε σταθερά σε μια καλή απόσταση τη «γαλανόλευκη», όταν οι Δαλματοί βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια (60-67 στο 38′). Δε βρισκόταν, ωστόσο, το σουτ που θα τους «σκότωνε» και οι Μάζαλιν, Μπατζίμ εκφανίστηκαν για να δώσουν ελπίδα στην ομάδα τους, μειώνοντας σε διαφορά τριπόντου, στα 43″ για το φινάλε (65-68). Δίπλαρος και Μουράτος ήταν κατά το ήμισυ εύστοχοι, αλλά ο Λούντζης δεν τους «μιμήθηκε» και «σφράγισε» την νίκη της Εθνικής μας, με ζευγάρι βολών στα 24″ (67-72).

Δεκάλεπτα: 15-11, 41-26, 49-58, 67-73

Κροατία (Σέσαρ): Κάπουστα 2, Φιλίποβιτς 4, Μαϊτσούνιτς 3 (1), Μπατζίμ 12 (2), Κάρασιτς 7 (1), Πέρκοβιτς, Βουΐτσεβιτς 6, Μίκσιτς 3 (1), Μάζαλιν 30 (1)

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 17 (5), Κώττας 5, Κόνιαρης 8 (2), Τσαλμπούρης 5, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 12 (1), Χαραλαμπόπουλος 16 (2), Δίπλαρος 2, Μουράτος 6, Λούντζης 2

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected