Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Απόλλων Καναλίων – Νίκη Βόλου 0-2 (photos)

DSC_0052Φιλική νίκη στο πρώτο τεστ προετοιμασίας σημείωσε η Νίκη Β. στα Κανάλια, επικρατώντας του τοπικού Απόλλωνα με 0-2, δείχνοντας πολλά θετικά στοιχεία στο πρώτο μέρος, χωρίς να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς στο δεύτερο, που άλλαξε όλη η ενδεκάδα.

Ο Λ. Μπίλης παρέταξε την ομάδα του με δύο εσωτερικούς μέσους μπροστά από έναν κλασικό αμυντικό χαφ (Αλεξανδρής στο πρώτο, Πετράκος στο δεύτερο) και με τρεις επιθετικούς σε σύστημα 4-3-3, με τον Κορέτα και τον Ταουσιάνη να βρίσκονται στην κορυφή της επίθεσης σε κάθε 45λεπτο.

Να σημειωθεί ότι για ένα ημίχρονο χρησιμοποιήθηκε ως εξτρέμ και ο Γκάμπας, που ήταν και πέρσι στην ομάδα, αλλά είχε φύγει από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας. Χαρακτηριστική ήταν και η δοκιμή ως δεξιού μπακ του Παπαδήμα με στόπερ τον Δημουλά στο πρώτο μισό του παιχνιδιού.

Το πρώτο μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Νίκης, κάτι αναμενόμενο.

Στο 5’ καταγράφηκε η άστοχη τελική προσπάθεια του Δημολιού, ενώ στο 16’ και το 18’ ο Μαλακασιώτης ήταν αυτός που έχασε τις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες για τη Νίκη. Στην πρώτη περίπτωση μετά το ένα-δύο των Κορέτα και Τσιουρέλη η μπάλα έφτασε στον νεαρό Βολιώτη εξτρέμ, που σούταρε με δύναμη, για να αποκρούσει ενστικτωδώς ο Μοράβας, που ενήργησε θετικά στην προσπάθεια πάλι του Μαλακασιώτη δύο λεπτά αργότερα στη δεξιά του γωνία.

Η Νίκη έφτασε λοιπόν δύο φορές κοντά στο γκολ και τελικά το πέτυχε στο 22’ με πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ του Αλεξανδρή εκτός περιοχής μετά από συνδυασμό με τον Κορέτα, που του έστρωσε την μπάλα με το τακουνάκι (0-1).

DSC_0064Στο 28’ από σέντρα του Δημολιού, που έβρισκε συνεχώς κενούς χώρους, καθώς ο Μαλακασιώτης συνέκλινε στον άξονα, ο Ματθαίου δεν έβαλε καλά το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 29’ ο Κορέτα μάλλον βιάστηκε να τελειώσει τη φάση με ένα όχι και τόσο καλό σουτ, που πέρασε εκτός εστίας, ενώ στο 31’ με μακρινό σουτ ο Αλεξανδρής δεν αιφνιδίασε τον Μοράβα, που έδιωξε.

Δεν πέρασε ένα λεπτό και η Νίκη έφτασε σε μία ακόμη καλή φάση, όταν ο Κορέτα έκανε το κοντρόλ, γύρισε ωραία, αλλά δε σκόραρε, κάτι που κατάφερε όμως στο 42’. Ο Δημολιός έφερε την μπάλα στο δεξί και σούταρε με το μυτάκι, για να αποκρούσει ο Μοράβας. Ο Τορεζάνι δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα τα δίχτυα, αλλά στην εξέλιξη της φάσης σε κενή εστία και με εξουδετερωμένο τον Μοράβα ο Κορέτα είχε εύκολο έργο να γράψει το 0-2.

Στο 43’ παραλίγο να γίνει και το 0-3 με το αριστερό τεχνικό σουτ μέσα από την περιοχή του Τορεζάνι να σταματά στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Ματθαίου ανενόχλητος με κεφαλιά έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Καναλίων να μπλοκάρει στη γραμμή της εστίας του. Τέλος στο 44’ ο Μαλακασιώτης άφησε για τον Τσιουρέλη, ο οποίος με δυνατό δεξί σουτ ανάγκασε τον Μοράβα σε νέα απόκρουση σε κόρνερ.

Καλή στιγμή για τον Απόλλωνα είχε ο Τσουρής, ο οποίος έκανε πλάσε από τα αριστερά στο 36, που κόντραρε στον Ναουμίδη και πέρασε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος, δεν υπήρχε το θέαμα του πρώτου. Στο 49’ ο Βουρδάκης σπατάλησε την ευκαιρία για το 0-3, αστοχώντας μετά από μπαλιά του Γκάμπα. Στο 68’ Γκάμπας-Παπαγεωργίου συνδυάστηκαν, με τον τελευταίο να ξαναδίνει για τον Γκάμπα, που από πλεονεκτική θέση έκανε το αδύναμο πλασέ, που έδιωξε με τα πόδια ο Μπρέζας. Ακολούθησε η απόκρουση στο 74’ του Μπρέζα στο σουτ του Παπαδόπουλου από τα 30 μέτρα και στο 76’ η προσπάθεια του Παρασκευαΐδη, που κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά από στημένο του Μ. Παπαδόπουλου. Ο τελευταίος είδε τον Μπρέζα να αποκρούει στη δεξιά του γωνία στο 86’ το σουτ που έκανε, ενώ στο 87’ ο Γκάμπας παρά την καλή προσπάθεια που έκανε, είχε ένα κακό τελείωμα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ: Μοράβας, Κουζιώκας, Φέιζο, Καράνταγλης, Φώτου, Ψήφος, Κόκκαλης, Χύντα, Παναγιωτάκης, Τσιουρής, Βασιλείου

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Καλαμίδας, Ανέστης, Μαστακούλης, Γιώργος Μαστακούλης, Μπρέζας

ΝΙΚΗ Α’ ΜΕΡΟΣ (4-3-3): Τζήμας-Παπαδήμας, Δημουλάς, Ναουμίδης, Δημολιός- Αλεξανδρής, Τσιουρέλης, Τορεζάνι-Ματθαίου, Μαλακασιώτης, Κορέτα

ΝΙΚΗ Β’ ΜΕΡΟΣ (4-3-3): Γρηγοριάδης-Παπαγεωργίου, Παρασκευαΐδης, Σφονδυλιάς, Σουάρες -Πετράκος, Τσιανάκας, Μ. Παπαδόπουλος-Γκάμπας, Βουρδάκης, Ταουσιάνης

περισσότερες φωτογραφίες στο magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected