Κατηγορίες
Football League - Γ Εθνική / Τοπικά

Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Σμύρνης 2-2

7e647e3535da54948bf72ab7265399e8_LΣτην “πρόβα τζενεράλε” του Ολυμπιακού Βόλου, ενόψει πρωταθλήματος, αν κι εφόσον ξεκινήσει η Γ’ Εθνική στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας και οι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων είδαν την ομάδα τους να αναδεικνύεται ισόπαλη 2-2, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με αντίπαλο τον διεκδικητή της φετινής ανόδου στη Superleague, Απόλλωνα Σμύρνης.

Όπως αναφέρει το magnesiasports.gr, τα γκολ για τους ερυθρολεύκους πέτυχαν οι Φλίγκος (7′) και Δωματάς (89′). Είχαν ισοφαρίσει και προηγηθεί οι φιλοξενούμενοι, με Σιατραβάνη (21′) και Περογαμβράκη (69′).

Ισορροπημένο σε ευκαιρίες το πρώτο μέρος

Οι ερυθρόλευκοι του Παναγιώτη Τζαναβάρα παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου με αρκετές εκπλήξεις και αλλαγές σε θέσεις και πρόσωπα, στη γνωστή πλέον διάταξη 4-2-3-1 και τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Σταύρου, αριστερά τον Μανάλη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κωστόπουλο και Πότσι. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κολημήτρας και Οικονόμου, με τον Ντα Κόστα να κινείται μπροστά τους ως “δεκάρι”. Στις πτέρυγες επιλέχθηκαν οι Ναστέφσκι και Δωματάς, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, με την “αιχμή του δόρατος” να είναι ο Κώστας Φλίγκος.

Από την άλλη, για τους φιλοξενουμένους, ο τεχνικός της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”, Δημήτρης Σπανός επέλεξε κι αυτός το 4-2-3-1, όσον αφορά τη διάταξη των ποδοσφαιριστών του στον αγωνιστικό χώρο και τον Χιώτη στον “’ασσο”, δεξιά στην άμυνα τον Ντάσιο, αριστερά τον Βαλεριανό και στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Δεληζήση και Κύργια. “Εξάρια” επιλέχθηκαν οι Κονέ και Πουρτουλίδης, “δεκάρι” ήταν ο Αλμπάνης, ενώ στις πτέρυγες αγωνίστηκαν δεξιά ο Στεργίδης κι αριστερά ο Σιατραβάνης. Μοναδικός προωθημένος για τους φιλοξενούμενους ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ο οποίος αποθέωθηκε κατά την έξοδό του από το γήπεδο, κατά την ώρα της αλλαγής του στο δεύτερο μέρος, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τον περίπου ενάμιση χρόνο θητείας του στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να έχει την ελαφρά υπεροχή και να δημιουργεί την πρώτη καλή στιγμή για γκολ στο έκτο λεπτό. Ο Κόνε επιχείρησε την απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να παίρνει μια περίεργη τροχιά, αλλά ο Κατσούλης κατάφερε να διώξει δύσκολα στη δεξιά του γωνία. Οι γηπεδούχοι, όμως, στην πρώτη τους καλή στιγμή μπροστά στα καρέ του Διονύση Χιώτη, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, ένα λεπτό αργότερα. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός “ξεδίπλωσε” γρήγορα την αντεπίθεση, με τον Ναστέφσκι από δεξιά να βγάζει μια πολύ καλή σέντρα και τον Φλίγκο στο πρώτο δοκάρι να πιάνει την κεφαλιά, η οποία κατέληξε στο δεξί “παραθυράκι” της εστίας του Απόλλωνα, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ, γράφοντας το 1-0.

Το “μπαράζ” των καλών στιγμών του πρώτου δεκαλέπτου ολοκληρώθηκε με το τέρμα που πέτυχε ο πρώην “ερυθρόλευκος” Διαμαντόπουλος, για λογαριασμό του Απόλλωνα, το οποίο όμως ακυρώθηκε από την βοηθό Μπέλλου, καθώς θεώρησε πως ο στράικερ των φιλοξενουμένων ήταν εκτεθειμένος.

Οι φιλοξενούμενοι, από ‘κει και πέρα, συνέχισαν να διατηρούν την κατοχή της μπάλας και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην επόμενη “επίσκεψή” τους στα καρέ του Κατσούλη. Το 1-1, λοιπόν, ήρθε στο 21′ με τον Στεργίδη από τα δεξιά να “σπάει” τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όπου ο Σιατραβάνης ολομόναχος κατάφερε να κερδίσει τον Κατσούλη με συρτό σουτ, το οποίο δε μπόρεσε να απομακρύνει ο πορτιέρο των ερυθρολεύκων, με τον Απόλλωνα να φέρνει στα ίσια το ματς.

Ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως στο τέρμα της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”, με δύο καλές στιγμές για γκολ στα επόμενα δέκα λεπτά. Αρχικά, στο 23′ ο Φλίγκος έβγαλε με κάθετη μπαλιά, τον Ναστέφσκι απέναντι από τον Χιώτη, με τον δεύτερο να βγαίνει νικητής, μπλοκάροντας το σουτ του Σκοπιανού με δεύτερη προσπάθεια. Επιπρόσθετα, στο 31′ Δωματάς και Ναστέφσκι συνδυάστηκαν εξαιρετικά εκτός της περιοχής του Απόλλωνα, με τον πρώτο να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ, το οποίο έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Χιώτη.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με εξαιρετική ευκαιρία της ομάδας της πρωτεύουσας να πάρει κεφάλι στο σκορ, στο 37’. Το σουτ του Διαμαντόπουλου από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής απομάκρυνε επί της γραμμής ο Κωστόπουλος, στην επαναφορά το σουτ του Αλμπάνη απέκρουσε ο Κατσούλης, με τον επιθετικό ψαφ των φιλοξενουμένων να προσπαθεί να παραβιάσει την εστία των ερυθρολεύκων για τρίτη φορά, στέλνοντας, όμως, τη μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, για λογαριασμό Ολυμπιακού, ξεκίνησε με δύο αλλαγές, που έφεραν αρκετές τροποποιήσεις εντός αγωνιστικού χώρου. Στη θέση του Οικονόμου, πέρασε ο Τέλλος και στη θέση του Ναστέφσκι πέρασε ο Στουρνάρας. Το 4-2-3-1 παρέμεινε, με τον Στουρνάρα να πηγαίνει δεξιά στην άμυνα, τον Πότσι να προωθείται στα χαφ, δίπλα στον Κολημήτρα και τον νεοεισελθόντα Τέλλο να πλαισιώνει τον Κωστόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Η έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση του Σταύρου στα δεξιά της επίθεσης, για πρώτη φορά στα καλοκαιρινά φιλικά.

Καλύτερος ο Απόλλων στο δεύτερο, αλλά “όρθιος” ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς καλές στιγμές, με το σκηνικό του πρώτου να επαναλαμβάνεται και τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή της μπάλας. Σταδιακά, ο Απόλλων ανέβαζε στροφές και δυσκόλεψε πολύ τον Ολυμπιακό, που περιορίστηκε στο να περιμένει τους αντιπάλους πίσω από τη μπάλα.

Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ήρθε στο 64′, όταν ο Αλμπάνης έστρωσε τη μπάλα στον Περογαμβράκη εκτός περιοχής, με τον δεύτερο να σουτάρει δυνατά και τον Κατσούλη να απομακρύνει δύσκολα. Δύο λεπτά αργότερα, πρωταγωνιστής ήταν πάλι ο νεοεισελθών πρώην παίκτης του ΟΦΗ, όπου έβγαλε με κάθετη μπαλιά τον Διαμαντόπουλο “φάτσα” με τον Κατσούλη, όμως, το πλασέ του επιθετικού των φιλοξενουμένων κατέληξε αργά, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του πορτιέρο των ερυθρολεύκων.

Τελικά, στο 69′ ο Απόλλων κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, με τον πολύ ορεξάτο από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, Περογαμβράκη. Ο μεσοεπιθετικός της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” βρέθηκε εντός περιοχής κι από τα αριστερά, έφερε τη μπάλα στο αριστερό του πόδι και κατάφερε με συρτό διαγώνιο σουτ να στείλει τη μπάλα στη γωνία του Κατσούλη κι αφού πρώτα είχε χτυπήσει στο εσωτερικό του κάθετου δοκαριού, γράφοντας το 1-2.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φανεί απειλητικός, για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με την συμπλήρωση 80 λεπτών στο παιχνίδι, και τη μεγάλη ευκαιρία του Μπρίτος. Ο επιθετικός των γηπεδούχων κατέβασε τη μπάλα με το στήθος, προχώρησε εντός περιοχής και βρέθηκε πλάγια δεξιά, απέναντι από τον Πασάι, με το σουτ που επιχείρησε, όμως, να ακουμπά το αριστερό κάθετο δοκάρι και να περνά προς τα πλάγια.

Από ‘κει και πέρα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο λεπτο να ισοφαρίσουν στο σκορ και τα κατάφεραν, ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 89΄ ο Σταύρου έβγαλε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, με τον Δωματά ανενόχλητος να βγαίνει απέναντι από τον Πασάι, να περνά τον πορτιέρο του Απόλλωνα και να διαμορφώνει σε κενή εστία το 2-2.

Το τελικό σφύριγμα ήρθε από τον κ. Ρούσση ακριβώς με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, τα οποία βρήκαν ισόπαλες τις δύο ομάδες και τον Ολυμπιακό να κρατά το αήττητό του στα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός Βόλου(Τζαναβάρας): Κατσούλης, Σταύρου, Μανάλης, Κωστόπουλος, Πότσι(67′ Ευθυμιάδης), Κολημήτρας, Οικονόμου(46′ Τέλλος), Δωματάς, Ναστέφσκι(46′ Στουρνάρας), Ντα Κόστα(60′ λ.τρ. Μπρίτος), Φλίγκος(75′ Αναστασίου)

Απόλλων Σμύρνης(Σπανός): Χιώτης(70′ Πασάι), Ντάσιος, Βαλεριάνος(46′ Ρουμπουλάκου), Κύργιας, Δεληζήσης(59′ Πάνος), Πουρτουλίδης(46′ Τσιάρας), Κονέ, Στεργίδης(46′ Περογαμβράκης), Αλμπάνης(68′ Τρίγκας), Σιατραβάνης, Διαμαντόπουλος(77′ Γκούφας).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected