Super League 1

Λεβαδειακός – ΑΕΛ 1-1 (photos)

IMG_1480-960x480Η ΑΕΛ φιλοξενήθηκε από τον Λεβαδειακό για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας με 1 – 1 χάρη στα γκολ των Σίλβα και Ντοντό.

Οι «βυσσινί» δεν έπιασαν τα στάνταρ απόδοσης της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο όταν ένα ματς δε μπορείς να το κερδίσεις, μη το χάσεις. Και έτσι παρότι βρέθηκαν πίσω στο στο σκορ στο 55΄από το γκολ του Τόνι Σίλβα, κατάφεραν στο 65΄ισοφάρισαν με το Ντοντό. Μάλιστα άντεξαν τη πίεση των γηπεδούχων από το 70΄και μετά.

Αυτά τα στοιχεία αποτύπωναν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Όχι μόνο από τη πλευρά της ΑΕΛ, αλλά και του Λεβαδειακού. Η πρώτη υποψία φάσης ήρθε στο 6΄. Όταν μετά από ατομική ενέργεια του Ναζλίδη, ο αντίπαλος γκολκίπερ τελευταία στιγμή βγήκε και μπλόκαρε τη μπάλα.

Χαρακτηριστικό αποτελεί πως η επόμενη ευκαιρία στον αγώνα σημειώθηκε στο 26ο λεπτό. Και πάλι ο Θωμάς Ναζλίδης ήταν πρωταγωνιστής, ο οποίος με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαζε με την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη. Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς έψαχναν να βρουν τον Μάντζιο με βαθιές μπαλιές ή από στημένα για να εκμεταλλευτούν το αργό κέντρο άμυνας των «βυσσινί». Όμως μοναδική φάση που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι ήταν μία κεφαλιά του Μάντζιου που πέρασε πολύ άουτ.

Από την άλλη η ΑΕΛ με τις αντεπιθέσεις της προσπαθούσε να απειλήσει, μη έχοντας όμως την σωστή κυκλοφορία που είχε και στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο μία φορά που αναπτύχθηκε ορθολογικά και χωρίς λάθος έφτασε κοντά στο γκολ.

Στο 45΄ο Ναζλίδης έβγαλε δεξιά για το Ρέντζα που μπήκε περιοχή, έβγαλε παράλληλη στη περιοχή για τον Ντοντό ο οποίος πιο μπροστά από το πέναλτι έπιασε… «αέρα» και έχασε σπουδαία IMG_1355ευκαιρία να προηγηθεί.

Ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν καλύτεροι στην αρχή «προδόθηκαν» από την άμυνά τους. Στο 55΄ο Τζάκσον έκανε τη μπαλιά στη πλάτη της άμυνας ο Κοντόρ έχασε τον παίκτη του και ο Τόνι Σίλβα από κοντά με προβολή νίκησε τον Καβουσάκη για το 1 – 0.

Η απάντηση όμως δεν άργησε να έρθει. Ο Αναστασιάδης πέρασε στη θέση του Αναστασόπουλου τον Βαρέλα. Και η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ πλάγια αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο νεοεισελθώντας και ο Ντοντό στο 65΄εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Μοσχονά με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1 – 1.

Μετά την ισοφάριση οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς. Μάλιστα έβγαλαν δύο – τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ. Πρώτα στο 69΄όταν ο Μάντζιος βγήκε απέναντι στον Καβουσάκη, όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΛ απέκρουσε σωτήρια! Ενώ στο 72΄ο Μπελγκαζουανί από πλάγια αριστερά σούταρε, στέλνοντας άουτ τη μπάλα.

Με τη σειρά της ΑΕΛ απείλησε στο 79΄. Ωραία ανάπτυξη και σέντρα του Αβραάμ μέσα τη περιοχή, κανένας όμως παίκτης δε κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι «Βοιωτές» είχαν ακόμη μία καλή στιγμή. Ο Μάντζιος στο 84΄κοντρόλαρε τη μπάλα μέσα στη περιοχή δίπλα από τη γραμμή του άουτ, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Καβουσάκη, όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Φάρκας.

Τον τελευταίο λόγω στην αναμέτρηση είχαν οι «βυσσινί». Καθώς στο 90’+2΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία να αποδράσουν με τη νίκη. Ο Βαρέλα από τα δεξιά μπήκε περιοχή, σύγκλινε, έκανε το σουτ, όμως ο Μοσχονάς μπλόκαρε τη μπάλα. Με το 1 – 1 να μένει μέχρι το τέλος.

Συνθέσεις

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς, 4-2-3-1): Μοσχονάς, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Ροστέν, Τζάκσον, Μαχαίρας, Γιακουμάκης (81′ Καραμπούε), Μάντζιος, Μέντες, Κουλιμπαλί (72′ Μπελχαζουανί), Σίλβα.

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης, 3-4-3): Καβουσάκης, Ρέντζας, Κοντόρ, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος (61′ Βαρέλα), Φατιόν (81′ Λαμπρόπουλος), Αβραάμ, Ναζλίδης (89′ Ντέλετιτς), Ντοντό.

περισσότερες φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected