Κατηγορίες
Football League

Ολυμπιακός Βόλου – Αιγινιακός 2-2 (photos)

κολημήτραςΙσόπαλο 2-2 έληξε το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αιγινιακό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τους «ερυθρόλεύκους» να αγωνίζονται με πολλούς παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, οι οποίοι στάθηκαν πολύ καλά και έδειξαν πως ο Ολυμπιακός έχει και βάθος στον πάγκο του.

Ο Αιγινιακός ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισε σε 2-2 με τον Ζγκούρι, ενώ είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Αναστασίου στο 15′, ο Φασίδης ισοφάρισε σε 1-1 στο 26′, ενώ ο Δωματάς με πέναλτι στο 40′ πέτυχε το 2-1 για τον Ολυμπιακό, που ήταν σκορ ημιχρόνου, πριν ισοφαρίσει στο β’ μέρος ο Ζγκούρι για τους φιλοξενούμενους στο 62′, όπως προαναφέραμε.

Τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Παλιούρα, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν, από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Στασινόπουλος, Γκίτζιας, Στουρνάρας και Α. Κόκας. Οι Κολημήτρας και Οικονόμου αγωνίστηκαν στον άξονα, οι Αγγελής και Δωματάς στις πτέρυγες (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), με τον Δ. Κόκα να κινείται πίσω από τον Αναστασίου που έπαιξε ως σέντερ φορ.

Καλό ρυθμό είχε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει δύο τέρματα, έναντι ενός του Αιγινιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας με πολλούς παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχή στο πρωτάθλημα (μόνο οι Στουρνάρας και Οικονόμου αγωνίστηκαν ως βασικοί στο ματς της περασμένης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με την Αμβρακία), είχαν θετική παρουσία, απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται στη Football League.

Το πρώτο 45λεπτο δεν είχε πολλές καλές επιθετικές προσπάθειες, με τον Ολυμπιακό να αξιοποιεί τις δύο από τις τρεις καλές στιγμές που είχε στο διάστημα αυτό, ενώ ο Αιγινιακός στις τρεις φάσεις που δημιούργησε κατάφερε να σκοράρει στη μία.

Η πρώτη φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 9′ όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Φασίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Παλιούρα, για να τη διώξει ο Γκίτζιας, πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη που δημιούργησε στο παιχνίδι άνοιξε το σκορ. Μετά από οργανωμένη ενέργεια ο Δήμος Κόκας βρήκε με ωραία πάσα στα αριστερά τον Αναστασίου και ο επιθετικός του Ολυμπιακού με ωραίο πλασέ, πρόλαβε στην έξοδο τον τερματοφύλακα Τόλιο και έγραψε το 1-0.

Ο Αιγινιακός έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης στο 26′. Ο Γκούρτσας από τα πλάγια μέσα από την περιοχή γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Φασίδη αμαρκάριστο να στέλνει με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Στο 33΄ο Ζγκούρι έκανε την ατομική προσπάθεια, σούταρε, για να στείλει τη μπάλα άουτ, εν στο 35′ ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Δωματάς εκτέλεσε πλσαριστά φάουλ στον Οικονόμου, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Αναστασίου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τελικά το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 40′. Ο Αγγελής κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή μέσα στην περιοχή, μετά από πάσα στου Στασινόπουλου. Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει ο Δωματάς, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τόλιου, για να γράψει το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Ισοφάρισε ο Ζγκούρι για τον Αιγινιακό

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους Παλιούρα κάτω από τα δοκάρια, με τον Ιωαννίδη να παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Α. Κόκα να συνεχίζει να αγωνίζεται ως αριστερός μπακ. Οι Γκίτζιας και Κωστόπουλος ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Πότσι και Ευθυμιάδης, ο Δ. Κόκας έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, ο Μπρίτος στην αριστερή, με τον Σταύρου να παίζει πίσω από τον Φλίγκο που αγωνίστηκε ως σέντερ φορ.

Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο ημίχρονο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα και κατάφεραν σχετικά γρήγορα να φτάσουν στην ισοφάριση. Ήταν το 62′ όταν ο Ζγκούρι έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά, έπιασε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα το αριστερό δοκάρι του Παλιούρα, στη συνέχεια το δεξί και να καταλήξει στα δίχτυα (2-2).

Δύο λεπτά αργότερα, στο 64′, ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο 3-2, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Ευθυμιάδης, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Τόλιου.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν επιθετικά, με τον Αιγινιακό να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, κυρίως από τα αριστερά με τον Γιαζιτζόγλου.

Στο 74′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, το σουτ που επιχείρησε ο Γκούρτσας η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 80′ από θαυμάσια μπαλιά του Ευθυμιάδη ο Μπρίτος έγινε κάτοχος της μπάλας, ο Αργεντινός έπιασε το σουτ με τη μπάλα να περνά έξω από το αριστερό δοκάρι του Τόλιου.

Σπουδαία ευκαιρία για τον Αιγινιακό με τον Γκούρτσα στο 83′ να μη μπορεί να νικήσει τον Μπουργάνη, ο οποίος απέκρουσε εξ επαφής το σουτ του επιθετικού του Αιγινιακού.

Στο 85′ ο Νίκος Μπουργάνης πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ στην εκτέλεση φάουλ του Κυζιρίδη, στην τελευταία καλή επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι.

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Παλιούρας (70′ Μπουργάνης), Στασινόπουλος (46′ Ιωαννίδης), Α. Κόκας, Γκίτζιας (77′ Πατσής), Στουρνάρας (46′ Κωστόπουλος), Κολημήτρας (46′ Πότσι), Δωματάς (46′ Μπρίτος), Οικονόμου (46′ Ευθυμιάδης), Αγγελής (46′ Σταύρου), Δ. Κόκας (73′ Δωματάς), Αναστασίου (46′ Φλίγκος)

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Πατράλης, Φασίδης, Γκούρτσας, Πασαλίδης, Ζούρκος, Λιόλιος, Γκατζολάρι, Ζγκούρι, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιατζιτζόγλου. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Ονουάτσι, Ποσίνκοβιτς, Ραγκέλωφ, Κυζιρίδης, Μουταφσχίσκι, Μουκίδης, Καρακώστας. Τοπαλίδης, Παντεκίδης, Παπαδόπουλος.

περισσότερες φωτογραφίες στο goalpost.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected