Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Πιερικός – Ολυμπιακός Βόλου 0-2 (photos)

26394fdea0e8f85a4873d77a0e657ac5_LΤο… τρένο του Ολυμπιακού πέρασε και από την Κατερίνη. Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο γκολ του Κώστα Φλίγκου πήρε τη νίκη με 0-2 στο ματς με τον Πιερικό, σημειώνοντας την 6η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έφτασε τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα σε έξι ματς. Μάλιστα, το βολιώτικο συγκρότημα εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Διαγόρα Σεβαστής στη Λευκάδα από τον Τηλυκράτη, αλλά και τις απώλειες βαθμών που είχαν και οι Απόλλων Λάρισας, Νίκη, Πύδνα και ΑΕ Καραϊσκάκης.

Σαν το «ποντίκι με τη γάτα» έπαιξε ο Ολυμπιακός τον Πιερικό στο πρώτο ημίχρονο, με τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με στόχο να πετύχει το γκολ. Οι πλάγιοι μπακ Ιωαννίδης και Στουρνάρας έβγαιναν ψηλά, αναλάμβαναν επιθετικές πρωτοβουλίες, ενώ αρκετές φορές προωθήθηκε και ο στόπερ Κωστόπουλος.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπαθούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Πιερικού, τα κατάφεραν αρκετές φορές, όμως έλειψε από τον Ολυμπιακό η καλή τελική προσπάθεια, ενώ σε ορισμένες φάσεις οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους.

Το πρώτο 45λεπτο κύλησε με τον Ολυμπιακό να κλείνει στα καρέ του τον Πιερικό και να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ. Στο 5′ ο Δωματάς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο ο Φλίγκος έπιασε το σουτ για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Ουμπέρτο.

Στο 11′ ο Στουρνάρας έκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση δεξιά, με τον Ουμπέρτο να διώχνει τη μπάλα με γροθιές, με τον Ολυμπιακό να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, όχι όμως και την κλασική ευκαιρία για γκολ στο πρώτο ημίωρο. Στο 21′ ο Ιωαννίδης σούταρε με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 26′ ο Δωματάς έκανε ωραία κίνηση, το σουτ ωστόσο που επιχείρησε από τα δεξιά δεν βρήκε το στόχο, με τη μπάλα να περνά άουτ.

Μετά το 30′ ο ρυθμός έπεσε για λίγα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να γίνεται και πάλι απειλητικός στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Στο 37′ ο Οικονόμου σημείωσε γκολ με απευθείας χτύπημα φάουλ, με τον διαιτητή Μανούρα να σφυρίζει νωρίτερα και να μην μετρά το γκολ, δείχνοντας κίτρινη κάρτα στον Αχείμαστο για αψιμαχίες που είχε με τον Φλίγκο μέσα στην περιοχή. Στο 38′ ο Οικονόμου εκτέλεσε το φάουλ με τον Ουμπέρτο να διώχνει εντυπωσιακά και σωτήρια στο αριστερό του «παραθυράκι» σε κόρνερ.

Για να φτάσουμε στο 42′ όπου ο Ολυμπιακός έχασε διπλή φοβερή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Κωστόπουλου μέσα από την περιοχή η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Ουμπέρτο, στην επαναφορά ο Τέλλος μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Δύο γκολ ο Φλίγκος στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναγιώτης Τζαναβάρας βλέποντας πως ο Πιερικός δεν απειλεί, έριξε στο 46′ στο ματς τον Αλέξανδρο Αναστασίου στη θέση του Πότσι, με τον Σταύρου να γυρίζει στον άξονα και τον Ευθυμιάδη να παίζει αριστερά και τον Δωματά εσωτερικά στη μεσαία γραμμή. Οι προθέσεις του Ολυμπιακού ήταν φανερές. Να πιέσει περισσότερο την άμυνα του Πιερικού.

Στο 49′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, με τον Τριανταφυλλίδη να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Στουρνάρα. Για να φτάσουμε στο 52′ όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα ήρθε στην καρδιά της άμυνας του Πιερικού, ο Φλίγκος τη βρήκε ελάχιστα με το κεφάλι, για να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία του Ουμπέρτο, για να γίνει το 0-1.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ, προσέχοντας, πάντως, τις αντεπιθέσεις του Πιερικού. Στο 61′ ο Κωστόπουλος έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ουμπέρτο να μπλοκάρει τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχαν το δεύτερο τέρμα που «κλείδωσε» τη νίκη στο 85′, ενώ είχε και δύο ακόμη καλές στιγμές. Στο 81′ δυνατό σουτ του Σταύρου η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 85′ έγινε το 0-2. Εξαιρετική προσπάθεια του Δωματά από τα αριστερά, παράλληλη σέντρα και ο Φλίγκος μόνος στη μικρή περιοχή με πλασέ έγραψε το 0-2.

Στο 87′ στην τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, ο Μπρίτος πάσαρε στον Κολημήτρα, αυτός έφυγε στην επίθεση, σούταρε για να φύγει η μπάλα άουτ.

Συνθέσεις

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Ουμπέρτο, Αχείμαστος, Μπαρούτας, Αγησιλάου, Τριανταφυλλίδης, Νταντίνι (67′ Γελαδάρης), Ριβελίνο, Λούγκος, Καραμανώλας (46′ Παναγιωτίδης), Παπαδόπουλος, Λαζόπουλος (80′ Καμαρά)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι (46′ Αναστασίου), Οικονόμου (87′ Μπρίτος), Σταύρου, Δωματάς, Ευθυμιάδης (80′ Κολημήτρας), Φλίγκος

περισσότερες φωτογραφίες στο goalpost.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected