Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Ρήγας Φεραίος – Απόλλων Λάρισας 4-3

a6fb844d9b4e64be7f0188b2980777ae_LΑπογείωσε τους φιλάθλους του ο Ρήγας Φεραίος με μία μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση που πρόσφερε σήμερα στο Στάδιο Βελεστίνου.

Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη νίκησε με 4-3 τον … πολύ Απόλλωνα Λάρισας και σίγουρα το σκορ είναι κολακευτικό για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 61’ οι γηπεδούχοι είχαν φτάσει στο 4-1. Οι Βελεστινιώτες μπήκαν στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια και άφησαν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα στο πρώτο 25λεπτο τους πολυδιαφημισμένους αντιπάλους τους, προηγούμενοι με τον Αλεξίου στο 21’.

Σύμφωνα με το magnesiasports.gr, καθοριστικό ήταν το δεύτερο τέρμα του Ρήγα με τον Γκίκα στο 39’, ενώ στη μείωση στο 52’ από τον Θ. Παπαδόπουλο υπήρξε διπλή απάντηση μέχρι το 61’ με Κυπτίου και Σέττο. Από κει και πέρα, ο Απόλλωνας απλώς γλύκανε την ήττα του με τέρματα των Καμπλιώνη στο 77’ και Ανδρέου στο 93’.

Ο Ρήγας ξεκίνησε πολύ δυνατά, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μέχρι να προηγηθεί έχασε τέσσερις ευκαιρίες: στο 3’ το καλοεκτελέσμενο φάουλ του Κυπτίου μπλόκαρε ο Φιρινίδης, στο 4’ το σουτ του Σέττου μετά την πάσα του Γκίκα πέρασε δύο μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι, στο 17’ η βολίδα του Σέττου λίγο έξω από τη μικρή περιοχή μετά την απόκρουση του Φιρινίδη στο σουτ του Γκίκα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στο 20’ ο Φιρινίδης απογειώθηκε στο αριστερό παραθυράκι του και έδιωξε σε κόρνερ το αριστερό σουτ του Κυπτίου από τη δεξιά γωνία της περιοχής.

Από την εκτέλεση του κόρνερ από τη δεξιά πλευρά προήλθε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων. Ο Κυπτίου βρήκε στο πρώτο δοκάρι τον Σπαθή, αυτός ακούμπησε με το κεφάλι την μπάλα και την έστειλε παράλληλα στο πίσω δοκάρι, όπου καιροφυλακτούσε ο Αλεξίου. Αυτός με προβολή βρήκε δίχτυα σε κενή εστία, εφόσον η μπάλα είχε περάσει από τον αντίπαλο τερματοφύλακα (1-0 στο 21’).

Ο Απόλλωνας, που μέχρι τότε είχε παθητικό ρόλο, έβγαλε αντίδραση. Αρχικά στο 28’ το φάουλ του Κυριάκου απέκρουσε με εκτίναξη στην αριστερή του γωνία ο Παπαγιάννης, στο 32’ η βολίδα του Σάββα μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 35’ νέο φάουλ του Κυριάκου από το ημικύκλιο, που δόθηκε άδικα, όπως και πολλά άλλα με το παραμικρό, υπέρ του Σουλίδη, έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Ρήγας αντιπαρήλθε αυτό το διάστημα που ο Απόλλωνας βγήκε μπροστά και στο 39’ διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Γκίκας από τα δεξιά της περιοχής «χόρεψε» τον Ανδρέου και στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της αντίπαλης εστίας σημείωσε το 2-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Μέχρι το ημίχρονο είχαμε άλλες δύο φάσεις: στο 44’ η προβολή στην κίνηση του Διβανέ μπροστά στην εστία πέρασε πολύ άουτ, ενώ στο 45’ η κεφαλιά του Γεωργατζή από τη μικρή περιοχή σταμάτησε σε σώμα αμυνομένου.

Το δεύτερο μέρος

Προσωρινή ανησυχία στο δεύτερο μέρος προκάλεσε η μείωση του σκορ σε 2-1 με προβολή εξ επαφής του Θ. Παπαδόπουλου μετά από κόρνερ από τα δεξιά στο 52’. Ωστόσο, ο Ρήγας χτυπώντας την ανοιχτή άμυνα του Απόλλωνα δύο φορές μέχρι το 61’ έφτασε στο εντυπωσιακό 4-1. Αρχικά στο 55’ ο Σέττος σούταρε εντός περιοχής, ο Φιρινίδης απομάκρυνε, αλλά ο Κυπτίου σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 3-1, ενώ στο 61’ ο Γκίκας έβγαλε στο τετ-α-τετ τον Σέττο, που με το αριστερό έκανε ένα υποδειγματικό πλασέ, με τους φιλάθλους του Ρήγα να τρίβουν τα μάτια τους με αυτά που έβλεπαν (4-1).

Στο 77’ ο Καμπλιώνης με ένα τρομερό δεξί διαγώνιο σουτ από πλάγια αριστερά μείωσε σε 4-2, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα στις καθυστερήσεις ο Ανδρέου σε άδειο τέρμα, αφού ο Παπαγιάννης έχασε την μπάλα σε σέντρα του Καμπλιώνη από τα αριστερά διαμόρφωσε το τελικό σκορ (4-2).

Να τονιστεί ότι σφοδρές ήταν οι διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για πέναλτι στο 51’ σε κοντινό σουτ του Σέττου, πέφτοντας,  που σταμάτησε σε χέρι αμυνομένου με την μπάλα να έχει φορά προς την εστία.

Συνθέσεις

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Λάμπρου, Βουραζέρης, Σπαθής, Αλεξίου, Χύσα, Γκίκας (74’ Τσελεπής), Κυπτίου(86’ Ζαχαράκης),  Σέττος, Γεωργατζής, Σέττος (81’ Τζοβάρας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φιρινίδης, Σάββας (59’ Γεωργίου), Ανδρέου, Χολέβας, Θ. Παπαδόπουλο, Ιβανίδης (46’ Πέντα), Σουλίδης (70’ Καμπέρης), Διβανές, Κυριάκος, Καμπλιώνης, Σαχινίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected