Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΓΑΣ Κοπανού “10Starbet” – Κεραυνός Επισκοπής 3-1

Το…βιολί του συνεχίζει o ΓΑΣ, που δεν πτοήθηκε ούτε στη θέα του σημερινού του αντιπάλου και με σκορ 3-1, παρέμεινε στο -1 από την κορυφή!

Η ομάδα του Νίκου Αντωνά, μπροστά σε 400 περίπου θεατές (κόπηκαν 228 εισιτήρια εκτός βεβαίως των διαρκείας) απέδειξε και πάλι για ποιο λόγο συζητούν όλοι για το “κιτρινόμαυρο” φαινόμενο. Μπορεί να μην είχε τον επιθετικό ρόλο των προηγούμενων αγώνων (λογικό βεβαίως), ωστόσο έπαιξε εξαιρετικά αμυντικά, είχε σωστή τακτική συμπεριφορά και στις αντεπιθέσεις ήταν πολύ επικίνδυνος, όπως τελικά αποδείχτηκε.

Από την άλλη πλευρά, οι “κοκκινόμαυροι” παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου και έχοντας πολλά λάθη (κυρίως ατομικά), γνώρισαν την πρώτη του φετινή ήττα που τους φέρνει στο -4 από την κορυφή. Στο 84′ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν το σουτ του Ντέλλα μέσα στην περιοχή βρήκε στο χέρι του Μισαηλίδη, ο ρέφερι όμως κ. Μαλούτας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι επέλεξαν από την αρχή να δώσουν χώρο στον αντίπαλο και να παίξουν με αντεπιθέσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Κεραυνός να κρατά περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή του, χωρίς όμως ουσία κάτι που μαρτυρά πως η μοναδική ευκαιρία των “κοκκινόμαυρων” στο πρώτο 45λεπτο (εκτός του γκολ στην εκπνοή) ήταν το σουτ του Ντέλλα από το ύψος της περιοχής (32′) που εξουδετέρωσε ο Αντιφάκος.

DSCN4434

Τα δύο γκολ του Σπανού στις καθυστερήσεις έκριναν τον σημερινό νικητή


Αντίθετα, ο ΓΑΣ βγήκε τρεις φορές με αξιώσεις στα καρέ του Σταματέλου, όλες με τον δαιμόνιο Καψάλη. Αρχικά στο 7′ μετά από πάσα του Σπανού, που ανάγκασε τον έμπειρο πορτιέρο σε σωτήρια επέμβαση και 10 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 42′ όταν ο Σπανός βρήκε για μια ακόμη φορά σε ιδανική θέση τον Καψάλη και ο τελευταίος δεν αστόχησε, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Κεραυνός ευτύχησε να ισοφαρίσει όταν ο Γιαουτζής εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα, ο Αντιφάκος απέκρουσε αλλά ο επερχόμενος Μπουρνάζης με προβολή έφερε το ματς στα ίσια.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και ζήτησαν το γκολ αλλά η κεφαλιά του Λάζαρου Ορφανίδη μετά το κόρνερ του Γιαουτζή, πέρασε άουτ.

Στο 61′ ήταν η σειρά των “κιτρινόμαυρων”, το σουτ όμως του Κελέσμητου (είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Αλέκου Οικονόμου στο πρώτο ημίχρονο) κατέληξε άουτ.

Στο 66′ ο Σταματέλος ανάγκασε τους φιλάθλους να πεταχτούν από τις θέσεις τους, καθώς το σουτ που επιχείρησε ο Μισαηλίδης μέσα από την περιοχή, απέκρουσε με τα δάχτυλα λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στο “Γ” της εστίας.

Και ενώ το ματς άρχισε να αποκτά έναν πιο υποτονικό ρυθμό, βαδίζοντας προς την ισοπαλία, ο ΓΑΣ είπε την τελευταία του λέξη. Για την ακρίβεια δύο και αυτές από τον Μάκη Σπανό, ο οποίος αρχικά στο 90+1′ με πλασέ μετά από βαθιά μπαλιά του Μπούφι και δύο λεπτά αργότερα, ο Καψάλης έκλεψε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, σούταρε, ο Σταματέλος έκανε μια ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση αλλά ο Σπανός βρέθηκε στο ριμπάουντ και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Καραϊωσήφ και Ιασωνίδη.

Συνθέσεις

ΓΑΣ Κοπανού “10Starbet” : Αντιφάκος, Γρυπούδης, Κατσουγιαννόπουλος, Μισαηλίδης, Χαραλαμπίδης, Οικονόμου Χ. (90′ Τζιβάρας), Καψάλης, Οικονόμου Α. (31′ λ.τ. Κελέσμητος), Μπούφι, Σπανός, Σιδηρόπουλος (69′ Δημούλτσης)

Κεραυνός Επισκοπής : Σταματέλος, Παπαδόπουλος (46′ Χαραλαμπίδης), Μανδάλης, Βοτάρης, Ορφανίδης Λ., Ντέλλας, Παραστατίδης (63′ Ουρούτσι), Γκελοσάνι (80′ Εμμανουήλ), Γιαουτζής, Πασχάλης, Μπουρνάζης

*Το παιχνίδι βιντεοσκοπήθηκε ολόκληρο και θα δείτε στιγμιότυπα αλλά και μεσοβδόμαδα, το 90λεπτο από το κανάλι του SportsUp στο youtube

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected