Κατηγορίες
Super League 1

Τα έξι πρόσωπα της Επιτροπής Εξομάλυνσης της FIFA

epitropi_exomalynsisΟ Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανακοίνωσε τα έξι άτομα που θα αποτελέσουν την Επιτροπή Εξομάλυνσης στην ΕΠΟ. Στον Γιάννη Δρόσο ανατέθηκε η προεδρία. Μπάρτζης, Μπίκας, Βρύζας, Δέδες και Γέροντας τα υπόλοιπα μέλη.

Όπως αναφέρει το SDNA, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης έκανε γνωστά στη συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της ΕΠΟ την Επιτροπή Εξομάλυνσης που θα ξεκινήσει τις εργασίες της στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατόπιν υπόδειξης της FIFA και της UEFA.

Τα έξι μέλη που θα την αποτελούν είναι: Γιάννης Δρόσος (πρόεδρος), Νικόλαος Μπάρτζης (αναπληρωτής πρόεδρος), Γεώργιος Μπίκας (υπεύθυνος διαιτησίας και πρόεδρος ΚΕΔ), Ζήσης Βρύζας (υπεύθυνος εθνικών ομάδων), Αλέξης Δέδες (εσωτερικός γραμματέας), Απόστολος Γέροντας (μέλος).

Ο κύριος Κουτσοκούμνης στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Καλημέρα σε όλους. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ. Πραγματικά με γεμίζει προσωπικά και όλη την Επιτροπή με ελπίδα γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και σε μέρα που τα ΜΜΕ κανονικά δεν δουλεύουν. Οι εξελίξεις κυλούν και σήμερα ήταν ευδόκιμο για εμάς να ανακοινώσουμε την διοικούσα. Η ΦΙΦΑ αποφάσισε να εγκαταστήσει προσωρινή διοικούσα στην Ελλάδα για να εξομαλύνει την κατάσταση και μετά να πάει σε εκλογές. Οι εκλογές είναι ένα ιερό δικαίωμα που πρέπει να εξασκείται. Η διοικούσα είναι κάτι σαν ανωμαλία στο ποδόσφαιρο αλλά κάποιες φορές κρίνεται αναγκαία για να διορθώσει μία κατάσταση και ως προς το κανονιστικό και ακόμα και το νομοθετικό πλαίσιο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν προβλήματα και ως προς το νομοθετικό πλαίσιο. Είναι στις προτεραιότητές μας να αλλάξει το νομοθετικό και να προσβλέπει στην απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΠΟ. Η ευθύνη για την διοικούσα ανατέθηκε στην ομάδα που παρακολουθούσε την Ελλάδα τόσο καιρό. Σε εμένα, τον Ρηγόπουλο και τον Κορβάρο. Γιάννης Δρόσος: πρόεδρος, Νικόλαος Μπάρτζης: Αναπληρωτής πρόεδρος, Γεώργιος Μπίκας: Υπεύθυνος διαιτησίας, πρόεδρος ΚΕΔ, Ζήσης Βρύζας: Υπεύθυνος ομάδων, Αλέξης Δέδες: Εσωτερικός Γραμματέας και Απόστολος Γέροντας: μέλος. Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να προσθέσει άτομα εάν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξουν προσθήκες. Κρίνουμε επί του παρόντος τα έξι είναι αρκετά».

Από τα ονόματα που δεν γνωρίζαμε ως τώρα για την Επιτροπή Εξομάλυνσης, ο πρόεδρος Γιάννης Δρόσος είναι δικηγόρος και καθηγητής νομικής και δεν προέρχεται από το χώρο του ποδοσφαίρου. Ο αναπληρωτής πρόεδρος Νικόλαος Μπάρζτης είναι δικηγόρος και έχει θητεύσει στις επιτροπές αδειοδότησης ΕΠΟ και στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ το μέλος Απόστολος Γέροντας είναι καθηγητής δημοσίου δικαίου.

Όπως έγινε γνωστό δεν θα ισχύει πλέον το ισπανικό μοντέλο στη διαιτησία, ενώ ρόλο συμβούλου Διοίκησης και Επικοινωνίας που θα αναφέρεται στην FIFA και στην UEFA αναλαμβάνει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης.​

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected