Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Ποντιακή Νεολαία Αράχου 3-2

Σπουδαία νίκη για τον Απόλλων Αγίου Γεωργίου, που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα αλλά και μια ψυχολογική…ένεση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η ομάδα του Μπάμπη Σπυριδωνίδη είχε “μέταλλο” στο σημερινό παιχνίδι και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αποδίδοντας πολύ καλά στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της αναμέτρησης. Παρά το γεγονός πως έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, δεν πτοήθηκε και έπαιξε επιθετικά, δικαιώνοντας τις επιλογές του νεαρού προπονητή που ρίσκαρε στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές του.

Από την άλλη πλευρά, οι “μπλαουγκράνα” γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και φανέρωσαν σε ένα ακόμη παιχνίδι, πως οι αρκετές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, δεν επιτρέπουν προς το παρόν να βρεθεί η απαραίτητη συνοχή.

Παρ όλα αυτά, η ομάδα του Χρήστου Παναγιωτίδη ξεκίνησε δυνατά και έδειξε πως μετέβη στον Άγιο Γεώργιο με στόχο το “διπλό”. Μπορεί να χρειάστηκε μια λάθος εκτίμηση του Δουΐτση
στο 10′ για να ανοίξει το σκορ (από εκτέλεση φάουλ του Μπεκιαρίδη), ωστόσο τον προηγείσαι στην έδρα του Απόλλων δεν είναι και το πιο εύκολο. Από την άλλη όμως, ο πορτιέρο των “πρασίνων” ήταν σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένος καθώς το μυαλό του ήταν στη σύζυγο του που από ώρα σε ώρα θα έφερνε στο κόσμο το παιδάκι τους!

Η χαρά των Ποντίων κράτησε 7 λεπτά και συγκεκριμένα στο 18′ όταν ο Ρόκο έκανε τη σέντρα και ο Σακρατζής με άλμα μέσα στην περιοχή και κεφαλιά νίκησε τον Γιαβάση για το 1-1.

14716342_1802498670021488_2101367231362472321_n

O σκόρερ των δύο τερμάτων του Απόλλων, Γιώργος Σαρκατζής

Το τέρμα αυτό έδωσε…φτερά στους γηπεδούχους, που πίεσαν για την ανατροπή φτάνοντας κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, αρχικά με τον Χρυσόπουλο και στη συνέχεια με τον Τουλουτζή.

Αυτό που δεν κατάφερε στο διάστημα αυτό ο Απόλλων, το πέτυχε λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρος, με μια φάση πανομοιότυπη με το πρώτο γκολ, αυτή τη φορά όμως μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χρυσόπουλου.

Τα δύο γκολ του Σαρκατζή μετέτρεψαν το δεύτερο μέρος σε μια αμφίρροπη διαδικασία, με τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο στον αντίπαλο και τους “μπλαουγκράνα” να ρισκάρουν για την ισοφάριση.

Κάτι που τελικά κατάφεραν στο 50′, με τον…συνήθη ύποπτο Μάριο Αργυρόπουλο ο οποίος έστειλε “συστημένη” τη μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Τα νέα δεδομένα στο παιχνίδι και τα τέσσερα γκολ έδωσαν τη θέση τους στις μονομαχίες και τα δυνατά μαρκαρίσματα, που έριξαν εν μέρει τον ρυθμό χωρίς όμως να πτοούν τους “πράσινους” που βγήκαν με αξιώσεις στα καρέ του Γιαβάση.

Μετά από δύο καλές στιγμές με τους Σαρκατζή (59′) και Ρόκο (65′), αλλά και μια πολύ καλή ευκαιρία του Αργυρόπουλου στο 84′ για την Ποντιακή Νεολαία, ο Απόλλων πήρε τελικά το πολυπόθητο τρίποντο στο 86ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Ποντίων και δυνατό σουτ του Μαγγίζη.

Στο 89′ ο Τουλουμτζής είχε την ευκαιρία να γράψει και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ ωστόσο το 3-2 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα, που βρήκε τους “πράσινους” να πανηγυρίζουν τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Κελεσίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Πίτο και Σαρηγιαννίδη.

13866611_711066849033090_147466251_n

Συνθέσεις

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Δουΐτσης, Δημητρούσης (67′ Πήκος), Ορφανίδης, Σότι (46′ Μποζίνης), Τρούπκος, Ρόκο, Μαγγίζης, Χρυσόπουλος (90′ Γκαλαΐτσης), Κουτρουλιάς. Τουλουμτζής, Σαρκατζής.

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Γιαβάσης, Μπεκτάς, Μουταφίδης, Τόζογλου Π., Μπόσκος, Καραπίττας, Μπεκιαρίδης, Αραμπατζής (83′ Ριστέμογλου), Ντιόπ (50′ Μπαράκης), Αργυρόπουλος, Καϊρακλίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected