Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Πέναλτι μετά από 329 μέρες για τον Πανθηραϊκό!

1b702df9efd2911dfff524a7d74b2cde_XLΤα στατιστικά στοιχεία στο ποδόσφαιρο δεν λένε πάντα την αλήθεια, όμως πάντοτε παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρει το sportcyclades.gr, στο χθεσινό παιχνίδι του Πανθηραϊκού με τον ΙΝΚΑ καταγράφηκε κάτι πολύ περίεργο για μία ομάδα που πέρυσι κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Κυκλάδων.

Ο Νταμπλούχος μας στο 18ο λεπτό του αγώνα κέρδισε πέναλτι έπειτα από μαρκάρισμα πάνω στο Λαζαρίδη, και ο Λούκα που ανέλαβε την εκτέλεση έγραψε το 1-0, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επικράτηση της κυκλαδίτικης ομάδας.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι για να βρούμε ανάλογη περίπτωση με κερδισμένο πέναλτι για τον Πανθηραϊκό, πρέπει να γυρίσουμε αρκετούς μήνες πίσω και συγκεκριμένα στις 5 Δεκεμβρίου του 2015. Τότε, στο Γήπεδο Παροικιάς στην Πάρο με αντίπαλο τον Α.Ο Πάρου, ήταν η τελευταία φορά που οι παίκτες του Πανθηραϊκού είχαν στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα για να εκτελέσουν πέναλτι. Για την ιστορία ο Πανθηραϊκός, που είχε και χαμένο πέναλτι, είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0 έπειτα από το δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων, αλλά τελικά είχε πάρει τη νίκη με 3-2 χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Περιάλης, Ρουσάκης(πεν) και Κωλέτσης.

Στις 14 Νοεμβρίου του 2015 με αντίπαλο τον Πανναξιακό στη Νάξο, ο Πανθηραϊκός είχε κερδίσει ένα ακόμη πέναλτι, με το Λούκα να είναι και πάλι ο εκτελεστής και να διαμορφώνει το τελικό 3-4, ολοκληρώνοντας μια ακόμα μεγάλη ανατροπή για τους Σαντορινιούς σε ένα αξέχαστο παιχνίδι.

Ωστόσο, τα τρία κερδισμένα πέναλτι του Πανθηραϊκού για τη σεζόν 2015/16 είναι σχετικά μικρός αριθμός, για μια ομάδα που έπαιξε σε 31 αγώνες, έχοντας την κυριαρχία κατά κύριο λόγο και πετυχαίνοντας όλους τους στόχους της.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected