Κατηγορίες
Football League - Γ Εθνική / Τοπικά

Γιώργος Χατζάρας για όλους και για όλα!

xhabyfszex50f6919887d7aΓια την Πύδνα Κίτρους, τους προπονητές και την…περίοδο χάριτος στους πάγκους αλλά και τον Θεόδωρο Καρυπίδη μίλησε στο Ράδιο Metropolis ο Γιώργος Χατζάρας.

Αναλυτικά :

Για το πώς πείστηκε να πάει στην Πύδνα Κίτρους: «Ήταν μία προσωπική σχέση με τον κύριο Ντούμο. Είναι από τους ελάχιστους καλούς παράγοντες που έμειναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτός που με έπεισε να ασχοληθώ πάλι με το ποδόσφαιρο».

Για τις πρώτες δηλώσεις του για την ομάδα: «Ήθελα να δω πως είναι η ομάδα, από τι αποτελείται. Είναι θετικά τα μηνύματα και νομίζω ότι έχει πολλές δυνατότητες και αρκετές αδυναμίες. Σε βάθος χρόνου θα πάει πολύ καλά γιατί έχει οικονομική ηρεμία».

Για τον χρόνο που δίνεται στους προπονητές: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει, είναι βαριά άρρωστο και θα έχει συνέπειες σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και στις εθνικές ομάδες. Το ποδόσφαιρό μας με αυτή τη λογική οδεύει πάνω στα βράχια και είναι κρίμα γιατί ούτε ήταν να είμαστε ψηλά, αλλά ούτε τόσο χαμηλά. Είναι κάπου στη μέση η πραγματικότητα και, δυστυχώς, δεν την αντιλαμβανόμαστε. Υποβιβάζουμε ένα προϊόν που με τόσους κόπους και θυσίες το κάναμε να είναι ανταγωνιστικό και τώρα το υποτιμούμε».

Για το αν μπορεί ένας προπονητής να προσαρμοστεί εύκολα από τις μεγάλες κατηγορίες σε μικρότερες: «Οπωσδήποτε θέλει. Είναι άλλα τα δεδομένα. Το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο, αλλά οι ταχύτητες, η επαγγελματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Είναι ενδιαφέρον γεγονός για εμένα γιατί μου δίνει ενδιαφέρον να ασχοληθώ ξανά».

Για τις δυσκολίες της Γ’ Εθνικής: «Τα έχω ζήσει, γιατί έχω κάνει πολλά χρόνια σε όλες τις κατηγορίες και γι’ αυτό λέω στους προπονητές να μη θέλουν να πάνε αμέσως στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή τον Άρη, αλλά να ξεκινήσουν από χαμηλά. Αυτοί που ξεκινάνε από ψηλά χάνονται. Κάνουμε ένα μεγάλο λάθος. Βλέπω ομάδες με 1 ή 2 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Είμαστε οικονομικά κατεστραμμένοι και θα έπρεπε να βγάζουμε δικούς μας ποδοσφαιριστές και όχι να εισάγουμε. Είδαμε ένα ντέρμπι του Ολυμπιακού και ήταν μόνο δύο Έλληνες παίκτες. Σε λίγο καιρό δε θα υπάρχουν και βετεράνοι ποδοσφαιριστές. Για μένα το ποδόσφαιρο δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίας. Όταν υποβαθμιστεί το ποδόσφαιρο δε θα έχουν δουλειά τα επαγγέλματα που βρίσκονται γύρω από το ποδόσφαιρο και είναι κρίμα».

Για τον Άρη: « Εγώ τον Άρη τον είδα με τον Αιγίνιο. Δεν μου έδειξε μία ομάδα με φρέσκο μέταλλο. Είδα πολλές σκουριές. Εγώ έχω μία άλλη φιλοσοφία και το πρέπει να χτίζεις μία ομάδα που να έχει μέλλον. Είσαι Άρης. Δεν λέω ότι όλα τα έχουν κάνει σωστά ή λάθος. Είναι αυτό που εισέπραξα από εκείνο το παιχνίδι. Δεν μου άρεσε, δεν είχε φρεσκάδα. Όχι αγωνιστική φρεσκάδα, αλλά πρόσωπα για να μπορείς να στηριχτείς. Ο Ραούλ πχ δεν είναι το μέλλον για τον Άρη. Πήρε τον Τζεμπούρ με ένα ποσό που δεν έπρεπε να ξοδεύει τόσα ποσά. Πρέπει να έχει ένα ταβάνι, για να μη πάθει αυτά που έπαθε όταν ξόδευε και έπεσε στη Γ’ Εθνική. Αυτό δε θέλω να πάθει, αυτό με φοβίζει στον Άρη».

Για το πώς βλέπει τη συνέχεια στον Άρη: «Νομίζω ότι εύκολα ή δύσκολα θα την πάρει την κατηγορία. Να μην πανικοβάλλονται. Βέβαια το ξεκίνημα δεν είναι αυτό που περιμέναμε, αλλά να μη πανικοβάλλεται ούτε ο κόσμος, ούτε τίποτε. Αν και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τον κύριο Καρυπίδη, δεν τα πάω καλά, γιατί έχω μία φιλοσοφία και τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Έχω τους προβληματισμούς μου. Εδώ ζω και ξέρω τι γίνεται. Αλλά ο Άρης είναι μία άλλη υπόθεση. Εύχομαι να πάει καλά και να διαψευσθώ».

Για τους παίκτες του Άρη που δεν έχουν πολλή εμπειρία σε μεγάλες κατηγορίες: «Για τους παίκτες υψηλού επιπέδου, ιδίως μέσα στο Χαριλάου θα είναι εύκολα τα πράγματα. Έξω θα είναι πιο δύσκολα. Εμένα με φοβίζει το οικονομικό μέλλον του Άρη. Εμένα δε μου γεμίζει το μάτι αυτός που είναι ιδιοκτήτης. Ξέρω τι λέω. Αυτός είναι ο μόνος φόβος μου για τον Άρη. Και ούτε να τα βάζουν με τον εκάστοτε προπονητή, που είναι το εύκολο θύμα. Ας δουλέψουνε με ηρεμία εκεί και ο Αναστόπουλος και όλα τα παιδιά και νομίζω ότι ο Άρης θα βρει το δρόμο του».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected