Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

Ένσταση του Εθνικού Ράχης για το ματς στην Πατρίδα!

14359005_1756747684596084_6315170033550511645_nΣτα γραφεία της ΕΠΣ Ημαθίας θα κριθεί τελικά η τύχη της αναμέτρησης της Κυριακής (13/11) ανάμεσα στον ΑΣ Πατρίδας και τον Εθνικό Ράχης.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νίκη των γηπεδούχων (3-0) ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν ένσταση για το κύρος του αγώνα και συγκεκριμένα για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SportsUp, οι “κυανόλευκοι” ισχυρίζονται πως ο εν λόγω παίκτης (ο οποίος ανήκε πέρσι στο δυναμικό του ΑΣ Πατρίδας) εξέδωσε δελτίο από την Ομοσπονδία της Γερμανίας όπου βρέθηκε στην αρχή της φετινής σεζόν και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο εγχώριο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός πως το δελτίο του υπάρχει ακόμη ως επίσημο έγγραφο.

Υπενθυμίζουμε πως ο κανονισμός μεταγραφών της ΕΠΟ αναφέρει ρητά πως εφόσον ο ποδοσφαιριστής εκδώσει δελτίο σε χώρα του εξωτερικού, η διαδικασία για να αγωνιστεί και πάλι στην ομάδα που ανήκε (ή σε οποιαδήποτε άλλη) προβλέπεται σύμφωνα με τις μεταγραφές παικτών από το εξωτερικό και στην προκειμένη περίπτωση (εφόσον ευσταθεί ως ένσταση) έπρεπε να πραγματοποιηθεί πριν τις 31/8, όταν δηλαδή ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος.

Σε περίπτωση που ο Εθνικός Ράχης κερδίσει την ένσταση, ο ΑΣ Πατρίδας χάνει το ματς στα χαρτιά, του αφαιρούνται 3 βαθμοί από τη φετινή περίοδο και είναι πιθανό να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν με -1 βαθμό.

Όπως και να χει, η τύχη της εν λόγω ένστασης θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα συνεδριάσει η ανάλογη Επιτροπή από την ΕΠΣ Ημαθίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected