Basket

Όχι, δεν έχει διαφορά ύψους από τους συνομήλικους του… (photos+vid)

pegasus_LARGE_t_1041_107273240_type12905Βλέπει τον κόσμο από τα 2,35 και είναι 16 χρόνων! Ενα υπερβολικά αδύνατο αγόρι που παίζει μπάσκετ είναι ο Ρόμπερτ Μπομπρότσκι. Θα μπορούσε να γίνει ένα από τα μεγάλα «αστέρια» του ΝΒΑ, όμως το πλεονέκτημα του αναστήματός του δεν αρκεί…

Ο αθλητισμός είναι οικογενειακή υπόθεση για τους Μπομπρότσκι. Ο ύψους 2,14μ. πατέρας του έχει υπάρξει συμπαίκτης του Μουρεσάν (2,31 μ.) στην Εθνική Ρουμανίας και φαίνεται πως θέλησε να ετοιμάσει τον διάδοχο του γίγαντα των Ουίζαρντς.

Ο πανύψηλος νεαρός ζει στη Ρώμη και μαθαίνει τα μυστικά του μπάσκετ στην ακαδημία Stellazzurra. Ομως, φέτος η σχολή έχει άλλα πλάνα για τον Ρόμπερτ που ζυγίζει μόλις 83 κιλά και δεν μπορεί να τρέξει το ίδιο καλά με τους συναθλητές και τους αντιπάλους του.

«Δεν μας ενδιαφέρει το μπάσκετ αυτή τη στιγμή. Προτεραιότητα είναι η υγεία του», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Stellazzurra, Τζιάκομο Ρόσι στο Associated Press και πρόσθεσε: «Για κάποιον με το ανάστημά του δεν αρκούν οι προπονήσεις που κάνει και η υπόλοιπη ομάδα. Πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα και χρειάζεται και ατομική προσπάθεια”. Πέρυσι, βοήθησε την ακαδημία να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος στην κατηγορία κάτω των 15 ετών και φέτος αγωνίζεται μόνο σε επιλεγμένα παιχνίδια.

Ο Μπομπρότσκι για να μη μειονεκτεί σε δύναμη και να περπατάει πιο σταθερά άρχισε πρόγραμμα ενδυνάμωσης και διατροφής. Ετσι, θα καταφέρει να βελτιώσει την υπεροχή που έχει στο παρκέ. Αλλωστε, είναι αρκετά μικρός και έχει πολύ χρόνο για να προοδεύσει και μια μέρα να τον δούμε στο ΝΒΑ. Πάντως, ο ίδιος θέλει αλλού να κάνει καριέρα. «Στην Ευρωλίγκα!», απαντά αποστομωτικά.

«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι σε πέντε χρόνια από τώρα, όχι μόνο θα μπορεί να παίζει μπάσκετ, αλλά και ότι θα είναι ένα φυσιολογικό άτομο. Αυτή θα είναι η πιο δύσκολη σεζόν του, καθώς ακολουθεί ένα ατομικό πρόγραμμα που έχουν βγάλει ειδικά για την περίπτωσή του γιατροί», πρόσθεσε ο κ. Ρόσι.

Ο 16χρονος που άρχισε να παίζει μπάσκετ σε ηλικία πέντε χρόνων και δεν έχει πρότυπο τον Μουρεσάν, αλλά τον Κινέζο, Γιάο Μινγκ τρώει περίπου 30 κιλά ζυμαρικά τον μήνα, για να φτιάξει το σωματότυπο που θα του επιτρέψει να είναι πραγματικά ανταγωνιστικός. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι όταν θα σταματήσει να ψηλώνει θα καταφέρει να φτιάξει μύες και να τρέχει φυσιολογικά. Άλλωστε, οι εξετάσεις του δεν σχετίζουν το ύψος του με κάποιο πρόβλημα στην υγεία του.

https://youtu.be/JsonMqq8qoc

δείτε το ημερήσιο πρόγραμμα του στο Δείτε το ημερήσιο πρόγραμμά του

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected