Ποδόσφαιρο Κόσμος

Παναθηναϊκός – Θέλτα 0-2

CzL50EcXcAEmGo6

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, συγκριτικά με το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να υπερισχύσει της Θέλτα και η ισπανική ομάδα πέρασε νικηφόρα από τη Λεωφόρο, επικρατώντας με 2-0 και πήρε το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση του Europa League. Χωρίς νίκη στον όμιλο έμεινε το “τριφύλλι”.

Όπως ξεκίνησε την φάση των ομίλων με εντός έδρας ήττα από μια καλύτερη ομάδα, όπως ήταν ο Άγιαξ, έτσι και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του, ο Παναθηναϊκός. Ήττα από την Θέλτα, η οποία δεν ήταν κάτι σπουδαίο, αλλά ήταν σίγουρα πιο ομάδα απ’ ότι το «τριφύλλι». Ένα γκολ με το …καλημέρα σε μια φάση που κοιμήθηκε η «πράσινη» άμυνα (κεφαλιά του Γκουϊντέτι από κοντά), έδειξε από νωρίς πως θα εξελιχθεί η βραδιά.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Μπεργκ στην αποστολή (για λόγους ξεκούρασης), με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση του, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ (Ιβάνοφ στην άμυνα, Χουχούμης αριστερά, Εμποκού στα χαφ, Ρινάλντι στην κορυφή της επίθεσης), δεν είχε χημεία και δεν έβγαζε ενέργεια. Λίγο η παγωμάρα στις εξέδρες, λίγο η έλειψη κινήτρου, ήρθε και το γκολ της Θέλτα να κάνει πιο βαριά τα πόδια των παικτών του.

Ο Ουζουνίδης προσπαθούσε να εμψυχώσει τους παίκτες του σε όλη την διάρκεια του ματς και είδε βελτίωση στο δεύτερο μέρος. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος πίεσαν αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία. Ο Γουκάσο ήταν κακός στις εκτελέσεις των φάουλ, ο Ρινάλντι ακίνδυνος και ο Βιγιαφάνες όχι στα καλύτερα του.

Στο 76′ ήρθε και η φάση του πέναλτι για να τελειώσουν όλα. Ο Μολέδο πήγε να διώξει την μπάλα αλλά κλώτσησε αέρα πρώτα και τον Γκουϊντέτι στη συνέχεια. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Ορεγιάνα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ένας βαθμός σε έξι ματς τρεις εντός έδρας ήττες, χειρότερο απολογισμό δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο ο πιο απαισιόδοξος «πράσινος» οπαδός.

Συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Χουχούμης, Μολέδο, Ιβανόφ, Ζέκα, Λουντ (83′ Κουτρουμπής), Εμποκού, Γουακάσο, Βιγιαφάνιες Ρινάλντι (60′ Ιμπάρμπο)

ΘΕΛΤΑ (Ε.Μπερίσο): Μπλάνκο, Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάλια, Γιονί, Βας (63′ Ντίας), Ραντόχα, Ερνάντεθ, Μπονγκοντά, Ορεγιάνα (83′ Σίστο), Γκουϊντέτι (90′ Γκόμεζ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected