Κατηγορίες
Football League

ΟΦΗ – Παναιγιάλειος 1-0

273033Με γκολ του κορυφαίου Μάριου Όγκμποε, ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Παναιγιάλειο στο «Θ. Βαρδινογιάννης», πετυχαίνοντας την 4η συνεχόμενη νίκη του σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Όπως αναφέρει το grandsport, η κρητική ομάδα όταν προσαρμόστηκε στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ανέβασε την απόδοσή της, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχε γκολ, ενώ είχε και δοκάρι. Όλα αυτά σε μια ομάδα που δεν απείλησε ιδιαίτερα, έπαιξε όμως ανοικτά και βοήθησε στο να γίνει σχετικά καλό παιχνίδι για τις συνθήκες που επικρατούσαν. Κορυφαίοι της κρητικής ομάδας πέραν του Όγκμποε, οι Κιάσσος, Κομεσίδης, αλλά και ο Αντουκόρ.

Ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα κυρίως στα μετόπισθεν, παρατάσσοντας την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Δαύκο, αριστερά στην άμυνα τον Κοιλιάρα, δεξιά τον Κιάσσο και κεντρικούς αμυντικούς τους Κομεσίδη και Κώτσιο. Στο κέντρο αμυντικά χαφ ήταν οι Νάστος και Αντουκόρ, με τον Ράντι εμπρός τους, στα άκρα τους Όγκμποε και Μιλοσάβλιεφ και στην κορυφή της επίθεσης τον Βουό.

Το κρύο κάτω από το οποίο διεξήχθη η αναμέτρηση, επηρέασε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων στην αρχή του αγώνα και χρειάσθηκε να φτάσουμε στο εικοσάλεπτο για να δούμε τις πρώτες καλές προσπάθειες για γκολ, αρχικά στο 19’ με τον Βουό να δίνει στον Μιλοσάβλιεφ, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ του Ράντι, ο Αντουκόρ από κοντά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή προς την εστία του Στρέζου.

Ο ΟΦΗ έχοντας βρει ρυθμό, αλλά και τον έλεγχο του αγώνα, άρχισε να γίνεται ακόμα πιο κινητικός και επικίνδυνος και στο 26’ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Κιάσσου από το ύψος της περιοχής, το έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Στρέζος, ενώ στο 30’ όταν και πάλι ο Κιάσσος είδε τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, σε νέο σουτ που είχε. Οι φάσεις αυτές ήταν και οι τελευταίες αξιόλογες στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Η πρώτη καλή προσπάθεια της επανάληψης πάντως, ήταν για τον Παναιγιάλειο, όταν το σουτ από καλή θέση του Κρητικού στο 50’ κόντραρε στους αμυντικούς του ΟΦΗ. Ένας ΟΦΗ όμως ο οποίος πήρε το προβάδισμα στο σκορ λίγο αργότερα στο 53’, όταν ο Μιλοσάβλιεφ με ωραία πάσα βρήκε τον Όγκποε και αυτός από κοντά σημείωσε το 1-0, βρίσκοντας για έναν ακόμα αγώνα το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο 22χρονος επιθετικός του ΟΦΗ, κορυφαίος της ομάδας του, έχασε μοναδική ευκαιρία τρία λεπτά μετά το γκολ του, να πετύχει ένα ακόμα, όταν έπειτα από έξοχο συνδυασμό του με τον Κιάσσο σούταρε από καλή θέση, για να αναγκάσει τον Στρέζο σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 63’ οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, όταν έπειτα από κόρνερ του Ράντι και κεφαλιά του Κομεσίδη η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Παναιγιάλειου.

Από τη μεγάλη φάση αυτή και μετά ο ΟΦΗ έγινε… ασορτί με τον καιρό. Πάγωσε τον καλό ρυθμό που είχε στην αρχή του ημιχρόνου και μολονότι είχε την κατοχή της μπάλας και όχι ιδιαίτερη πίεση από τον Παναιγιάλειο, δεν είχε τις φάσεις για να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης, με το «φτωχό» αλλά πολύτιμο 1-0.

Συνθέσεις 

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Δαύκος, Κώτσιος, Νάστος, Μιλοσάβλιεφ (73’ Βαλλιάνος), Βουό, Κομεσίδης, Κοιλιάρας, Αντουκόρ, Κιάσσος, Όγμποε, Ράντι (81’ Μάνος).

Παναιγιάλειος (Λ. Βόκολος): Στρέζος, Σανδραβέλης, Ρότας, Κοντοές, Βλάχος, Τσιλιγκίρης, Μπούζας, Ξόμπλιος (61’ Μοϋσίδης), Κατίδης (89’ Καζβιρόπουλος), Κρητικός, Σκαρτσίλας (77’ Μπουρλάκης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected