Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Μισή πρόκριση για ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο (vid)

C15-P5HXAAELEnxTην πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγυρίζει ουσιαστικά από σήμερα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πλέον με ένα θαύμα θα χάσει τη θέση του στους «8» του θεσμού. Με γκολ των Κίτσιου και Αθανασιάδη νίκησε με 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Το παιχνίδι διεξήχθη σ’ έναν αρκετά βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, που προηγήθηκε και δημιούργησε… εστίες νερού που δεν επέτρεπαν την μπάλα να κυλήσει όπως έπρεπε.

Και κάπως έτσι παραλίγο να την πατήσει ο Παναιτωλικός πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όντας σε γύρισμα της μπάλας προς τον Κυριακίδη, η μπάλα κόλλησε στο νερό, το εκμεταλλεύτηκε ο Κουλούρης, ο οποίος έφυγε μόνος του, άλλα ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε.

Ο ΠΑΟΚ γενικά ξεκίνησε πολύ καλύτερα και για ένα δεκάλεπτο είχε τον απόλυτο έλεγχο, με τους γηπεδούχους στη συνέχεια να ισορροπούν και να φτάνουν μάλιστα δύο φορές κοντά στο γκολ. Μία με τον Μύγα στο 10’ κι άλλη μία με τον Μουνιός στο 16’. Αμφότεροι όμως από πλάγια θέση σούταραν άουτ.

Από το 25’ και μετά τίποτα. Ανούσια γεμίσματα, προσεκτικές εναλλαγές της μπάλας για να μην κολλήσει στο νερό και μία υποψία ευκαιρίας για τον ΠΑΟΚ με τον Κρέσπο, στο τελευταίκο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Το ματς στο δεύτερο 45λεπτο και παρά το ότι… έπιασε ξανά βροχή, είχε ρυθμό και ενδιαφέρον, έστω κι αν έλλειψαν οι μεγάλες ευκαιρίες. Είχε όμως καλές στιγμές, όπως η εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Μυστακίδη στο 57’ (απέκρουσε ο Κυριακίδης) και η κεφαλιά του Μαρκόφσκι για τον Παναιτωλικό, στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Έπειτα από ένα 20λεπτο, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 77’ ο Λέοβατς έκανε μία σέντρα από τα αριστερά, κανείς αμυντικός του Παναιτωλικού δεν κατάφερενα διώξει και ο Κίτσιου με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, πέτυχε το 1-0!

Ο Δικέφαλος καθάρισε το ματς λίγο αργότερα όταν ο Μύγας ανέτρεψε τον Μυστακίδη, με τον διαιτητή να υποδεικνύει σωστά το πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Αθανασιάδης και… 2-0 (84’).

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα για τον ΠΑΟΚ, η επιστροφή του Έργκους Κάτσε, ο οποίος έπειτα από ένα εξάμηνο στην Τσεχία και την Βικτόρια Πλζεν, έπαιξε ξανά με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Συνθέσεις

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ. Ματζουράκης): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας (87’ Μιχάι), Μάκος, Κουτρομάνος, Ρότσα (70’ Κλέσιο), Μάρκος Πάολο (76’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μουνιός, Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ (Βλ. Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Λέοβατς, Τσίμιροτ (89’ Κάνιας), Πέλκας (63’ Κάτσε), Σάκχοφ, Μυστακίδης, Κουλούρης (46’ Αθανασιάδης).

δείτε βίντεο με τα γκολ στο instasport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected