Κύπελλο Ελλάδος

Έστω και με αυτογκόλ πήρε το προβάδισμα

Η Ξάνθη φιλοξένησε τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο του πρώτου από τα δύο παιχνίδια για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 1-0.

Οι Ακρίτες είχαν τις ευκαιρίες, σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια, αλλά το μοναδικό τέρμα που σημείωσαν ήρθε από τα… πόδια του ΟΦΗ, με αυτογκόλ του Μητρόπουλου.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ήταν… Ξάνθη και στο κύπελλο, συνεχίζοντας και σ’ αυτή τη διοργάνωση θετικά, μετά το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το instasport, οι γηπεδούχοι, ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και αν δεν στέκονταν άτυχοι απέναντι στα δοκάρια, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Από την άλλη, ο ΟΦΗ με υπηρεσιακό τον Μηνά Πίτσο, έπειτα από την αποχώρηση του Νίκου Νιόπλια, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, δεν μπόρεσε να απειλήσει, ουσιαστικά, τον αντίπαλό του.

Η Ξάνθη είχε δύο καλές στιγμές στο 25′ και στο 29′ και έφτασε στο γκολ στο 40′. Συγκεκριμένα, ο Λάζιτς έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Μητρόπουλος, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τρία λεπτά αργότερα, οι Ακρίτες, είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά το σουτ του Σολτάνι, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν, ξανά, κοντά στο 2-0 αλλά πέρα από τον ΟΦΗ, στο συγκεκριμένο ματς, είχαν και αντίπαλο τα δοκάρια, αφού στο 48′ το σουτ του Γιουνές κατέληξε στο οριζόντιο. Η μοναδική φορά, που οι Κρητικοί προσπάθησαν να απαντήσουν, ήταν στο 70′ όταν ο Μάνος, μετά το σουτ του Μητρόπουλου, το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Ζίβκοβιτς, δεν κατάφερε να σκοράρει, με το 1-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Συνθέσεις

Ξάνθη : Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου (60′ Γουάλας), Λισγάρας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Καμαρά, Σολτάνι (80′ Τριάδης), Λάζιτς, Γιουνές (67′ Βασιλακάκης), Ράνος.

ΟΦΗ : Δαύκος, Κιάσσος, Παντίδος, Κομεσίδης, Βαλλιάνος, Νάστος, Χιζί, Μητρόπουλος, Βρεττός (80′ Μπουρσέλης), Μάνος, Πάγκαλος (71′ Όγκμποε’).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected