Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κεραυνός Επισκοπής – ΑΕ Χαρίεσσας 3-0

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου (εκεί που έχουν ήδη προκριθεί η ΑΕ Αλεξάνδρειας και ο ΓΑΣ Κοπανού “10Starbet”) εξασφάλισε σήμερα (25/1) ο Κεραυνός Επισκοπής.

Η ομάδα του Γερμανού Σιαφαρίκα ήταν πολύ αποτελεσματική στο σημερινό παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Την αναμέτρηση, που σε μεγάλο βαθμό ήταν…copy paste αυτής του πρωταθλήματος (ίδιο σκορ, πάλι προηγήθηκε νωρίς ο Κεραυνός), παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές, καθώς το εργάσιμο της ημέρας, η απειλή βροχής αλλά και η ώρα έναρξης, δεν επέτρεψαν τους φιλάθλους να δώσουν το παρόν στο τοπικό ντέρμπι.

Οι “κιτρινόμαυροι” από την άλλη, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Χρήστο Μποζίνη στον πάγκο λόγω ίωσης (τεχνικό δίδυμο για σήμερα οι Γιώργος Διτσόλας και Δημήτρης Καρασαρίδης), παρά το αρχικό σοκ με το γρήγορο γκολ του Κεραυνού, ανασκουμπώθηκαν γρήγορα, πίεσαν για την ισοφάριση και είχαν δύο πολύ καλές στιγμές για την ισοφάριση.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι “κοκκινόμαυροι” ανέβασαν την απόδοση τους όταν έμειναν με 10 παίκτες, ενώ…λογαριασμό άνοιξε ο Γκονσάλβες Ουέλινγκτον, που σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Κεραυνού. Τα άλλα δύο τέρματα σημείωσε ο Χάρης Παραστατίδης, που έχει βάλει πλώρη για την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στον θεσμό του Κυπέλλου, διάκριση την οποία είχε και τη σεζόν 2014/2015.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με γκολ…σχεδόν από τα αποδυτήρια και συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό όταν ο Ουέλινγκτον βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Παραστατίδη, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ηλιάδη για το 1-0.

Και ενώ το γρήγορο γκολ έδωσε την εντύπωση πως θα έδινε…φτερά στους γηπεδούχους, εντούτοις η ΑΕΧ ήταν αυτή που έφτασε άμεσα στο δεύτερο γκολ. Ο Τουμαράς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Λύτης έπιασε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα πήρε πορεία προς το δεύτερο δοκάρι και ο Γραμματικός έκανε το πλασέ εξ επαφής. Η μπάλα φάνηκε να βρίσκει το δοκάρι αρχικά και στη συνέχεια απέκρουσε ενστικτωδώς ο Σταματέλος ενώ στην επαναφορά ο Στογιάννης βρέθηκε σε θέση βολής, αναγκάζοντας τον πορτιέρο του Κεραυνού στην απόκρουση του αγώνα.

Στο 24′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ. Ο Φωτιάδης έκανε την κάθετη πάσα, ο Γραμματικός βγήκε γρήγορα πίσω από τον Ορφανίδη, ο οποίος έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στον επιθετικό της ΑΕΧ ο οποίος παρ όλα αυτά πλάσαρε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στη φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως η παράβαση έγινε εντός περιοχής.

Η κλάση αλλά και η εμπειρία του Ουέλινγκτον, έφεραν το 2-0 για τον Κεραυνό στο 37′. Ο Βραζιλιάνος κινήθηκε έξυπνα μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας, λύνοντας τον…γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους.

Στο 40′ ο Κεραυνός έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Ορφανίδης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Κι όμως, από το σημείο αυτό και έπειτα, οι “κοκκινόμαυροι” ανέβασαν στροφές, πήραν τα ηνία του αγώνα και ανέκτησαν την κατοχή. Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν ακόμη περισσότερο, χωρίς όμως να καταφέρουν να μειώσουν το σκορ, απεναντίας ο Κεραυνός έδειχνε απόλυτα σίγουρος στις κινήσεις του και ήλεγχε τον ρυθμό.

Το 3-0 διαμόρφωσε και πάλι ο Παραστατίδης, με ένα εξαιρετικό τέρμα από τα 40 περίπου μέτρα, στέλνοντας τη μπάλαστη γωνία της εστίας.

Ακολούθησε μια καλή στιγμή με τον Δάτση, ο οποίος είχε την ευκαιρία να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του, όμως το 3-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στη σημερινή αναμέτρηση, που δίνει το εισιτήριο στον Κεραυνό Επισκοπής.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσιούρα και Μοσχόπουλο.

Συνθέσεις

Κεραυνός Επισκοπής : Σταματέλος, Συμεωνίδης (78′ Λέσκας), Μανδάλης, Ορφανίδης, Παπαδόπουλος, Βοτάρης, Γιαουτζής, Μπουρνάζης, Γκελοσάνι, Παραστατίδης, Ουέλινγκτον (69′ Ουρούτσι)

ΑΕ Χαρίεσσας : Ηλιάδης, Τηλκερίδης (79′ Χρυσαφίδης), Σταμάτης, Ιωαννίδης Ζ., Ιωαννίδης Θ., Φωτιάδης, Τουμαράς (76′ Δάτσης), Λύτης, Παμπουχίδης, Στογιάννης, Γραμματικός (82′ Κωστογλούδης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected