Κατηγορίες
Basket

Σούπερ ΠΑΟ, πολύ κοντά η 4η θέση!

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της φετινής χρονιάς του πήρε μία πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην Μπασκόνια με 63-72 και έκανε το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της 4ης θέσης και το πλεονέκτημα έδρας.

Οι “Πράσινοι” παίζοντας πιεστική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Κρις Σίνγκλετον και Νικ Καλάθη πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στην χώρα των Βάσκων και σε συνδυασμό με την ήττα της Φενέρμπαχτσε από την Εφές Ανατολού, ελπίζει στην κατάληψη της 4ης θέσης που δίνει το πλεονέκτημα έδρας για τους “8” της Ευρωλίγκας.

Στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Καλάθη, Φελντέιν, Νίκολς, Γκιστ και Σίνγκλετον την ώρα που η Μπασκόνια παρατάχθηκε ε τους Λάρκιν, Χάνγκα, Σενγκέλια, Βόιγκτμαν και Μπάντιγκερ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ξεκίνησε καλά με ένα 0-4 χάρη στα λέι απ των Γκιστ και Σίνγκλετον, ενώ το καλάθι και φάουλ του αρχηγού, Νικ Καλάθη, έκανε το 2-7 δίνοντας στα πρώτα 3,5′ λεπτά προβάδισμα 5 πόντων. Το σερί 0-5 του Γκιστ έκανε το σκορ 4-12 ενώ ένα ακόμα λέι απ των ψηλών του Παναθηναϊκου (Σίνγκλετον) έφτασε τη διαφορά στο +10. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έπαιζαν ασφυκτική άμυνα κάτι που άφησε τους Βάσκους σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, ενώ την ίδια ώρα επιθετικά ο Παναθηναϊκός έκανε… όργια φτάνοντας το σκορ στο 6-24.

Η δεύτερη περίοδος δεν ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, με τον Τσάβι Πασκουάλ να κάνει αλλαγές για να ξεκουράσει όσους ξεκίνησαν και τη Μπασκόνια να μειώνει γρήγορα τη διαφορά χάρη στον Χάνγκα, ενώ χρειάστηκαν 2,30′ λεπτά για να σκοράρει ο Παναθηναϊκός με τον Τζέμς. Ο Λάρκιν με τον Χάνγκα συνέχισαν να σκοράρουν φτάνοντας τη διαφορά στους 13 (16-29). Η είσοδος του Νικ Καλάθη και η χρήση τριών γκαρντ βοήθησε ώστε να σκληρύνει ξανά η άμυνα του Παναθηναϊκού. Η πίεση στην άμυνα βοήθησε ξανά με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους 16 (21-37) χάρη στην ευστοχία του Σίνγκλετον αλλά και του Καλάθη, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι συγκεντρωμένος και να συνεχίζει τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού του ανεβάζοντας τη διαφορά στους 18 ξανά χάρη στους 4 πόντους του Σίνγκλετον (23-41), ενώ η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 22 με τον Σίνγκλετον να χτυπά και από τα 6,75. Ο Πασκουάλ εν συνεχεία θέλησε να ξεκουράσει πάλι κάποιους παίκτες, βάζοντας μέσα τον Μπουρούση με αποτέλεσμα να κάνει πιο αδύναμη την άμυνα της ομάδας, με τη διαφορά να μειώνεται στους 14 (37-51), όμως το τρίποντο του Γκάμπριελ σε νεκρό χρόνο 37-54.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα ξεκίνησε με την Μπασκόνια να κάνει την τελευταία της προσπάθεια να μειώσει τη διαφορά φτάνοντας έτσι το σκορ στο 43-56. Τα λάθη του Παναθηναϊκού αμυντικά και επιθετικά συνεχίστηκαν με τους Βάσκους να εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις και να μειώνουν ακόμα και στους 9 τη διαφορά (47-56). Το λάθος του Γκιστ που έκανε αντιαθλητικό φάουλ βοήθησε ώστε να μειωθεί ξανά η διαφορά, αυτή τη φορά στους 8 (50-58), όμως ο Τζέιμς βοήθησε στο σκοράρισμα διατηρώντας τη διαφορά στους 10 κάνοντας το 50-60. Ο Καλάθης στα τελευταία λεπτά βοήθησε όμως τόσο σε επίπεδο δημιουργίας όσο και επίπεδο σκοραρίσματος διατηρώντας τη διαφορά σε καλή απόταση. Τα λάθη των τελευταίων λεπτών από πλευράς Παναθηναϊκού οδήγησαν στη μείωση της διαφοράς σε 61-67, όμως το καλάθι του Γκιστ αποδείχθηκε μοιραίο κάνοντας το 63-69 και ανάμεσα στα πολλά λάθη των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει την υπέρ του διαφορά και να πάρει τη μεγάλη νίκη με 63-72.

Τα δεκάλεπτα: 6-24, 21-37, 37-54, 63-72

Μπασκόνια (Σ. Αλόνσο): Λάρκιν 7 (1), Βόιτμαν 12, Χανγκά 13, Μπουμπουά, Μπλάζιτς, Ντιόπ 7, Τίγι 2, Λαπροβίτολα 5 (1), Σενγκέλια 6, Μπάντιντζερ 11 (1), Λουζ

Παναθηναϊκός (Τ. Πασκουάλ): Σίνγκλετον 18 (2 τρ., 8 ρ.), Νίκολς 2, Ρίβερς, Τζέιμς 11 (1), Παππάς 4, Φελντέιν 8 (2), Γκιστ 11 (1), Γκάμπριελ 6 (2), Μπουρούσης 4, Καλάθης 8 (6 ρ., 8 ασ., 2 κλ.)

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected