Κατηγορίες
Basket

Θα έχουν απώλειες οι πρωτοπόροι;

Οι ομάδες της Α2, χωρίς… ανάσα, συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους με την σημερινή 28η ημέρα, με τους τρεις πρωτοπόρους να αγωνίζονται στην έδρα τους.

Όπως αναφέρει το basketblog.gr, τρεις αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εμβόλιμη αγωνιστική της περασμένης Τετάρτης, οι ομάδες της Α2, χωρίς… ανάσα, συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους με την σημερινή 28η ημέρα. Οι τρεις πρωτοπόροι αγωνίζονται στην έδρα τους και δύσκολα θα απειληθούν.

Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΙΟΛΟΣ: Από τη στιγμή που ανέβηκε στη πρώτη θέση, κρατά στο χέρι του την άνοδο, αρκεί να κάνει το “τρία στα τρία” στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Απόψε στο Ιβανώφειο ο Ηρακλής υποδέχεται τον Αίολο Αστακού και θέλει να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που απομένουν, έτσι ώστε να πάει με άλλον… αέρα στον “τελικό” της ερχόμενης εβδομάδας στο Κερατσίνι. Ο “Γηραιός” είναι το μεγάλο φαβορί στο κατάμεστο “κλουβί”, με τον Αίολο πάντως να μην είναι αντίπαλος προς υποτίμηση. Οι φιλοξενούμενοι έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά μια θέση στη “πεντάδα” και χωρίς άγχος θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για να “σπάσουν” μία από τις ισχυρότερες έδρες της Α2.

ΔΟΥΚΑΣ – ΚΑΒΑΛΑ: Στο “Δαίς” ο Δούκας καλείται να είναι απλά σοβαρός και συγκεντρωμένος ώστε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Καβάλας και να παραμείνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, που προς το παρών του δίνει το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Οι “μπλε” έχουν ανεβασμένη ψυχολογία και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, παρά τα αγωνιστικά τους προβλήματα, καθώς είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Κανονίδη, ενώ εκτός είναι ο Τζιάλλας. Η νεανική και μαχητική Καβάλα είναι σε καλό… φεγγάρι τον τελευταίο καιρό και χωρίς το άγχος του “πρέπει” θα παλέψει και όσο αντέξει…

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Πληγωμένος από την ήττα στο Χολαργό και χωρίς τον Σάκη Καρύδα που χάνει την υπόλοιπη σεζόν, ο Πανιώνιος δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρέψει στις νίκες σήμερα στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Αρκαδικό. Οι “κυανέρυθροι” καλούνται να πετύχουν τρεις νίκες στις αγωνιστικές που απομένουν και να ελπίζουν σε… στραβοπάτημα του Ηρακλή για να πάρουν αυτοί την άνοδο. Ο Αρκαδικός είναι πολύ κοντά στην εξασφάλιση του πλεονεκτήματος στα μπαράζ για την παραμονή και απόψε θα παίξει χωρίς ιδιαίτερο άγχος, γεγονός που τον κάνει επικίνδυνο…

ΑΕΛ – ΜΑΧΗΤΕΣ: Στη Νεάπολη Λάρισας, η ΑΕΛ φιλοξενεί τους Μαχητές Δόξας Πεύκων σε ένα παιχνίδι με μεγάλη βαθμολογική σημασία για τους φιλοξενούμενους. Οι “βυσσινί” έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά τη παραμονή τους στην Α2 και προσβλέπουν στη κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης. Οι Μαχητές που δεν έχουν γνωρίσει ακόμη τη χαρά της εκτός έδρας επιτυχίας, “καίγονται” για τους δύο βαθμούς προκειμένου να πλασαριστούν όσο πιο ψηλά γίνεται στα μπαράζ για τη παραμονή.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΦΑΡΟΣ: Ο… δαιμονισμένος τον τελευταίο καιρό Φάρος Κερατσινίου δοκιμάζεται στο Ηράκλειο κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Οι Κρητικοί είναι αυτοί που έχουν το βαθμολογικό κίνητρο μιας και μάχονται για την παραμονή τους στη κατηγορία, όμως οι φιλοξενούμενοι είναι το μεγάλο φαβορί, τόσο λόγω της εξαιρετικής κατάστασης που βρίσκονται όσο και λόγω του πολύ δυνατού τους ρόστερ.

ΨΥΧΙΚΟ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Ντέρμπι στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στο Ψυχικό, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της φετινής αποστολής τους. Αμφότερες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή και την αποφυγή των πλέι άουτ, δεν έχουν πιθανότητες για είσοδο στα πλέι οφ, οπότε είναι απαλλαγμένες από κάθε άγχος. Ψυχικό και Χολαργός έχουν μεγάλες δυνατότητες και υπόσχονται πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που θα θελήσουν να τους δουν από κοντά…

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΓΣΛ: Στο κλειστό της Καλλιθέας ο Εθνικός κοντράρεται με τον Γυμναστικό Λάρισας με τις πιθανότητες νίκης να… γέρνουν στη πλευρά των γηπεδούχων. Οι Πειραιώτες θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά την ήττα στη Τρίπολη και να εξαντλήσουν τις έστω και λιγοστές πιθανότητες που έχουν για είσοδο στα πλέι οφ. Ο Γυμναστικός βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στη Β΄ Εθνική και ζητά πλέον ένα μεγάλο… θαύμα.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Τέλος, στο κλειστό του Μετς διεξάγεται το πλέον αδιάφορο ματς της αγωνιστικής ανάμεσα στο Παγκράτι και τον Αμύντα. Αθηναϊκό ντέρμπι μόνο κατ’ όνομα, με τους “ροσονέρι” να έχουν υποβιβαστεί εδώ και καιρό και τον Αμύντα να έχει εξασφαλίσει πρόσφατα την παραμονή του. Πιο γεμάτοι και έμπειροι οι φιλοξενούμενοι, θα βρουν απέναντι τους κυρίως πιτσιρίκια (όπως οι Πελέκης, Ποδαράς και Γιοβάνης), τα οποία “διψούν” για εμπειρίες.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 28ης αγωνιστικής:

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Αίολος Αστακού Δεσλής-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής
Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΑΕ Λάρισας-Μαχητές Δόξα Πεύκων Ξενικάκης-Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης
Δαϊς 17.00 Δούκας-Καβάλα Αναστόπουλος Α.-Δημόπουλος-Νάστος
Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Φάρος Κερατσινίου Παγώνης-Πιτσίλκας-Φακίτσας
Μετς Α 17.00 Παγκράτι-Αμύντας Καραβίτης-Τσαχάκης-Χρηστίδης Π.
Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Χολαργός Μαγκλογιάννης-Μαραμής-Μαγκουνής
Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Αρκαδικός Μαλαμάς-Χαλαμπαλάκης-Μπανασάκης
Εσπέρου 17.00 Εθνικός-ΓΣ Λαρισαίων Κοντίλης-Λιότσος-Κρεσταινίτης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 ματς)
1. Ηρακλής 51 (24-3)
2. Δούκας 50 (23-4)
3. Πανιώνιος (23-4)
4. Φάρος Κερατσινίου (21-6)
5. Αίολος Αστακού (17-10)
6. Εθνικός (14-13)
7. Χολαργός (14-13)
8. Αμύντας (13-14)
9. Ψυχικό (13-14)
10. Λάρισα (12-15)
11. Αρκαδικός (10-17)
12. Μαχητές Δόξα Πεύκων (9-18)
13. Καβάλα (9-18)
14. Ηράκλειο (7-20)
15. ΓΣΛ (5-22)
16. Παγκράτι (2-25)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected