Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ιστορική στιγμή!

Τέλος εποχής καθώς είναι οριστική η απόφαση του Φραντσέσκο Τότι να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της φετινής σεζόν.

Έμειναν μερικές ημέρες… Και τότε στο πάνθεον της ποδοσφαιρικής ιστορίας θα ανήκει ακόμα ένας σπουδαίος του αθλήματος.

Ο νέος αθλητικός διευθυντής της Ρόμα, Μόντσι, ήταν αυτός που ανακοίνωσε ότι ο «καπιτάνο» αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, να πει αντίο στην ενεργό δράση, αλλά να παραμείνει στο χώρο του ποδοσφαίρου από άλλο πόστο.

«Γνωρίζω ότι έχει πάρει την απόφαση να σταματήσει και να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον σύλλογο από το πόστο που του έχει προσφερθεί. Θέλω κι εγώ να έχω πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Θέλω πολύ να μάθω όσα περισσότερα γίνεται από εκείνον, γιατί ξέρω τις σπουδαίες γνώσεις του για το ποδόσφαιρο…» ήταν τα λόγια του Μόντσι για τον 40χρονο Τότι, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από τα γήπεδα έχοντας φορέσει μόνο τη φανέλα της Ρόμα.

Στο βιογραφικό του στο σημείο που αναφέρονται οι προηγούμενες ομάδες υπάρχει κενό. Μία και μοναδική ομάδα, την οποία υπηρετεί από το 1993, όταν έκανε το ντεμπούτο του. Έχουν περάσει πια 23 χρόνια, 740 παιχνίδια και 300 γκολ ο Τότι «πατά» σήμερα την πέμπτη δεκαετία της ζωής του και κοιτάζοντας πίσω έχει να θυμηθεί σπουδαίες ποδοσφαιρικές στιγμές…

Tι έχει κάνει, λοιπόν, σε αυτά τα χρόνια ο Τότι; Κατάφερε το δικό του όνομα να ξεπεράσει το όνομα της ίδιας της ομάδας του. Πέτυχε να είναι το απόλυτο είδωλο στη Ρώμη, η εικόνα του βρίσκεται σε γκράφιτι σε κτίρια της ιταλικής πρωτεύουσας. Κατάφερε να κάνει τον κόσμο να… ανατριχιάζει κάθε φορά που ακουγόταν το δικό του όνομα στο «Ολίμπικο». Πέτυχε να είναι ένας από τους κορυφαίους Ιταλούς ποδοσφαιριστές της γενιάς του.

Eντάχθηκε το 1989 στις ακαδημίες της Ρόμα και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ μετρώντας 783 συμμετοχές και 307 γκολ με τη φανέλα της. Φόρεσε τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Ιταλίας 58 φορές, πέτυχε εννέα γκολ και ήταν μέλος της «σκουάντρα ταζούρα» που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006.

Δείτε τα δέκα ξεχωριστά επιτεύγματά του στο SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected