Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Πάπαλα” το αήττητο! (vid)

Η Άρσεναλ νίκησε 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ζοσέ Μουρίνιο υπέστη την πρώτη ήττα του στην Πρέμιερ Λιγκ από τον Αρσέν Βενγκέρ.

Όπως αναφέρει το novasports.gr, ο Πορτογάλος ήταν αήττητος κόντρα στον Αλσατό στις προηγούμενες 12 αναμετρήσεις του για το πρωτάθλημα, όμως το ρεκόρ του έλαβε τέλος στο Emirates, με τους «κανονιέρηδες» να μένουν στο κόλπο της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Λονδρέζοι πάντως θα πρέπει να κάνουν τέλειο φίνις στα τέσσερα ματς που απομένουν για να «κλέψουν» την τέταρτη θέση, περιμένοντας παράλληλα και γκέλες της Λίβερπουλ, που είναι επτά πόντους μπροστά αλλά με δύο ματς περισσότερα. Το ίδιο ισχύει και για την Γιουνάιτεντ, που είναι πέντε πόντους πίσω από τους «ρεντς» αλλά με ένα ματς περισσότερο, όμως η ομάδα του Μουρίνιο ελπίζει σε «σεντόνι» μέσω κατάκτησης του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή η προοπτική οδήγησε τον Μουρίνιο σε αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, με Πογκμπά, Μπαϊγί, Μπλιντ και Ράσφορντ εκτός ενδεκάδας και ντεμπούτο για τον 18χρονο δεξιό μπακ Άξελ Τουανζέμπε.

Ωστόσο το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.

Στο β’ όμως, οι «κανονιέρηδες» είχαν την ικανότητα και την τύχη, μια και στο 54ο λεπτό ο Τζάκα επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Ερέρα και νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-0.

Μόλις 129 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊν έκανε σέντρα από δεξιά και ο Γουέλμπεκ πήδηξε ψηλότερα από τον Σμόλινγκ στην καρδιά της άμυνας της Γιουνάιτεντ, «καρφώνοντας» με κεφαλιά την παλιά του ομάδα.

Ο Μουρίνιο έριξε στη συνέχεια Λίνγκαρντ, Ράσφορντ και τον νεαρό ΜακΤόμινι, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από τον Βενγκέρ…

Συνθέσεις

ΑΡΣΕΝΑΛ (3-6-1): Τσεχ, Χόλντινγκ, Κοσιενλί, Μονρεάλ, Τζάκα (76′ Κοκελέν), Ράμσεϊ, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (84′ Μπεγιερίν), Γκιμπς, Μεσούτ Εζίλ, Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ (84′ Ζιρού).

MANUTD: Ντε Χέα, Τουανζέμπε, Φιλ Τζόουνς, Σμόλινγκ, Νταρμιάν, Κάρικ, Αντέρ Ερέρα (63′ Ράσφορντ), Μάτα (84′ ΜακΤόμινεϊ), Μχιταριάν (61′ Λίνγκαρντ), Μαρσιάλ, Ρούνεϊ.

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected