Κατηγορίες
Διάφορα

Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης : “Αυξάνονται κατά 40% τα οικογενειακά επιδόματα”

Τα θετικά αντίμετρα είναι η «θεμελίωση ενός νέου κοινωνικού κράτους». Αυτή είναι η άποψη που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής χθες, κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου.

Αναφερόμενη με λεπτομέρειες στα θετικά αντίμετρα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση, η κ. Φωτίου έδωσε έμφαση στα μέτρα στήριξης των παιδιών (οικογενειακά επιδόματα, σχολικά γεύματα, βρεφονηπιακοί σταθμοί). Επισήμανε ότι διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός για το παιδί, από 650 εκατ. το χρόνο σε 1 δισ 250 εκατ. ευρώ με τα αντίμετρα, σημειώνοντας τα εξής:

*Αυξάνονται κατά 40% τα οικογενειακά επιδόματα με έμφαση στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί, δηλαδή από 650 εκατευρώ που ήταν για 750.000 οικογένειες, θα αυξηθούν στα 900 εκατομμύρια ευρώ.

* Όλες οι οικογένειες με ένα έως δύο παιδιά και με εισοδήματα μέχρι 27.000 ευρώ δικαιούνται δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και προσθέτουμε στους υφιστάμενους 2800 άλλους 1800 νέους.

*Το 50% των ελληνικών οικογενειών που έχουν παιδιά από 6 έως 15 χρόνων στο δημοτικό και στο γυμνάσιο θα ωφεληθούν από τα σχολικά γεύματα. Υπολογίζεται ότι 450.000 παιδιά θα έχουν σχολικά γεύματα.

*Επιδότηση ενοικίου, που αφορά το 60% του πληθυσμού που βρίσκεται σε νοίκι. Επιδοτούνται 600.000 οικογένειες με 1.000 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά.

* Το 80% του πληθυσμού θα καλυφθεί για τη φαρμακευτική του δαπάνη, δηλαδή ατομικά εισοδήματα μέχρι 14.400 το χρόνο.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr, η κ. Φωτίου όμως μίλησε και για την προστασία από την ακραία φτώχεια επισημαίνοντας τα 750 εκατ ευρώ που δαπανώνται για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης(ΚΕΑ). Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης πραγματοποίησε ειδική αναφορά στον εθνικό μηχανισμό που δημιουργείται, ο οποίος θα έχει τα εξής σκέλη:

-Δημιουργούνται 254 Κέντρα Κοινότητας που πληροφορούν για τα επιδόματα όλων τις υπηρεσίες και τα προγράμματα.

-Δημιουργούνται τρία μητρώα για πρώτη φορά συνδεδεμένα απ όλες τις βάσεις δεδομένων του κράτους.

-Ηλεκτρονική καταγραφή όλων των ιδρυμάτων ιδιωτικών και δημοσίων.

– Δημιουργείται ενιαία αρχή πληρωμής όλων των επιδομάτων, στο νέο ΟΓΑ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected