Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Εμπιστεύεται την εμπειρία και τις παραστάσεις του Σάββα Κωφίδη!

Μια από τις πλέον ξεχωριστές προσωπικότητες στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου προσπαθεί να εντάξει στην οικογένειά του ο Ηρόδοτος, ο οποίος έκανε κρούση στον Σάββα Κωφίδη για τη θέση του προπονητή, μετά την αρνητική εξέλιξη που πήρε η περίπτωση του Σταύρου Λαμπράκη.

Όπως αναφέρει το grandsport, ο 56χρονος προπονητής βρίσκεται στο Ηράκλειο προκειμένου να παραστεί στο Camp Gerards στο οποίο είναι προσκεκλημένος και οι διοικούντες τον Ηρόδοτο δεν έχασαν την ευκαιρία να συναντηθούν μαζί του και να του γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους να είναι αυτός ο προπονητής της ομάδας, στην επιστροφή της στις Εθνικές κατηγορίες. Η πρώτη επαφή των δύο πλευρών, είχε γίνει το περασμένο Σάββατο, ενώ πλέον παίρνει επίσημο χαρακτήρα. Τον γεννημένο στις 5 Φεβρουαρίου 1961 προπονητή, υποδέχθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης (6/7) στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντάκης» ο πρόεδρος του Ηροδότου Στέλιος Σωκιανός.

Αργότερα ο επικεφαλής της διοίκησης είχε δείπνο με τον Σάββα Κωφίδη στον οποίο έκανε επίσημη πρόταση να είναι ο νέος προπονητής του Ηροδότου, καθώς η περίπτωση του Σταύρου Λαμπράκη δεν προχωρά καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος μετά τις εξελίξεις στους κιτρινόμαυρους. Πλέον οι άνθρωποι των… υπέρ πρωταθλητών της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς, περιμένουν την απάντησή του, η οποία αν είναι θετική θα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία της διοίκησης.

Ο Σάββας Κωφίδης είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής, ενώ παράλληλα έχει έντονη κοινωνική, πολιτική και ανθρωπιστική δράση. Ως παίκτης ο Κωφίδης αγωνίστηκε σε Ηρακλή, ΟΣΦΠ και Άρη σε 494 αγώνες με απολογισμό 37 γκολ

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ακολούθησε την προπονητική με μεγαλύτερη επιτυχία την τέταρτη θέση που κατέλαβε ο Ηρακλής την περίοδο 2005-06 και την έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του “Γηραιού”, προηγήθηκε η παρουσία του στον πάγκο της ομάδας, ως βοηθός προπονητή, τις περιόδους 2002-03 και 2003-04, δίπλα στους Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Σέρχιο Μαρκαριάν, αντίστοιχα, ενώ ανέλαβε ως πρώτος προπονητής και το 2009 όταν αντικατέστησε τον Όλεγκ Προτάσοφ. Τον Ιανουάριο του 2007 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, διαδεχόμενος στον πάγκο τον Τάκη Λεμονή.

Ακολούθησαν στην καριέρα του η ΑΕ Πάφου, η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ενώ την περασμένη αγωνιστική χρονιά ήταν προπονητής της ομάδας Κ20 του Ηρακλή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected