Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά - Μεταγραφές

Super deal με Αχείμαστο και Ζάιρο!

Μια σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής, φέρνοντας στη Λέσβο τον πολύπειρο Παναγιώτη Αχείμαστο για την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής.

Όπως αναφέρει το sportlesvos, η διοίκηση του συλλόγου κατάφερε έπειτα από σημαντικές διαπραγματεύσεις να αποσπάσει το “ναι” του 26χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος μετράει 113 συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες, εκ των οποίων οι 48 στη Football League με τον Φωστήρα τη διετία 2013-2015!

Ο Αχείμαστος έχει κάνει μάλιστα και το βήμα στο εξωτερικό, παίζοντας τη σεζόν 2012-13 στη Β’ Τσεχίας με τη Ζενίτ Τσάτσλαβ, με 24 ματς όλα στη βασική 11άδα. Ο έμπειρος αμυντικός πήρε το βάπτισμα της Γ’ Εθνικής στον Παναιγιάλειο (2009-10), ακολούθησε ο Τηλυκράτης Λευκάδας στο Περιφερειακό με τον οποίο κατέκτησε την άνοδο (2010-11), μένοντας και την επόμενη περίοδο στη Γ’ Εθνική, πριν μετακομίσει στην Τσεχία.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και αγωνίστηκε με τον Φωστήρα, σε δύο καλές χρονιές στη Football League, ακολούθως πήρε μεταγραφή στη Χαλκίδα με την οποία έπαιξε ως αντίπαλος του Αιολικού (2015-16), ενώ την περσινή χρονιά μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον Πιερικό, ολοκλήρωσε τη σεζόν στον Ιάλυσο με γεμάτη χρονιά στη Γ’ Εθνική.

Αναμφίβολα, η μεταγραφή του προκάλεσε αίσθηση στην κατηγορία, αφού ο νεοφώτιστος Διαγόρας αποδεικνύει ότι με μελετημένες κινήσεις ενισχύει ποιοτικά το έμψυχο δυναμικό του, αποτελώντας σκληρό καρύδι για οπιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιονδήποτε όμιλο.

Απέκτησε και Ζαΐρο!

Είναι να μην πάρει φόρα ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής, που λίγο νωρίτερα ανακοίνωσε τη σπουδαία μεταγραφή του Παναγιώτη Αχείμαστου και αμέσως μετά επισημοποίησε τη συνεργασία του και με τον Μεξικανό τερματοφύλακα Ζάϊρο Ζερμένο.

Απόφοιτος του Abraham Lincoln High School στο San Jose της Καλιφόρνιας, ο Ζάϊρο συνέχισε στο Evergreen Valley College των ΗΠΑ, όπου μάλιστα διακρίθηκε μπαίνοντας στο top-5 των τερματοφυλάκων της division, σε σύνολο 50, έχοντας δεχθεί μόλις 11 γκολ σε 1400 αγωνιστικά λεπτά. Ακολούθως αγωνίστηκε στη United Premier Soccer League, την ερασιτεχνική λίγκα της νότιας Καλιφόρνια, φορώντας τη φανέλα της Real San Jose.

Ο 26χρονος Ζάϊρο αναζήτησε την ποδοσφαιρική του τύχη στην Ελλάδα και το προηγούμενο διάστημα δοκιμάστηκε στο Κερατσίνι. Παρά το γεγονός πως άφησε καλές εντυπώσεις, το ήδη ολοκληρωμένο ρόστερ της πειραϊκής ομάδας τον ανάγκασε να αποχωρήσει.

Ήρθε στη Λέσβο και πραγματοποίησε προπονήσεις με τον Αιολικό. Μάλιστα αγωνίστηκε για 25 λεπτά στο φιλικό της ομάδας της Μυτιλήνης με τον Αετό Λουτρών, αλλά ο Γιάννης Πολλαετίδης δεν άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του, αφού είχε ήδη τους Ζαχαρή – Γιώτα – Αλεξίου στη συγκεκριμένη θέση.

Στον Διαγόρα κινήθηκαν γρήγορα και μετά από κάποιες προπονήσεις στην Αγία Παρασκευή αποφάσισαν να κάνουν την κίνησή τους, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή. Ο Ζάϊρο Ζερμένο έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση της ομάδας της Αγίαας Παρασκευής, σε συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή Μιχάλη Δελάγα και έτσι θα αποτελέσει τον έναν εκ των τριών τερματοφυλάκων του ρόστερ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected