Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Φόβος και τρόμος αυτή η Σίτι! (vid)

Οι «πολίτες» διέλυσαν την απογοητευτική Λίβερπουλ (5-0) στην πιο ευρεία ήττα του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο των «κόκκινων» και στην μεγαλύτερη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί των κόκκινων εδώ και 80 χρόνια!

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει από τις ομάδες του ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Κυριαρχικό, επιθετικό, συναρπαστικό. Με φαντασία, ποικιλία και υπεροχή. Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε φύλλο και φτερό μία άθλια Λίβερπουλ (5-0) στην μεγαλύτερη τους νίκη επί των «κόκκινων» από το 1937 κι έδειξε ότι σιγά – σιγά φτάνει στα στάνταρ απόδοσης που ζητά ο Καταλανός τεχνικός από τους παίκτες του.

Ήταν μία άνιση μάχη στο γήπεδο. Με το αμυντικό δίδυμο των Κλάβαν και Λόβρεν να σέρνεται στο γήπεδο, η Λίβερπουλ έδειχνε ευάλωτη σε κάθε κάθετη πάσα, με τους «πολίτες» να αντιλαμβάνονται από πολύ νωρίς την κόκκινη αχίλλειο πτέρνα και να βαράνε αλύπητα στο ψαχνό.

Ο εκπληκτικός Κέβιν Ντε Μπρόινε έκανε σμπαράλια κάθε αμυντικό πλάνο της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, αφού με δύο υπέροχες ασίστ, σέρβιρε τα δύο πρώτα τέρματα σε Αγκουέρο (24’) και Ζεσούς (45’+).

Ενδιάμεσα βέβαια (38’), η Λίβερπουλ έμεινε με 10 παίκτες, όταν ο Μανέ με μία άτσαλη προβολή με τις τάπες βρήκε στο πρόσωπο τον Έντερσον και τον έστειλε με φορεία εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο παίκτης λιγότερο όμως ήταν μόνο μία δικαιολογία. Η κίνηση του Κλοπ να αντικαταστήσει τον Σαλάχ με τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν έφερε ακόμα χειρότερη εικόνα στο γήπεδο με την Μάντσεστερ Σίτι (είχε και δύο ακυρωθέντα γκολ) να μπαίνει με όποιο τρόπο θέλει στην περιοχή του Μινιολέ.

Νέα κάθετη – μαχαιριά του Φερναντίνιο, έφερε το 3-0 με τον Ζεσούς να μπαίνει με την μπάλα μες τα δίχτυα, ενώ η είσοδος του πεινασμένου Σανέ έκανε το γήπεδο ακόμα πιο… κατηφορικό.

Ο Γερμανός πρόλαβε και πέτυχε ακόμα δύο τέρματα (77’, 90’), με τον Μινιολέ να έχει ακόμα τρεις – τέσσερις σπουδαίες επεμβάσεις «κρατώντας» τον δείκτη του σκορ στο 5-0 σε ένα απόλυτο εφιαλτικό βράδυ για την Λίβερπουλ, στο χειρότερο προπονητικό βράδυ του Κλοπ που είχε να ηττηθεί με 5 γκολ διαφορά από το 2006, όταν βρισκόταν στον πάγκο της Μάιντς.

δείτε βίντεο στο SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected